Кървава баня в Кения: полицай застреля магистрат по време на съдебно заседание

  • 15 юни 2024 14:44

  • 848
  • 3
Кървава баня в Кения: полицай застреля магистрат по време на съдебно заседание
© Pixabay

Съдийка в Кения загина, след като беше простреляна от полицай, докато председателстваше съдебно заседание, съобщи днес главният съдия на страната Марта Куме, цитирана от Ройтерс.

Моника Кивути, която правораздавала в съда Макадара в Найроби, е била простреляна в четвъртък, след като не уважила искане за освобождаване под гаранция на съпругата на полицай. Нападателят също е бил прострелян и убит от други полицаи, присъствали в съдебната зала. 

В публикация в "Екс" Куме каза, че Кивути е починала от нараняванията си. 

Ромка стреля в гръцки съд (обновена)

"Моника Кивути, главен магистрат в съдилищата в Макадара, е загубила битката с тежките наранявания, получени при нападение с пистолет в съда", заяви Куме.

По време на нападението са били ранени и трима служители, но Куме не коментира състоянието им. Съпругата на полицая е поискала да бъде освободена под гаранция, след като се е признала за виновна в незаконното получаване на 2,9 млн. кенийски шилинга (22,700 долара), сочи полицейски доклад, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
848 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Krastu

2024.06.15 | 18:14

3
Аааа, те това е решението и за БГ!
Михаля

2024.06.15 | 18:14

2
А останалите?

2024.06.15 | 16:12

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини