Пеканов за изказването на Путин: Стряскащо е, има реален риск за целия регион

  • 21 септември 2022 17:39

  • 1704
  • 3
Пеканов за изказването на Путин: Стряскащо е, има реален риск за целия регион
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

Днешното развитие е стряскащо, най-вероятно конфликтът ще се ожесточи. Рискът за целия регион е реален, но в момента няма пряка заплаха към България. България осъжда агресивните действия на Русия. Те са агресия към установения глобален ред и правен мир. Продължаваме да сме редом до нашите партньори. Това каза в интервю за предаването „Лице в лице“ вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас ПекановАтанас ПекановАтанас Пеканов е икономист в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO), във Виена,.

Той подчерта още, че няма таен план за въвеждане на еврото в България. „За съжаление, Хърватия успя да ни изпревари. Ще поговорим с хората там, за да видим притесняват ли се, имат ли някакви страхове и да развенчаем мита, че от 2 лева хлябът ще стане 2 евро. В Хърватия показват цените по двата начина, например 7 куни и 1 евро. По същия начин ще бъде и в България. Ще пише 2 лева и 1 евро в момента, в който започнем да преминаваме към еврото“, гарантира Атанас ПекановАтанас ПекановАтанас Пеканов е икономист в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO), във Виена,.

Атанас Пеканов: Когато приемем еврото, хлябът от 2 лв. няма да стане 2 евро

Според него, в момента Еврозоната е по-силна отколкото преди 10 години. „Въпреки огромния енергиен шок, Еврозоната се държи по-добре на финансовите пазари, отколкото тогава. Нашата отговорност е да продължим всички процеси, взети от редовните демократично избрани кабинети

Петков и Василев разкриха една от най-порочните схеми при управлението на ГЕРБ

Вицепремиерът коментира и твърдението, че е имало нарушения при работата на Агенция „Одит на средствата от Европейския съюз“. Пеканов обясни, че съответната агенция е подопечена на финансовото министерство, но реално бива проверявана от Европейската комисия. „Тя проверява разплащанията към крайните бенефициенти с европейските средства, отговаря най-пряко към ЕС. Може да я възприемем като част от европейските институции. Всяка година има одит на българско ниво, след това одит на Европейската комисия. В моя опит миналата година не сме получили никакви сигнали от ЕК, която проверява тази агенция, че е имало някакви неправомерни действия. Не мога да споделя теорията, че ЕК прикрива някакви неправомерни механизми“, коментира той.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1704 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Страхливци!

2022.09.21 | 21:11

3
Стига сте трили бе, страхливци! Толкова ли ви е страх от фатмака от село Славяново? Не трябваше ли досега да вземе отношение по темата, която днес вълнува цялото човечество и всички световни лидери се обявиха срещу лудия кремълски господар на нашия фатмак? Така де, нали нещо го играе "пилот" на изтребители, да си отвори устата и поне да изрецитира стихотворението, което рецитира вече 6 години!

2022.09.21 | 20:04

2
AMERIKANSKA MAIMUNA
този хомосексуалист

2022.09.21 | 19:09

1
да не се , притеснява. Засега не взимат, педали в армията, за да не забременяват там.

Добави коментар

Водещи новини