Антон Хекимян за движението около НДК: Близо 1,5 млн. лв. финансов ресурс е изразходван незаконно

  • 21 юни 2024 07:53

  • 914
  • 8
Антон Хекимян за движението около НДК: Близо 1,5 млн. лв. финансов ресурс е изразходван незаконно
© БНТ

"Искаме оставката на Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите и на зам.-кмета Илиян Павлов. Те са знаели и вчера "Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и" си признаха, че са знаели, че извършват незаконни действия. Близо милион и половина лева финансов ресурс е изразходван незаконно. Това означава злоупотреба с власт в особено големи размери", това каза общинският съветник от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Антон ХекимянАнтон ХекимянАнтон Хекимян е български журналист от арменски произход, директор „Новини, актуални в предаването "Денят започва" по БНТ.

Той коментира реорганизацията на движението в центъра на София, след като в четвъртък съдът я обяви за незаконна.

Първоинстанционният съд е разпоредил да бъдат безусловно прекратени действията извършвани от длъжностни лица от Столична община, разпоредени от зам.-кмет по транспорт Илиян Павлов по въвеждане на нова постоянна организация на движението в гр. София по бул. "Витоша", бул."Патриарх Евтимий" и ул."Проф. Фритьоф Нансен" чрез разчертаване на нова пътна маркировка, поставяне на пътни знаци, преградителни съоръжения и т.н.

"Съдът каза, че няма ГПОД (Генерален план за организация на движението) от 2017 г. Това означава, че всички организации на движението, направени от 2017 г. до момента, както пускане на нови улици и булеварди, маркиране на пешеходни пътеки и т.н., са под огромен риск с този безпрецедентен акт на съда, който беше провокиран от голям политически натиск. Новата организация на движение работи добре, има коридори за градския транспорт и има ленти за велосипедисти", обясни Андрей Зографски, общински съветник от ПП ДБ (Спаси София).

Той обясни, че по Генералния план за организация на движението по бул. "Патриарх Евтимий" в София - трябва да има бус лента и велоалеи.

ВАС окончателно: Столична община да прекрати новата организация на движениие по бул.“Витоша“ и "Патриарха"

"Решението на съда за движението около НДК означава, че без действащ Генерален план за организация на движението, какъвто София няма от 2017 г., всичко е незаконно", каза вчера на брифинг общинският съветник от ПП-ДБ Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси. Още в четвъртък от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на поискаха оставката на Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите и зам.-кмета Илиян Павлов.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
914 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
додо

2024.06.21 | 23:05

8
Тоя голям специалист стана!Айде бе!
тоя

2024.06.21 | 10:25

7
тоя педал да лапа турски пишки и да не дава акъл
Wow

2024.06.21 | 10:23

6
Над 10 г нищо не свършили полезно за столицата тръгнали акъл да дават и кое не било законно!!! Абе льольовци майчини, погледнете какви сте вие първо преди да съдите някой!

2024.06.21 | 10:14

5
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

2024.06.21 | 09:43

4
ХЕКИМЯН С ТУРСКА ПИШКА В УСТАТА

2024.06.21 | 09:25

3
ГОСПОДИ , И СОФИЯНЦИ СЕ НАДЯВАТ , ЧЕ ТОЯ НЕПОРЪБЕН ПЕДАЛ МОЖЕ ДА ИЗМИСЛИ НЕЩО УМНО.
Анонимен

2024.06.21 | 08:43

2
Остави си телевизията сега се занимава с простотии и почивка няма

2024.06.21 | 08:04

1
тони педала кой му дава толкова време да се обяснява???

Добави коментар

Водещи новини