Ислямистките бунтовници са превзели град Диабали в Централно Мали

  • 14 януари 2013 14:29

  • 1226
  • 1
Ислямистките бунтовници са превзели град Диабали в Централно Мали
©

Ислямистките бунтовници са установили контрол върху град Диабали в Централно Мали, съобщи днес френският министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан, цитиран от Ройтерс.

"Бунтовниците превзеха Диабали /.../ след ожесточени боеве и съпротива от страна на малийската армия, която не успя да ги удържи за момента," заяви Дриан по телевизия Бе Еф Ем (BFM). Министърът обаче направи уговорка, че сраженията продължават и че френските и малийските сили се опитват да изтласкат бунтовниците от района.

Службите на ЕС се събират днес следобед на спешно заседание по повод обстановката в Мали, говорител на върховния представител на ЕС по сигурността и външната политика Катрин АштънКатрин Аштън Катрин Маргарет Аштън, баронеса Ъпхоланд - британски и европейски политик. Родена на 20 март 1956 г.. Той уточни в отговор на въпрос, че през изминалите почивни дни председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу е разговарял с президента на Франция Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12.

Последвайте канала на

БТА
1226 1

Коментари 1

Добави коментар
123

2013.01.30 | 22:44

1
Френската армия - най-смешната армия. Няма да се изненадам ако даже ислямистите се бият с оръжията които получаваха за да воюват с Кадафи

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини