Взрив в склад за боеприпаси уби десетки в Чад

  • 19 юни 2024 15:35

  • 293
  • 1
Взрив в склад за боеприпаси уби десетки в Чад
© Getty images (архив)

"Десетки души загинаха вследствие на взрив в склад за боеприпаси в столицата на Чад Нджамена", предаде Би Би Си.

"Мощна експлозия разтърси тази нощ квартала "Гуджи" в северната част на града. Взривът предизвика пожар и вторични експлозии, които дадоха още сила на огнената стихия", добави британската медийна корпорация.  

"Бедствието бе ликвидирано за час и половина благодарение на усилията на пожарникарите, военните от въоръжените сили на западноафриканската страна и войници и офицери от състава на френския контингент, разположен в Чад за борба срещу ислямистки групировки", посочи още Би Би Си.  


"Жертвите са десетки. На този етап не можем да дадем по-конкретна информация заброя на жертвите на трагедията", това заяви президентът на страната на Черния континент Махамат Идрис Деби, който изрази съболезнования на близките на загиналите и пожела бързо възстановяване на пострадалите", допълни цитираната медия.

Най-малко 40 са загиналите при взрив на цистерна с гориво в Либерия

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
293 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.19 | 21:51

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини