Франсоа Оланд: В операцията в Мали участват 750 френски военни

  • 15 януари 2013 09:35

  • 643
  • 0
Франсоа Оланд: В операцията в Мали участват 750 френски военни
©

Френският президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 заяви днес в Абу Даби, че в операцията срещу ислямистите в Мали участват 750 френски военни и броят им ще продължи да расте, съобщи АФП.


"За момента имаме 750 души и броят им ще нарасне, за да може после бързо да отстъпим място на африканските сили", заяви Оланд пред журналисти при посещение във военноморската база "Лагер на мира" в Абу Даби, където са разположени френски военни. Франция "ще поддържа сили на сушата и във въздуха", продължи президентът, според когото разполагането на африканските сили ще отнеме цяла седмица. Оланд съобщи, че френската авиация тази нощ е нанесла "нови удари, които са постигнали целите си" в Мали. Джихадистите в понеделник се изтеглиха от големите градове на север след бомбардировки на френските сили, но превзеха град Диабали, на 400 км северно от столицата Бамако.

Френският президент пристигна тази сутрин в Обединените арабски емирства на посещение, посветено основно на френската военна намеса в Мали. Тя започна преди пет дни с цел спиране на офанзивата на въоръжените ислямистки групи, окупирали севера на страната.

Последвайте канала на

БТА
643 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини