ДЕН 15 ОТ ВОЙНАТА: Русия с контрасанкции, ЕС поетапно се отказва от руски газ и петрол

  • 10 март 2022 18:00

  • 26773
  • 135
ДЕН 15 ОТ ВОЙНАТА: Русия с контрасанкции, ЕС поетапно се отказва от руски газ и петрол
© Novini.bg

Последвайте канала на

22:55 | 10 март 2022

Фон дер Лайен обяви от кога ЕС спира вноса на руски газ и петрол

ЕС трябва да спре да използва руски горива през следващите пет години. Това заяви председателят на Комисията Урсула фон дер Лайен на срещата на върха на лидерите на блока, предаде Нова телевизия.

"Ние сме твърде зависими от руските изкопаеми горива", написа тя в Twitter, докато лидерите на ЕС се срещат във Версай, за да обсъдят въпроса.

Прочети още...
21:45 | 10 март 2022

Лидерите на страните от ЕС изключват бързо присъединяване на Украйна към блока

Държавните и правителствените ръководители на страните членки на Европейския съюз, събрали се  тази вечер на на неформална среща на върха във Версай, изключват всякакво бързо присъединяване на Украйна към ЕС, но отвориха вратата за по-тесни връзки с нея, отбеляза Франс прес, цитирана от БТА.

Прочети още...
21:21 | 10 март 2022

Борис Джонсън: Опасявам, че Русия може да използва химически оръжия в Украйна

Британският министър-председател Борис Джонсън заяви, че се опасява, че Русия може да използва химически оръжия в Украйна, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Прочети още...
20:21 | 10 март 2022

Руслана: Сърцата на всички украинци туптят в един ритъм

Съпротивата в Украйна има своите силни гласове. Един от тях е певицата Руслана - победителката от Евровизия 2004 и политически активист - участник в протестите на Майдана, а после и депутат. 

Прочети още...
19:50 | 10 март 2022

Кои са бандеровците - украинските националисти

Степан Бандера е една от най-противоречивите личностни в историята на Украйна. Името му се свързва с Втората световна война. Бил е националист, краен русофоб и съюзник на Хитлер.

Прочети още...
19:32 | 10 март 2022

Вижте разрушенията в Украйна от Космоса

Сателити на американска компания са заснели последиците от ударите в Мариупол вчера. Освен разрушената болница на кадрите се вижда какво се е случило с голям мол и магазин за храни в съседство.

Прочети още...
19:02 | 10 март 2022

Нидерландски F-35 идват в България

Осем бойни самолета от Нидерландия ще бъдат разположени в България от 1 април, е решило правителството, става ясно от публикуван в правителствената информационна служба документ. 

Нидерландия планираше да изпрати в България изтребители F-35, въпреки че решението на Министерския съвет не конкретизира какви точно ще са самолетите. В България ще бъдат разположени и 200 нидерландски военни, които да обслужват самолетите.

Прочети още...
18:18 | 10 март 2022

Кирил Петков поиска пари от ЕС за украинските бежанци

Не може всяка страна самостоятелно да поема разходите по поемането на бежанския поток от Украйна. Това каза пред журналисти премиерът Кирил Петков преди началото на неформалната среща на върха във Версай.

Европейските партньори трябва да ни подкрепят финансово – особено страните, които сме близо до конфликта, подчерта министър-председателят.

По думите му това ще е едната тема на лидерските разговори, а другата ще е енергийна. Според Петков не би се стигнало до спиране на руския газ, но, ако все пак това стане, България ще спре експорта на ток: „Виждам разбиране от европейските колеги, че в такава екстремна ситуация това би било възможно“.

Прочети още...
18:00 | 10 март 2022

Москва: Беларуски експерти са възстановили електрозахранването в Чернобилската АЕЦ

Руският министър на енергетиката Николай Шулгинов каза, че беларуски специалисти са възстановили електрозахранването в Чернобилската АЕЦ, предаде Ройтерс.

По-рано днес украинският енергиен министър Херман Халушченко поиска Русия да осигури достъп на украинците до електроцентралата защото тя е изключена за втори пореден ден от енергийната мрежа на страната.

 

Прочети още...
17:52 | 10 март 2022

Щетите от войната в Украйна надхвърлят 100 милиарда долара

Нахлуващите руски сили досега са унищожили инфраструктура, сгради и други физически активи на стойност най-малко 100 милиарда долара. Това каза главният икономически съветник на украинското правителство Олег Устенко на онлайн събитие, организирано от Института за международна икономика "Питърсън" (Peterson Institute of International Economics). Войната е довела до пълно закриване на половината от украинския бизнес, докато другата половина работи доста под капацитета си, каза Устенко.

Прочети още...
17:48 | 10 март 2022

Властите в Мариупол: Успяхме да приберем над 1200 тела на загинали от улиците

1207 тела на загинали са били прибрани от улиците на Мариупол. Това съобщи пред BBC Сергей Орлов, зам.-кмет на обсадения град. Той обаче отказа да се ангажира с точния брой на жертвите. Това са „само тела, които събирахме на улицата“, посочи Орлов.

Прочети още...
17:40 | 10 март 2022

Камала Харис подкрепи призивите за разследване на Русия за военни престъпления

Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис днес подкрепи призиви за започване на международно разследване на Русия за военни престъпления заради инвазията в Украйна, цитирайки "зверските" бомбардировки срещу цивилното население, включително родилен дом, съобщава БТА. На съвместна пресконференция с полския президент Анджей Дуда във Варшава Харис изрази своето възмущение от вчерашната бомбардировка на родилен дом и сцените на евакуация на окървавени бременни жени, както и други атаки срещу цивилното население. Тя все пак не обвини Русия директно в извършването на военни престъпления.

Прочети още...
17:37 | 10 март 2022

Бивш военен министър: Инвазията в Украйна е психологическа война, целяща да смачка морала на противниците

Хубавото е, че Русия и Украйна сядат на масата за преговори. Лошото е че няма резултати. Това каза бившият военен министър Георги Панайотов в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз. "Слушах изявленията на двамата външни министри. В изказването си украинския външен министър казва „ние няма да се предадем“. Това е народ, който защитава родината си, обича я, пази земята си. Това е доказателство, че този народ е сплотен и го има. В изказването на Лавров се открои отговора на един въпрос - „ние нямаме намерение да нападаме други държави, не сме нападнали и Украйна“. Аз това не го разбирам, коментира Панайотов.

Прочети още...
17:09 | 10 март 2022

Владимир Путин: Русия няма да се затваря и е готова да работи с всички страни по света

"Нашата страна няма да се затваря и е готова да работи с всички държави по света", това каза руският президент Владимир Путин.  "Руската федерация остава открита, тя не смята да се затваря и е готова да работи с всички страни по света, които искат това", каза Путин. Думите му дойдоха след като редица световни компании преустановиха своята дейност в страната заради руската агресия срещу Украйна.

Прочети още...
16:32 | 10 март 2022

Литва въвежда ограничения на свободното слово заради руската инвазия в Украйна

Литовският парламент днес въведе по-строги мерки по време на извънредното положение в страната заради руската инвазия в Украйна, предаде Ройтерс. Новите мерки ограничават свободното изразяване и мирно събиране, показва протокол от гласуването. Извънредното положение ще е в сила до 20 април и законовите промени ще позволят на полицията да спира достъпа до медии до 72 часа в случай на „дискриминация“, „пропагандиране на война“ и „насаждане на омраза“, свързани с инвазията, съобщи парламентът.

Прочети още...
16:28 | 10 март 2022

Камала Харис: САЩ ще бранят всяка педя земя на НАТО

"САЩ ще бранят всяка педя от териториите на страните-членки на НАТО", това каза американският държавен секретар Камала Харис, предаде Би Би Си. "Ние не отстъпваме от нашите ангажименти спрямо съюзниците ни от Северноатлантическия пакт, заложени в член 5 от Вашингтонския договор (ако една страна от Алианса бъде нападната, това се смята за атака срещу целия военен съюз)", заяви тя.

Прочети още...
16:25 | 10 март 2022

Драгомир Заков: Няма военна заплаха за България

Вчера казах, че няма пряка военна заплаха за България и това продължава да е така.. Това заяви пред журналисти военният министър Драгомир Заков, след като бе изслушан от депутатите на комисия.

Той коментира и тезата на ДБ, че българските служби не предоставят коректна информация. Министърът отрече това да е истина.

"Понякога има разлика в оценките накрая. Това касаеше по-скоро началото на военната криза. Нямам проблем със службите. Това, което получавам като информация, напълно съвпада с моя анализ. Нямам никакви оплаквания по тази линия. Когато става дума за ирационално решение, което води до конкретно действие, е много трудно да се прогнозира предварително, че ще се случи. Още повече в момент, в който дипломатическата опция е на масата, се взима ирационално решение за започване на военни действия. Това беше един от сценариите", обясни Заков. 

Прочети още...
16:15 | 10 март 2022

МВФ преведе спешната помощ от 1,4 млрд. долара на Украйна

Международният валутен фонд преведе 1,4 милиарда долара спешно финансиране на Украйна. Това съобщи ръководителят на централна банка на страната Кирило Шевченко, цитиран от ТАСС. 

Прочети още...
15:56 | 10 март 2022

Зеленски подписа закон за изземване на имоти на Русия и нейни жители

Закон за "принудително изземване" в Украйна на имоти, собственост на Русия и нейни жители,бе подписан от Володимир Зеленски, съобщава уебсайтът на украинския парламент. Зеленски подписа закона, приет от Върховната Рада на Украйна - "За основните принципи на принудителното изземване в Украйна на обекти на правото на собственост на Руската федерация и нейните жители, се отбелязва оттам.

 
Прочети още...
15:52 | 10 март 2022

Словенският премиер: Русия извършва военни престъпления в Украйна

Русия извършва военни престъпления в Украйна, заяви словенският  премиер Янез Янша, пристигайки в Париж за среща на Европейската народна партия, предаде Ройтерс. Всеки може да види, че това е в противоречие с всички конвенции, добави Янша, говорейки за руските военни действия в Украйна. Украински служители заявиха, че руски самолети са бомбардирали детска болница в Мариупол в сряда, ранявайки бременни жени и погребвайки пациенти в развалините въпреки споразумението за прекратяване на огъня, за да могат хората да се евакуират от града. Регионалният управител съобщи, че 17 души са били ранени.

Прочети още...
15:38 | 10 март 2022

Великобритания: От вторник украинските бежанци могат да кандидатстват онлайн за виза

От вторник бежанците от Украйна ще могат да кандидатстват онлайн за британска виза по семейната схема, съобщи вътрешният министър Прити Пател. Украинците с паспорти вече няма да трябва да ходят в център за кандидатстване за визи, за да дадат биометричните си данни, преди да дойдат в Обединеното кралство, каза в парламента Прити Пател.

Прочети още...
15:30 | 10 март 2022

Оперативна координационна група отговаря за бежанците от Украйна

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков в Министерския съвет действа Оперативна координационна група. Задачата на групата е да координира действията на държавните институции с усилията на областните управи и общините, бизнеса, гражданските обединения и хората за евакуирането и настаняването на потърсилите закрила у нас от войната в Украйна. Ръководител е Валери Рачев, съветник в политическия кабинет на премиера. Валери Рачев е бивш офицер от Българската армия, посланик на България в Ирак и експерт по сигурност, съобщиха от правителствената пресслужба.

Прочети още...
15:20 | 10 март 2022

Китай смекчава контрола, за да понижи курса на рублата спрямо юана

Китай смекчава правителствения контрол върху обменния курс, за да може руската рубла да понижи по-бързо стойността си спрямо юана, предаде Асошиейтед прес. Така Пекин ще се предпази от икономическите санкции срещу Москва. Маржът, с който рублата може да се колебае спрямо юана в контролираната от държавата дневна търговия, ще бъде удвоен до 10 на сто над или под цената при дневното откриване, започвайки от петък. Това съобщи Китайската система за търговия с чуждестранна валута.

Прочети още...
15:02 | 10 март 2022

Последиците от войната в Украйна да доминират срещата на високо равнище на лидерите на ЕС във Версай

Европейски лидери се събират днес за неформална среща на високо равнище във Версай след изпълнени с трескава работа две седмици, през които бяха доставени оръжия, беше даден подслон на почти 2 милиона души и на три етапа бяха наложени тежки санкции срещу Русия заради инвазията в Украйна, предаде ДПА. През първия ден от тридневните разговори тема ще бъде засилването на подкрепата за блока за противодействие на икономическите и хуманитарни последствия от войната в Украйна и как да бъде намалена зависимостта на ЕС от вноса на руски енергийни източници.

Прочети още...
14:55 | 10 март 2022

Лорер: Ако войната в Украйна продължи дълго, тя ще се отрази на икономическия растеж на целия свят

Аграрният университет в Пловдив организира семинар "Развитие на биоикономиката в България: възможности за внедряване на иновации и растеж", който се провежда под егидата на министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер. На форума присъстваха представители на Селскостопанската академия - София, на Министерството на земеделието, на бизнеса, посланикът на Кралство Нидерландия в България Симон ван дер Бург, генералният директор на  БТА Кирил Вълчев, студенти от АУ. 

Прочети още...
14:36 | 10 март 2022

Китайският външен министър: Надявам се войната в Украйна да спре възможно най-скоро

Китай се надява, че войната в Украйна ще спре възможно най-скоро, заяви китайският външен министър Ван И, предаде Ройтерс. Той определи ситуацията като "война", отбелязва агенцията. "Надяваме се боевете и войната да спрат възможно най-бързо", е казал Ван във видеоконферентен разговор с френския си колега Жан-Ив Льо Дриан, цитиран от китайската държавна телевизия Си Си Ти Ви.

Прочети още...
14:35 | 10 март 2022

Русия ограничава износа на редица стоки

Руското правителство наложи днес забрана за износ от страната на много продукти и стоки, сред които техническо и телекомуникационно оборудване, медицински стоки и апаратура, селстостопанско оборудване, авто и електрическо оборудване, предаде Ройтерс. Забраната включва и железопътни вагони, контейнери, турбини и подобни. Забраната е в отговор на наложените от Запада мащабни икономически санкции заради руската инвазия в Украйна и се отнася най-вече за т. нар. "неприятелски държави".

Прочети още...
13:49 | 10 март 2022

Украйна: Руските войски заплашват транзита на газ

Операторът на газопреносната мрежа в Украйна предупреди, че руски военни сили са на територията на повече от една компресорна станция в страната, предаде Ройтерс. Това е потенциална заплаха за безпроблемния транзит на газ за Европа, посочи украинският оператор, без да уточни колко станции са засегнати и къде се намират те.

Прочети още...
13:30 | 10 март 2022

Съюзник на Путин: Инвазията в Украйна е предотвратила нападение срещу Русия

Сергей Чемезов, шефът на руската корпорация "Ростех", който е близък съюзник на президента Владимир Путин, заяви днес, че военната операция в Украйна е предотвратила нападение срещу Русия, която според него ще излезе победител от санкциите, наложени от Запада, предаде Ройтерс. Според Путин "специалната военна операция" е от съществено значение за гарантиране на руската сигурност, след като САЩ разшириха военния съюз на НАТО до границите на Русия и подкрепиха прозападни лидери в Киев.

Прочети още...
13:19 | 10 март 2022

ЕС е достигнал лимита на финансови санкции срещу Русия

Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел заяви в четвъртък, че ЕС е "достигнал границата на своите възможности по отношение на финансовите санкции срещу Русия“, предава Нова телевизия. Той добави, че за съюза ще бъде "много по-трудно" да забрани вноса на руска енергия, отколкото наложената от САЩ забрана, тъй като ЕС зависи повече от руските доставки.

Прочети още...
13:18 | 10 март 2022

Чавушоглу: Турция се надява, че в региона ще бъде постигнат мир

След тристранната среща в Анталия с външните министри на Русия и Украйна турският външен министър Мевлют Чавушоглу изрази надежда, че в региона ще "победи мирът" и обеща да продължи с усилията на Анкара в тази насока. Това написа Чавушоглу в профила си в Туитър. В турския град Анталия днес се състоя срещата на върха на министрите на външните работи на Турция, Украйна и Русия Мевлют Чавушоглу, Дмитро Кулеба и Сергей Лавров. В момента текат две отделни пресконференции на Кулеба и Лавров.

Прочети още...
13:15 | 10 март 2022

Китай предупреди САЩ за санкциите срещу Русия

Ако санкциите на САЩ срещу Русия ударят китайски активи, Пекин "твърдо ще отвърне на удара". Това заяви говорителят на китайското външно министерство Джао Лицзян. При уреждането на отношенията си с Русия американската страна не трябва да налага така наречените санкции и юрисдикция с дълга ръка срещу китайски предприятия и физически лица, предупреди той, добавяйки, че накацателните мерки не трябва да засягат "законните права и интереси на Китай".

Прочети още...
13:13 | 10 март 2022

Лавров: Родилната болница в Мариупол е била под контрола на украинските радикали

Още преди три дни руската делегация в Съвета за сигурност на ООН е информирала, че болницата в Мариупол е била "превзета" от украински радикали и "всички майки и медицински сестри са били изгонени оттам". Лавров бе запитан "как Русия може да оправдае бомбардировките на родилно отделение и детска болница". "Не за първи път виждаме жалки възгласи относно така наречените зверства, извършени от руските военни", отговори първият дипломат на Русия.

Прочети още...
12:56 | 10 март 2022

Лукашенко инструктира беларуски специалисти да осигурят електричество на АЕЦ Чернобил

Президентът на Беларус Александър Лукашенко инструктира беларуски специалисти да осигурят електрозахранването на АЕЦ Чернобил в Украйна, съобщава днес агенция БEЛТА. Украйна заяви вчера, че има опасност от изтичане на радиация от Чернобил след спиране на електричеството. Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) заяви обаче, че охладителните басейни в Чернобилската АЕЦ са "достатъчни за ефективно отвеждане на топлината без необходимост от електрическо захранване". "В този случай МААЕ не вижда критично въздействие върху безопасността“, заяви МААЕ, отбелязва "Политико".

Прочети още...
12:52 | 10 март 2022

Кремъл: Не разполагаме с данни за ситуацията с обстрела на родилен дом в Мариупол

Кремъл заяви, че ще поиска от руските военни информация, след като Украйна обвини Русия, че е бомбардирала детска болница в обсадения град Мариупол, предадоха Ройтерс и Франс прес."Задължително ще се поинтересуваме, ще питаме нашите военни, нямаме ясна информация какво е станало там и военните със сигурност ще предоставят някаква информация. Аз не мога да кажа", заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС, след като бе помолен да коментира обстрела на този обект.

Прочети още...
12:48 | 10 март 2022

Лондон наложи санкции на Роман Абрамович

Собственикът на ФК Челси Роман Абрамович стана обект на санкции от правителството на Обединеното кралство като част от отговора на руската инвазия в Украйна, пише Би Би Си. Той е един от седемте олигарси, които ще попаднат под нови санкции, включително замразяване на активите и забрани за пътуване. Списъкът включва също милиардерите Игор Сечин и Олег Дерипаска, които също се смятат за съюзници на Владимир Путин.

Прочети още...
12:26 | 10 март 2022

Лавров: Украинските "националисти" използват цивилни граждани като жив щит

Руският външен министър Сергей Лавров обвини украинските „националисти”, че използват цивилни граждани като жив щит. Министърът каза също, че на срещата с украинския му колега Дмитро Кулеба в Турция са обсъдени хуманитарни коридори в Украйна. В отговор на въпрос на Би Би Си дали е възможно прекратяване на огъня, Лавров заяви, че „специалната военна операция” ще продължи и че Владимир Путин казва, че тя върви по план.

Прочети още...
12:25 | 10 март 2022

Русия заяви, че вече няма да участва в работата на Съвета на Европа

Руската федерация вече няма да участва в работата на Съвета на Европа, тъй като неприятелски за Русия страни от ЕС и НАТО злоупотребяват с абсолютното си мнозинство в Комитета на министрите комитет на Съвета и продължават курса към "разрушаване на Съвета на Европа и общото хуманитарно-правно пространство в Европа". Това се казва в разпространено днес изявление на руското външно министерство, предаде ТАСС.

Прочети още...
12:18 | 10 март 2022

Кулеба след срещата с Лавров: Няма напредък по прекратяването на огъня в Украйна

Приключи срещата между Лавров и Кулеба в Турция. Украинският външен министър посочи, че срещата не е била лесна. Изрази обаче готовност да проведе нови разговори в същия формат. Кулеба беше категоричен, че Украйна няма да капитулира пред Русия, пише Нова телевизия. Сергей Лавров, външният министър на Русия, заяви, че е обсъдил хуманитарни въпроси с украинския си колега, включително какво правят войските за защита на цивилното население.

Прочети още...
11:53 | 10 март 2022

Туитър е създал версия на сайта си, която може да заобикаля ограниченията, наложени от Русия

Туитър съобщи, че след като руските власти ограничиха достъпа до него, е създал версия на сайта си, която позволява да се заобикалят наблюдението и цензурата, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Русия блокира достъпа до Фейсбук и ограничи достъпа до Туитър в опит да ограничи информационния поток във връзка с войната в Украйна. И двете компании заявиха, че работят за възстановяването на достъпа на хората в Русия до платформите им.

Прочети още...
11:35 | 10 март 2022

Започна тристранна среща на министрите на външните работи на Турция, Украйна и Русия в Анталия

Започна тристранна среща в Анталия на министрите на външните работи на Турция, Украйна и Русия Мевлют Чавушоглу, Дмитро Кулеба и Сергей Лавров, предаде турската телевизия ТРТ-Хабер. Разговорите се провеждат в рамките на международния форум на дипломацията в Анталия. Това е първата среща между Кулеба и Лавров от много време. Целта на разговорите е намиране на решение на военния конфликт между Москва и Киев, който не стихва повече от две седмици.

Прочети още...
11:17 | 10 март 2022

Лондон призовава всички от Г-7 да забранят вноса на руски петрол

Британският министър на външните работи Елизабет Тръс призова страните от Г-7 да засилят натиска върху Москва, като спрат да използват руски газ и петрол, следвайки примера на Лондон и Вашингтон, в отговор на инвазията, предприета от президента Владимир Путин в Украйна, предаде Франс прес. "Путин трябва да се провали", посочи Лиз Тръс на съвместна пресконференция с американския си колега Антъни Блинкън.

Прочети още...
11:03 | 10 март 2022

След атаката срещу детска болница: Три жертви и ранени бременни жени в Мариупол

Трима души, сред които и едно дете са били убити при бомбардировката на родилната болница в Мариупол. Това съобщи заместник-кметът на обсадения град пред BBC. Най-малко седемнадесет други са били ранени, някои от които бременни жени.

Прочети още...
10:42 | 10 март 2022

Украйна отваря седем хуманитарни коридора за евакуация на цивилни

Украйна отваря днес седем "хуманитарни коридора", за да могат цивилни граждани да напуснат обсадените от руските сили градове, включително южното пристанище Мариупол, заяви вицепремиерката  Ирина Верешчук, цитирана от Ройтерс. Евакуираните вече са започнали да напускат североизточния град Суми, съобщи областният управител.

Прочети още...
10:13 | 10 март 2022

Бомбардировки в Житомир: Атакувани са две болници, едната от които е детска

Руските въоръжени сили са бомбардирали Житомир, включително две болници, едната от които детска, заяви кметът на северния украински град Серхий Сухомлин, цитиран от Асошиейтед прес. Той уточни, че няма пострадали при въздушния удар.

Прочети още...
09:31 | 10 март 2022

Словения въведе временна защита на бежанците от Украйна

Словенското правителство прие решение за въвеждане на временна защита на бежанците от Украйна, а парламентът в декларация осъди руската инвазия в тази държава, съобщи Танюг. В решението на правителството се казва, че временната защита със срок от една година и възможност за продължаване  най-много два пъти по шест месеца, се дава на лицата, които са разселени заради сблъсъците, които започнаха на 24 февруари.

Прочети още...
09:16 | 10 март 2022

Густав Гресел: Украйна има шанс да подтикне режима в Русия към разпад

"Украинците се справят много по-добре от очакваното. Това е войната на Путин и той я започна с погрешни прогнози за вътрешнополитическата ситуация в Украйна. Тя все още има шанс да подтикне режима в Русия към разпад. Не е безсмислена битката им". Това каза експертът по военни конфликти от Европейския съвет по международни отношения Густав Гресел за "Твоят ден". По думите му на Украйна трябва да се помага с всичко необходимо. "Икономически да се опитваме да смачкаме Русия, за да пречупим гръбнака на тази бойна машина. Не сме достигнали най-високото ниво на санкциите. Шокът от войната обедини европейците. Надявам се да ограничим щетите от войната", сподели Гресел.

Прочети още...
08:44 | 10 март 2022

МВФ одобри спешно финансиране от 1,4 млрд. долара за Украйна

Управителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) одобри спешно финансиране от 1,4 млрд. долара за Украйна на фона на руската военна инвазия в страната, предадоха информационните агенции, цитирани от БТА. Тези средства ще помогнат на Украйна да посрещне спешните нужди на платежния си баланс, произлизащи от последиците на продължаващата война и ще осигурят важна подкрепа в краткосрочен план, като ще стимулират и други партньори към финансиране, посочи МВФ в изявление. 

Прочети още...
08:23 | 10 март 2022

Бивш консул на България в Одрин: Турция води внимателна политика във връзка с войната в Украйна

„Турция води балансирана и внимателна политика във връзка с войната в Украйна.“ Това коментира пред бТВ бившият консул на България в Одрин Георги Димов. Днес там ще се проведат преговори, които по думите на Димов, ще са важни, защото предните са били по-скоро тактически.

Прочети още...
08:17 | 10 март 2022

Каква е позицията на Китай за военните действия в Украйна?

"В позицията на Китай за военните действия в Украйна има 2 ключови положения. Първото е, че санкциите няма да доведат до очаквания резултат. Второто е, че преките руско-украински преговори според Пекин са единственият начин конфликтът да намери решение", заяви в "Денят започва" Тодор Радев, журналист от китайската медийна група. Според него вероятно Китай би могъл да играе ролята на посредник, защото е влиятелна държава и поддържа добри отношения както с Русия, така и с Украйна.

Прочети още...
07:32 | 10 март 2022

Масов обстрел в украинския град Николаев

Руските военни започнаха обстрел срещу южния украински град Николаев с ракетни комплекси „Град“ и „Ураган“, съобща агенция „Укринформ“, цитирайки кмета Олександър Сенкевич. "Сега стрелят срещу Николаев откъм Кропивницки. Или проверяват стабилността на нашите блокпостове, или се готвят за настъпление. Мисля, че и през нощта ще ни обстрелват“, казва Сенкевич. И призовава местните жители да  прекарат нощта в укритие.

Прочети още...
07:16 | 10 март 2022

Три евакуационни коридора са планирани днес от Сумска област към централната част на Украйна

Украинските власти планират да отворят днес три евакуационни коридора от Сумска област в североизточна Украйна, съобщи ръководителят на областната администрация Дмитро Живитски, цитиран от ДПА. Коридорите следва да отведат хората към безопасно място в Полтава в централната част на страната, което е на около 170 км южно от Суми, написа в Телеграм Дмитро Живитски. Той посочи, че прекратяването на огъня е планирано за 7 ч. по Гринуич (9 часа българско време).

 
Прочети още...
07:11 | 10 март 2022

Прекъсната е връзката със системите за следене и в АЕЦ "Запорожие"

Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) съобщи, че е загубила контакт с дистанционните системи, които следят ядрения материал в Запорожката атомна централа в Украйна, предаде агенция Ройтерс. Запорожката АЕЦ е най-голямата атомна централа в Европа и е в ръцете на Русия от миналата седмица, когато в сграда близо до централата избухна пожар след сраженията между руски и украински сили. Ден по-рано МААЕ съобщи, че системите за следене на ядрени материали в съоръженията за радиоактивни отпадъци в Чернобил са спрели да предават данни към надзорния орган на ООН за ядрена безопасност. АЕЦ Чернобил, където през 1986 г. стана най-голямата ядрена авария в света, бе превзета от руските сили миналия месец.

 
Прочети още...
06:32 | 10 март 2022

Борис Джонсън е обещал на Зеленски да затегне още санкциите срещу Русия

Британският премиер Борис Джонсън е обещал на президента на Украйна Володомир Зеленски да затегне още санкциите срещу Русия, предаде агенция Ройтерс, като се позова на говорител на Даунинг стрийт. Говорителят съобщи, че Джонсън е обсъдил със Зеленски ситуацията в Украйна в телефонен разговор в сряда вечерта, информира БТА.

Прочети още...
06:28 | 10 март 2022

Байдън ще обсъди с Ердоган последния развой на събитията около Русия и Украйна

Президентът на САЩ Джо Байдън ще обсъди в телефонен разговор с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган последния развой на събитията около Русия и Украйна, съобщи Белият дом, цитиран от Ройтерс. Днес в турския курорт Анталия е насрочена среща между министрите на външните работи на Русия, Турция и Украйна - Сергей Лавров, Мевлют Чавушоглу и Дмитро Кулеба, която бе договорена с посредническите усилия на Турция.

Прочети още...
06:24 | 10 март 2022

Зеленски: Няколко града са тежко бомбардирани

Около 35 000 украинци са били евакуирани в сряда чрез хуманитарни коридори от три града, съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски и допълни, че властите планират да отворят днес още шест маршрута за евакуация, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА. В телевизионно обръщение Зеленски каза, че усилията ще бъдат съсредоточени върху Мариупол и Изюм, които са тежко бомбардирани. Детска болница в Мариупол беше бомбардирана в сряда въпреки обещанието на Русия да прекрати огъня поне докато някои от блокираните цивилни успеят да напуснат града.

Прочети още...
06:18 | 10 март 2022

Белият дом: Русия може да се готви да използва химическо оръжие в Украйна

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън предупреди, че Русия може да се готви да използва химическо или биологично оръжие в Украйна, предаде Асошиейтед прес. Същевременно говорителката на Белия дом Джен Саки отхвърли твърденията на Москва, че в Украйна е била разработвана незаконна програма за химически оръжия. Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви вчера, че Русия иска САЩ да обяснят пред света защо са подкрепяли военна биологична програма в Украйна. Киев отхвърля твърденията за подобна програма, а Пентагонът ги определя като абсурдни, отбелязва Ройтерс.

Прочети още...
06:14 | 10 март 2022

Лавров е в Турция за среща с Кулеба

Руският външен министър Сергей Лавров пристигнал в Турция, където в рамките на дипломатически форум ще има среща с украинския си колега Дмитро Кулеба, съобщиха световните агенции, цитирани от БНР. Това ще бъде първият контакт на високо ниво между Москва и Киев след руското нахлуване в Украйна. 

Теодора Павлова
26773 135

Свързани новини

Коментари 135

Добави коментар
Чак се запада се събуди и разбра че е

2022.03.11 | 05:37

134
зависим от Руските газ и петрол, но единственият европейски лидер, който осъзна това и внимаваше какво приказва е екс служебният премиер - Христо Янев!
Тенев

2022.03.11 | 06:04

135
абсолютно- и затова е уволнен
DVM

2022.03.11 | 03:46

133
Nikoi ne ti reve vav Fr. preminali sa i drugi takiva bitki...
Путлер капут

2022.03.10 | 21:16

66
Въх - ми сега какво ше правим без руски коли, телевизори, хладилници, прахосмукачки, часовници, самолети, без супер електрониката им, чиповете. мани, мани - рашките ни заклаха.
₺Бoрянa Aлeкcиeвa₺ до Анжелина

2022.03.11 | 00:30

132
От твоите уста, в Божийте уши. Амин.
Анжелина Тотева

2022.03.11 | 00:29

131
Рак за шейтана-ваксър Бoко-българoубиеца и целия му род до девето коляно.¸¸¸.††††††¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸. ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸.††††††.¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸.✞Амин✞
ஜ۩☺۩ஜKpиcтинa Kpъcтeвaஜ۩☺۩ஜ

2022.03.11 | 00:28

130
...¸¸¸…††††††...¸¸¸…Бoкo-Българoубиeцо, КAМБAНАТА отдaвна бие за теб, не я ли чуваш ве гaд cатaнинска! ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дaй-Бoже скоро НA БECИЛOTO ДA УBИCНEШ, ПOП CКOРО ДA ТE OПЯВA... ¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.СВЕЩ скоро да ти палят и ЗАУПОКОЙНА молитва да ти четат... ¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.И ДЕВЕТ ПЕДИ ДА ПОТЪНЕШ В ЗЕМЯТА ДАНО, мръcна гaдна дoлна твaр пратена от ДЯВOЛА… ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.: uni.su/bwT7KI
◉‿◉Гюлчен от село Манастир

2022.03.11 | 00:22

129
Бokо и Фъpчил cа Oтбoр A и Oтбop Б нa eдни и cъщи Гocпoдapи.: uni.su/EK61X8
Ер Зори: uni.su/RUV78D

2022.03.11 | 00:21

128
Pycия нe вoювa c ykpaинckият нapoд, a c aмepиkaнckитe aгpеcopи! Pyckитe вoeнни ca oтkpили в Ykpaйнa 30 aмepиkанckи биoлaбopaтopии, в koитo ce e пpoизвeждaлo cпeцифичнo за peгиoнa биoлoгичнo opъжиe, c бakтepии oт чyмa и cибиpcka язвa!: uni.su/490ZdQ И в България има такава американска биoлaбopaтopия, в която се прават експерименти с бългapи!: uni.su/iYwsO0 Mpeжa oт биoлaбoрaтopии в Ykpaйнa paбoтeла c oпacни пaтoгeни - чyмa, aнтpakc, xoлepa, пpеxвъpлялa дaнни нa CAЩ: uni.su/RaE54g Бpифинг нaчaльниka вoйck PXБ зaщиты BC PФ: uni.su/zHqCQE Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв - ГHYCEH БAНKЯНCKИ БЪЛГAРОУБИЕЦ, BPЪЩAЙ MИЛИAPДИTE!!!

2022.03.11 | 00:20

126
ША СЕ возиш на телевизор, ша се грееш на хладилник, ДЕДО поп ша ти свети със свещи мани, мани.

2022.03.11 | 00:20

125
Ша си ги гледаме западните бо,клу,ци като паметници без дизел газ,бензин ток и без чиповете да,ами заклаха ни,днес А95-5,40 у фрация,зареждат и реват,а то,ва е ед,ва началото.
✌Гepгaна-Kyрyлaпa✌

2022.03.11 | 00:20

124
Българоубиеца Бойко Методиев Борисов от СИК е човек на Кремъл: uni.su/fo4yB5
₺Донка-Чака-Лап₺

2022.03.11 | 00:19

122
Факт. Бългaроубиеца Бойко Борисов взима „ЛУКОЙЛ” - ето цената на руския „Балкански поток”: uni.su/9acU53

2022.03.11 | 00:19

121
Ша си ги гледаме западните бо,клу,ци като паметници без дизел газ,бензин ток и без чиповете да,ами заклаха ни,днес А95-5,40 у фрация,зареждат и реват,а то,ва е ед,ва началото.
☭Лeнa-Tpaвepca☭

2022.03.11 | 00:19

120
Koпанapинa-Бългaроубиец Бойко Борисов-Kaнибaла, е най-големият агент на руско влияние в дc-милиционерския-клозет България: uni.su/Y2FUK1

2022.03.11 | 00:18

118
ША СЕ возиш на телевизор, ша се грееш на хладилник, ДЕДО поп ша ти свети със свещи мани, мани.

2022.03.11 | 00:18

117
Ша си ги гледаме западните бо,клу,ци като паметници без дизел газ,бензин ток и без чиповете да,ами заклаха ни,днес А95-5,40 у фрация,зареждат и реват,а то,ва е ед,ва началото.
✯Цвeтaнкa Kaрaгьoзoвa✯

2022.03.11 | 00:17

114
☞Бoкo-Българoубиeцa е проклятието за България.: uni.su/D3EYMS ☞Боко-Kaнибaла е гpoбokoпaча на бългaрсkият нapoд!: uni.su/6a8FcR ☞Сaмo Архангел-Дpaгyнoв мoже да ни cпаси от злия Дeмoн-Бoko oт Бaнkя!: uni.su/hT3w2j
☠Мордор-унищожителя на сводници☠

2022.03.11 | 00:14

113
☞България към момента няма реални външни вpaгове! ☞Има обаче много вътpeшни зaптиeта-дyшмaни, който плaниpaно и цeлeнаcочeно унищожaвaт българският народ, и се опитват да ни вкарат във война, за да оcвoбoдят теритoрията за юдeйckитe cи гocпoдaри!: uni.su/gBNGME ☞Политическата антибългарска върхушка използва конфликта в Украйна, за да отклони вниманието на народа от геноцида който се извършва над българите! ☞Пpи Boйна пъpво ще ИЗБИBAME Bътpeшнитe Bpaгoвe нa БЪЛГAPИЯ!: uni.su/2YRge8 ☞Овластените ГЛАВОРЕЗИ, от селсkият kмет и пoлицaя, дo миниcтъpа, независимо от коя паpтия са, това са вътрешните врагове на българският народ!: uni.su/JYd1jX ☞Oтвличат, изнасилват, продават в робство, убиват и безчинстват както си щът!: uni.su/WIvxOd ☞Боkо-Бългapoyбиeца е нaй-oпаcният вътpешен вpaг: uni.su/c4mMAd ☞Bлаcт, дoшла c kpъв cе взeма пaк с kpъв!: uni.su/Z3brCi ☞Пoлицaи, kоито cлyжaт нa бaндититe и мaчkат нaрoда cи, ще ce линчyвaт и тpeпят бeзмилocтнo!: uni.su/zMyX9W ☞Tpeпaне нa cвoдници, тypчeeщи ce мaнгaли-бългapoмpaзци, kмeтoвe, пpokypopи, cъдии, дeпyтaти, миниcтpи, милиapдeри, милиoнepи и рoдoвeтe им!: uni.su/SJ4Bia ☞Нeвинни oт бoгaтaшитe няма!: uni.su/0n5P7Z ☞Tpeпaне муй мaйkата, вcичко дpуго e тaшak!: uni.su/IiTd2K
✠Пeйo Бокодеров oт Гoлямo Бeлoвo

2022.03.11 | 00:12

112
☞Бoко-Бългaроубиецо, CATAНA-БOKO, ти си нaй-гoлeмият вpаг и гpoбokoпaч на бългapckият нaрoд!: uni.su/6a8FcR ☞Пpи Boйна пъpво ще ИЗБИBAME Bътpeшнитe Bpaгoвe нa БЪЛГAPИЯ, и ти cи пъpвият в cпиcъkа!: uni.su/c4mMAd ☞Нe cи миcли, че щe cе измъkнeш!: uni.su/ZnlUdC ☞Oтkpaднaтитe милиapди нямa дa тe cпacят!: uni.su/dwQp5i ☞Чaka тe линч и бecилo koпeлe милициoнepcko гaднo!: uni.su/bwT7KI

2022.03.10 | 23:53

111
Ша си ги гледаме западните бо,клу,ци като паметници без дизел газ,бензин ток и без чиповете да,ами заклаха ни,днес А95-5,40 у фрация,зареждат и реват,а то,ва е ед,ва началото.
Бацил

2022.03.10 | 22:17

107
ША СЕ возиш на телевизор, ша се грееш на хладилник, ДЕДО поп ша ти свети със свещи мани, мани.

2022.03.10 | 22:13

102
Ша си ги гледаме западните бо,клу,ци като паметници без дизел газ,бензин ток и без чиповете да,ами заклаха ни,днес А95-5,40 у фрация,зареждат и реват,а то,ва е ед,ва началото.

2022.03.10 | 22:09

96
Ша си ги гледаме западните бо,клу,ци като паметници без дизел газ,бензин ток и без чиповете да,ами заклаха ни,днес А95-5,40 у фрация,зареждат и реват,а то,ва е ед,ва началото.

2022.03.10 | 22:09

94
Кат няма матрял от говна ли ша ги правиш тея бо,клу,ци дет си ги изредил,от де мислиш идва халомина,железото,медта,,мани , мани ами скоро ша са движиш до европето с велопето,ама ша го вардиш че и за него части нема да има,мани мани от умници кат те.бе.

2022.03.10 | 22:03

88
О малоумник,утре свирки ша ми правиш за литър газ,за дизел две,за бензин вече ша трябе жената да прежалиш иначе кракомобила.
ХУИЛИО

2022.03.10 | 22:01

86
ПХЕНЯНЕЦо шо не земеш да с е самоубиеш като.. хУиЛИОО и да не плямпаш БОУЛШИИТС?? ти се исс ера УСТНО!! аххххххххххххххххххххххххххххх ЗИГГ ХАИЛл ЗИГГ ХАИЛЛЛЛЛЛ
СЛАВА УКРАИНЕ СЛАВА СЛАВА

2022.03.10 | 22:00

85
от НА МАИАК ти Г.. вси4ки знаем !

2022.03.10 | 22:00

83
Кат няма матрял от говна ли ша ги правиш тея бо,клу,ци дет си ги изредил,от де мислиш идва халомина,железото,медта,,мани , мани ами скоро ша са движиш до европето с велопето,ама ша го вардиш че и за него части нема да има,мани мани от умници кат те.бе.
БАНКЯНСКА ГЛАФА НАместо ЦУКАЛо

2022.03.10 | 21:58

81
ХАХАХАХАХХАХАХАХ ПХЕНЯНЕЦО АХХАХАХАХХАХАХАХХА от КАДЕ ПИШЕш ПАСквилите си БЕ пИОМЯРЯРЯР АХХАХАХАХАХХА,, вика БАНЯКНСКОТО ГО ВЕД о ПРЕЗЕДЕНт АХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХахххххххххххххххххххАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ

2022.03.10 | 21:53

79
Ша си ги гледаме западните бо,клу,ци като паметници без дизел газ,бензин ток и без чиповете да,ами заклаха ни,днес А95-5,40 у фрация,зареждат и реват,а то,ва е ед,ва началото.

2022.03.10 | 10:44

1
Те даже още не са ползвали авиация и по сериозни ракети,шматкат се из украйна с няколко стари танка пускат по някоя малка ракетка дето и блок не може да срине и това е.Да се вземат Украинците в ръце че най голямата армия в европа обучена от кравари от няколко танка се покъка,на путя не му трябва да ги превзема бързо,защото ги ползва за натиск,краваря па ги жертва за неговите си цели-слаба еврогеищина и блядщина.

2022.03.11 | 00:21

127
Накрая малки китайчета обират парсата,ще вземат евтин нефт,газ и всякви суровини от бляда и ще завземат окончателно краварските пазари заради отслабената им икономика,поръди недостиг на суровини и инфлация,да не стане накрая,хитрата краварска сврака с двата крака.

2022.03.11 | 00:19

123
Напред украински роби,напред за интересите на краварите,те ще ви ръкопляскат и ще ви заровят с почести даже

2022.03.11 | 00:17

116
Накрая малки китайчета обират парсата,ще вземат евтин нефт,газ и всякви суровини от бляда и ще завземат окончателно краварските пазари заради отслабената им икономика,поръди недостиг на суровини и инфлация,да не стане накрая,хитрата краварска сврака с двата крака.

2022.03.11 | 00:17

115
Напред украински роби,напред за интересите на краварите,те ще ви ръкопляскат и ще ви заровят с почести даже
СЛАВА УКРАИНЕ СЛАВА СЛАВА

2022.03.10 | 22:16

105
хахахаха вераваи си !!! ХАХАХАХАХХАХА ХуилИОО. трупп ХААААААААААААААААААААААААА

2022.03.10 | 22:13

104
Напред украински роби,напред за интересите на краварите,те ще ви ръкопляскат и ще ви заровят с почести даже.

2022.03.10 | 22:07

90
Напред украински роби,напред за интересите на краварите,те ще ви ръкопляскат и ще ви заровят с почести даже.

2022.03.10 | 20:37

63
Америка геройски ще води войната с Русия до последния украински войник.

2022.03.10 | 20:33

56
Америка геройски ще води войната с Русия до последния украински войник.

2022.03.10 | 18:20

41
Накрая малки китайчета обират парсата,ще вземат евтин нефт,газ и всякви суровини от бляда и ще завземат окончателно краварските пазари заради отслабената им икономика,поръди недостиг на суровини и инфлация,да не стане накрая,хитрата краварска сврака с двата крака.
долния малоумник

2022.03.10 | 18:05

35
Що на те,бе майка ти кво ти казва,ама кат та гледам на те,бе звездите ти го говорят,не си сам нали.
СЛАВА УКРАИНЕ СЛАВА СЛАВА

2022.03.10 | 18:01

34
Щом МАИАк ти казва така....!! АХАХАХХАХАХАХАХ пОМЯРРРР ЗИГг ХАИЛл ЗИГг ХАИлЛ АХХААА

2022.03.10 | 17:02

27
Америка геройски ще води войната с Русия до последния украински войник.

2022.03.10 | 15:04

19
Напред украински роби,напред за интересите на краварите,те ще ви ръкопляскат и ще ви заровят с почести даже.
долния

2022.03.10 | 11:02

3
Направо имам чувството че китай е подбудил хамериканците да предизвикат войната,казали са им че хамерика ще има огромни ползи от това,ама вече става няква страшна конспирация,то не че сумати конспирации дето ни се струваха невъзможни не се случиха последните 2-3 г. де.

2022.03.10 | 10:50

2
Накрая малки китайчета обират парсата,ще вземат евтин нефт,газ и всякви суровини от бляда и ще завземат окончателно краварските пазари заради отслабената им икономика,поръди недостиг на суровини и инфлация,да не стане накрая,хитрата краварска сврака с двата крака.

2022.03.10 | 15:58

23
Америка геройски ще води войната с Русия до последния украински войник.

2022.03.11 | 00:19

119
Америка геройски ще води войната с Русия до последния украински войник.

2022.03.10 | 22:13

103
Америка геройски ще води войната с Русия до последния украински войник.

2022.03.10 | 22:07

91
Америка геройски ще води войната с Русия до последния украински войник.

2022.03.10 | 20:37

62
Америка геройски ще води войната с Русия до последния украински войник.

2022.03.10 | 20:35

58
Америка геройски ще води войната с Русия до последния украински войник.
долния малоумник

2022.03.10 | 16:58

26
Малоумник,кой му пука масква на кво приличала,притеснява ме Европа да не заприлича на тях а натам вървят нещата.
ХУИЛИО

2022.03.10 | 16:08

24
MASKWA prili4a an Phenqn ! ko byrborish be ??
СЛАВА УКРАИНЕ СЛАВА СЛАВА

2022.03.10 | 22:22

110
МАСКВА прили4а на ПХЕНЯн.. гледаите у Тубата !! АХАХАХАХХАХАХАХААА Северна Корея ще изглежда като светска и съвременна държава в сравнение с рассия на вова.
Е тук може

2022.03.10 | 22:20

109
Д.А Т. И. Е. Б. А П. У. Т. К. А. Т. А. М. А. И. Ч. И. Н. А... МАНИ, МАНИ.
БАНКЯНСКА ГЛАФА НАместо ЦУКАЛо

2022.03.10 | 22:17

106
За Фатмака IDA Автомата е като Р.я.з..а.н.и. я Ч..Е..П за К..у,р,,в.а..т..а Кавръкова и П,е,,д,,е,р.а.с..т.а Сертов от ДАНС(k.u..р .в..и..) , Използават ги само А,Н,,А,Л,Н,О,, против ХЕМОРОИДИ ! П.р.и В.о..й.н.а 1 се И.З.Б.И. ВАТ В..ъ.трешните В.р.агове на БЪЛГАРИЯ (К.о.м.у.н.и.с.т.и и М.и.л.и.ц.и.о.н.е.р.и) и едва след това Външните (Руснаци,Сърби,Гърци..)!!! Вече Усещам как Пръскам ЧЕРЕПИТЕ на Комунистически К.О.П.Е.Л.Е.Т.А, Милиционерски К..У...Р..В.И и Техните Генетично Увредени Потомства.
Е тук може

2022.03.10 | 22:19

108
Д.А Т. И. Е. Б. А П. У. Т. К. А. Т. А. М. А. И. Ч. И. Н. А... МАНИ, МАНИ.

2022.03.10 | 21:08

65
Браво на другаря Путин смачка краварите и им спря износа на газ и бензин. Сега ги чака глат и мизерия. Валутата им се срина от инфлациа, а братушките са богат народ в изобилие на нефт и газ.

2022.03.10 | 22:13

101
На китай,те купуват всичко,че закъсаха за суровини и газ нефт,има на кого нема да се плашиш,бляда се не притеснява ти си се закъхарил.
СЛАВА УКРАИНЕ СЛАВА СЛАВА

2022.03.10 | 22:08

92
Успокояваш ли се.. помярр ?? аххахаха. а верваш ли си// АХХАХАХ.. Къде е ХуиЛиО?/ хАААААААААААААААААААААААААААААААААХХАХААХ ЗИГГ ХАИлл ЗИГГ ХАИЛЛл ЗИГГ АХИЛл ахххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххааааааааааааааа
долния малоумник

2022.03.10 | 22:06

89
На китай,те купуват всичко,че закъсаха за суровини и газ нефт,има на кого нема да се плашиш,бляда се не притеснява ти си се закъхарил.

2022.03.10 | 21:17

67
ха, ха, ха - ама тези неща трябва да се продават на някого пък май целия свят в момента не купува руски петрол.
БАНКЯНСКА ВАТЕНКА... РУБАшКА

2022.03.10 | 22:11

100
Над смълчаните полета Е..б..а..Т Х,У,,Й,Ль О в д.у.п.е.т.о . Писан пиян Казак премина бялата пъртина. Зън, зън, зън, зън, бялата пъртина. Тепат Рушляците игриви, мятат заскрежени гриви, път из преспите се вие, Х,У,,Й,Ль О в селото се крие. Зън, зън, зън, зън, в селото се крие. Крематориумчета в снега се гушат, а коминчетата пушат, сякаш Рушляци са запрели пухкави къдели. Зън, зън, зън, зън, Пухкави къдели.

Добави коментар

Водещи новини