Словения въведе временна защита на бежанците от Украйна

  • 10 март 2022 09:31

  • 499
  • 0
Словения въведе временна защита на бежанците от Украйна
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Словенското правителство прие решение за въвеждане на временна защита на бежанците от Украйна, а парламентът в декларация осъди руската инвазия в тази държава, съобщи Танюг. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13707

В решението на правителството се казва, че временната защита със срок от една година и възможност за продължаване  най-много два пъти по шест месеца, се дава на лицата, които са разселени заради сблъсъците, които започнаха на 24 февруари.

Сградата на словенското консулство в Харков е била разрушена след руски ракетен удар

Словенският парламент същевременно с голямо мнозинство гласува декларация за актуалната ситуация в Украйна, в която осъди агресията срещу Украйна и руското признаване на независимостта на областите Донецк и Луганск. Парламентът подкрепи европейската перспектива на Украйна и приемането на план, който ще й гарантира членство, след като изпълни необходимите условия.

За декларацията гласуваха 67 от 74 присъстващи депутати, никой не гласува против. Въздържаха се депутатите от  Словенската демократическа партия на Змаго Йелинчич, които заявиха, че Словения би трябвало да се дистанцира  от събитията в Украйна и да се грижи за своите национални интереси.

Последвайте канала на

Калина Христова
499 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини