Проф. Донка Байкова разкри какво да хапваме, когато ни се дояде сладко

  • 26 февруари 2019 16:40

  • 5670
  • 1
Проф. Донка Байкова разкри какво да хапваме, когато ни се дояде сладко
© Нова телевизия

"Вредни храни" като термин не съществува. Ако дадена стока е в магазина, някой я е допуснал до там. Въпросът е, че има по здравословни и по-нездравословни храни. Всичко обработено от химия и в голямата си част от Е-тата са нездравословни. Това каза експертът по хранене и диетика проф. Донка Байкова в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия.

"Нездравословните храни довеждат до диабет и редица болести", каза още тя. 

"Газираните напитки са вредни за организма - те носят празни калории. Американците стават все по-дебели от напитките, които уж са 0 калории. Фреш напитките също не са толкова полезни, колкото смутитата", допълни проф. Байкова. 

"Ако имаме потребност от сладки неща, трябва да консумираме сладкото с нещо пълнозърнесто. Например плодова торта с "подложка" или блат от овесени ядки  - те абсорбират захарите", разкри експертът по хранене и диетика. 

"Здравословните храни не ни излизат по-скъпо. Натуралното месо и зеленчуци, приготвени по по-атрактивен начин, са също толкова вкусни, колкото и нездравословните храни", завърши проф. Донка Байкова. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
5670 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гост

2019.02.26 | 22:44

1

Не е ли чувала термина unhealthy food? Баси и професорите, баси и чудото в тая България!Тая професорка като говори за "абсорбиране" на захари дали някога е виждала или отваряла учебник по Биохимия!

Добави коментар

Водещи новини