Диетолог: Храната може да ни предпази от много болести

  • 24 февруари 2019 08:51

  • 2697
  • 1
Диетолог: Храната може да ни предпази от много болести
© Pixabay

Храната може да превантира много болести, но не може да разчитаме само на нея, трябва понякога да се приема и антибиотик. Това каза пред бТВ диетологът Анна Йорданова.

Тя обясни, че всички вече знаят, че с антибиотик трябва да се взима пробиотик, за да се възстанови чревната флора, убита от лекарството.

Тя посъветва хората да се допитват до специалистите какви пробиотици и добавки да взимат.

Важно е да се държат в хладилник и да се приемат преди хранене сутрин, обясни диетологът.

Освен антибиотиците стресът също може да убие добрите микроорганизми в чревния тракт, затова е важно освен физическо, да имаме и психическо здраве, отбеляза Йорданова. 

Освен да си купим пробиотик, можем и да си набавим естествен такъв. Добри микроорганизми за чревния тракт може да се открият в киселото мляко, бозата, зелето и туршията, но някои хора трябва да внимават.

В бозата и туршията може да се образуват дрожди, които са особено вредни за някои хора с автоиумнни заболявания, предупреди диетологът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2697 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.02.24 | 09:15

1

М да ето още една сезационна новина.
"Слънцето свети, понякога, ама понякога не свети. Той и вятъра духа от време на време, а понякога е студен, понякога топъл, а понякога просто си духа отнасяйки последните остатъци мозъчно вещество от главите на писачите" Много обичам да ми сервират новини които звучат като следната глупост:
"Нямам часовник, затова не гледам телевизия."

Добави коментар

Водещи новини