ЕС е достигнал лимита на финансови санкции срещу Русия

  • 10 март 2022 13:19

  • 1695
  • 4
ЕС е достигнал лимита на финансови санкции срещу Русия
© Getty Images, архив
Слушай новината Слушай новината

Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп БорелЖозеп БорелЖозѐп Борѐл Фонтѐлес е испански политик от Испанската социалистическа работническа заяви в четвъртък, че ЕС е "достигнал границата на своите възможности по отношение на финансовите санкции срещу Русия“, предава Нова телевизия. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13763

Той добави, че за съюза ще бъде "много по-трудно" да забрани вноса на руска енергия, отколкото наложената от САЩ забрана, тъй като ЕС зависи повече от руските доставки.

Лидерите на ЕС се срещат във Франция в четвъртък, за да обсъдят допълнителни санкции срещу Москва, включително възможна забрана за вноса на петрол, въпреки че редица страни членки не са склонни на подобен ход.

Жозеп БорелЖозеп БорелЖозѐп Борѐл Фонтѐлес е испански политик от Испанската социалистическа работническа също така потвърди, че ЕС ще продължи да предоставя оръжия на Украйна, докато конфликтът приключи, но призна, че блокът трябва да избягва започването на война с Русия, "защото това би било Трета световна война".

ЕС добавя още руски олигарси и официални лица в санкционния си списък

Той заяви, че Русия "систематично бомбардира украински градове", добавяйки, че руският президент Владимир Путин "ще трябва да отговаря за действията си".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1695 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Питам

2022.03.10 | 14:43

4
Да разбирам, че Европа изнемогва да налага санкции, а на Русия не й пука.
Петя

2022.03.10 | 14:08

2
А НАТО когато бомбардираше Югославия и Избиваше Хора и деца тогава ЕВРОПАТА Имаше ПРЪСТ В УСТАТА А СЕГА който не мисли С ТЯХ Е ИМ Е ВРАГ.
БАНКЯНСКА ГЛАФА НАместо ЦУКАЛо

2022.03.10 | 14:25

3
pitai MAIAk ti !
ША ви ИЗКОРМЯ 4ерФАТА ПоЛУСИОНЕРСКИИ

2022.03.10 | 13:42

1
NEAMMA NE ISKAMMm DODO PYlNOTOTO IZTREBLENIE NA TAQQQ rI{LQ{KA SGANNA.>Z IGg HAILLL... 1 rusnqk DA ZAKOLITEEE... SMISALA AN giwota wii.> ZIGg HAILL ZIGG HAILl ZIGG HAILl

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини