"Пирогов": Падналото 7-годишно дете е оперирано, нощта е преминала спокойно

  • 21 юни 2024 07:35

  • 673
  • 1
"Пирогов": Падналото 7-годишно дете е оперирано, нощта е преминала спокойно
© Кадър - Нова телевизия

Нощта е преминала спокойно за 7-годишното дете, което вчера падна от третия етаж на блок във Враца. Момичето е настанено в реанимация, след като вчера е било оперирано от детските травмотолози, съобщават от „Пирогов”. Предстои да му бъдат направени още изследвания, а реанимационното лечение и активното наблюдение продължават.

"След сигнал от Закрила на детето, започна работа по случая. Събира се информация от всички възможни източници. Семейството не е рисково по реда за Закона за закрила на детето. По закон, детето до 12-годишна възраст не следва да се оставя без родителски надзор. Можем да окажем подкрепа за родителска помощ. Задължително следва да се работи със семейството, ако се установят някакви дефицити, със сигурност ще се вземат мерки", обясни в ефира на "Здравей, България" социален работник.

Съседи разказват, че по време на инцидента майката на момичето е била на работа, а бащата излязъл, за да купи закуска. 

Майката на падналото от тераса във Враца дете била на работа, бащата - за закуска

"Детето е намерено паднало на тротоара пред блока. Контактно е било, адекватно, със запазена, самостоятелна дихателна дейност, с деформация на дясното бедро. След това е транспортирано в спешно отделение. След направените изследвания и консултации, е транспортирано също с реанимационен екип към "Пирогов" в детска травматология", коментира главната сестра на Центъра за спешна медицинска помощ във Враца, Ваня Ефремова.

От прокуратурата започват досъдебно производство по случая.

Последвайте канала на

Калина Христова
673 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.21 | 10:14

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини