Лавров: Украинските "националисти" използват цивилни граждани като жив щит

  • 10 март 2022 12:26

  • 1987
  • 6
Лавров: Украинските "националисти" използват цивилни граждани като жив щит
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Руският външен министър Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи обвини украинските „националисти”, че използват цивилни граждани като жив щит.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13971

Министърът каза също, че на срещата с украинския му колега Дмитро Кулеба в Турция са обсъдени хуманитарни коридори в Украйна.

В отговор на въпрос на Би Би Си дали е възможно прекратяване на огъня, Лавров заяви, че „специалната военна операция” ще продължи и че Владимир Путин казва, че тя върви по план.

Кулеба след срещата с Лавров: Няма напредък по прекратяването на огъня в Украйна

Лавров отбеляза, че Русия не планира да напада други страни.

Не сме нападали и Украйна – в Украйна се създаде ситуация, която създава преки заплахи за Руската федерация. 

По думите му вече има данни, че за този месец е имало планирана офанзива в Донецк и Луганск.

„Виждаме колко опасно действат западните ни колеги, включително и ЕС, които, в нарушение на всичките си принципи и т.нар ценности фактически поощряват доставката на смъртоносно оръжие в Украйна“, заяви първият дипломат на Москва.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1987 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Сорос потрива доволно с ръце

2022.03.10 | 13:14

5
Най-ни е хубаво когато славяни се самоизтрепват. Доста обработвахме украинците да си повярват, че са различни и богоизбрани. Сега жънем плодовете на неуморен интелектуален труд. Все пак има умни раси и тъпи раси. Вижте как охотно се избиват също както племената в Африка.
добре обоснована омраза

2022.03.10 | 13:21

6
Племената Тутси срещу Хуту. За седмица те се самоизклаха с мачете. Общо милион и половин жертви в Руанда. Труповете надминаха дори жертвите на Хирошима и Нагазаки взети заедно.

2022.03.10 | 13:10

4
СатаНИАСТИТЕ пожертваха без да им мигне окото 4500 души в сградите на Световния Търговски Център през 2001ва. Мислиш ли че им пука за някакви украинци, които мразят от дъното на сърцето си.
Хм...

2022.03.10 | 12:42

2
" украинските националисти " , това са патриотите на Украйна които се бият за Родината си. Старите комуняги не приемат понятието патриот-родолюбец , та те са безродници- " гражданин советского союза...".....
аааааа

2022.03.10 | 13:07

3
ама на сръбските патриоти не им се разреши да се бият за косово и ги бомбиха 2 месеца краварите и нато... тогава не може, сега може да си патриот и да се биеш за крим, донецк и луганск хахахаха а тези за които споменава руснака азов са точно нео-нацисти, самите bbc имат клипчета за батальон азов... ще се информираш и няма да пишеш глупости
БАНКЯНСКА ГЛАФА НАместо ЦУКАЛо

2022.03.10 | 12:39

1
както щерка ти която не знаи Рушляшки шото у РАША е .. МНООО УБАВо !! ЗИГГ ХАИЛЛЛ

Добави коментар

Водещи новини