Съюзник на Путин: Инвазията в Украйна е предотвратила нападение срещу Русия

  • 10 март 2022 13:30

  • 11386
  • 6
Съюзник на Путин: Инвазията в Украйна е предотвратила нападение срещу Русия
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Сергей Чемезов, шефът на руската корпорация "Ростех", който е близък съюзник на президента Владимир Путин, заяви днес, че военната операция в Украйна е предотвратила нападение срещу Русия, която според него ще излезе победител от санкциите, наложени от Запада, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14022

Според Путин "специалната военна операция" е от съществено значение за гарантиране на руската сигурност, след като САЩ разшириха военния съюз на НАТО до границите на Русия и подкрепиха прозападни лидери в Киев.

Украйна твърди, че се бори за своето съществуване. САЩ, техните европейски и азиатски съюзници, осъдиха руската инвазия.

Икономиката на Русия е изправена пред най-сериозната криза след разпадането на Съветския съюз през 1991 г., след като Западът наложи тежки санкции върху почти цялата руска финансова и корпоративна система заради нахлуването на армията в Украйна.

"Ако хвърлите поглед върху историята на Русия, почти през цялата си история Русия се е борила с различни санкции, с врагове, които са я обкръжавали, и тя винаги е излизала като победител от това", заяви Чемезов пред ръководената от него корпорация. "Сега ще е същото."

Чемезов има голямо влияние в Русия. Като служител на КГБ е работил с Путин в Източна Германия преди краха на Съветския съюз през 1991 г.

"Животът няма да е прост. Санкциите са по-скоро сериозни", казва Чемезов.

Той обаче определи инвазията като необходим акт за предотвратяване на удар срещу подкрепяните от Русия региони в Източна Украйна и след това срещу самата Русия.

Външният министър на Украйна: Владимир Путин унищожава планетата ни

Чемезов заяви, че санкциите ще позволят на Русия да се развие вътрешно.

"Ростех" е една от руските държавни корпорации,, работеща в оръжейната област, самолетостроенето,  радиоелектрониката, медицинските технологии и  иновативните материали. Активите й включват АвтоВАЗ, КАМАЗ, ОАК, Руски хеликоптери, Уралвагонзавод, Швабе и Калашников.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
11386 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2022.03.10 | 21:09

6
Ами те съюзниците на Пияна Просия се броят на пръсти и всички са известни водещи демокрации в света през 21 век, преди всичко Северна Корея, Беларус, Китай, Венецуела, Казахстан, Чечня иТайланд!
Сбъркан е.

2022.03.10 | 14:28

4
Отпадък е тоя. Дано да доживее да види да стрелят по него, по децата му и жена му.

2022.03.10 | 14:51

5
По-сбъркани са Байдън и Джонсън. Единият скоро ще хвърли топа, а другия го гони манията на малкия пенис!

2022.03.10 | 14:13

3
"Близък съюзник"!?! Да плачеш, да се смееш ли? Виолета, откъде го преписа това бе моето момиче?
БАНКЯНСКА ГЛАФА НАместо ЦУКАЛо

2022.03.10 | 13:41

1
HAHAHAHHAHAHAHAH ZIIGg HAILL.. SAMo im wigte TANK4etata AHHAHAHAHAHAHHAHAHA ZIGg HAILlZ IGGG HAILLl UND DIE GEBIRGE.> ZIGg HAIOLl ZIGg ZIZGGZ IZGZG IZGZG IZGZG
така ли стана сега

2022.03.10 | 13:50

2
нещо обърнахте палачинкатаей на това се вика смукане на пръстите

Добави коментар

Водещи новини