Вицепремиерът Пеканов подкрепя идеите за реформа на антикорупционната комисия

  • 14 септември 2022 15:51

  • 568
  • 1
Вицепремиерът Пеканов подкрепя идеите за реформа на антикорупционната комисия
© Булфото (архив)

На брифинг в Националния институт на правосъдието бяха публично представени промените в Закона за противодействие на корупцията, предаде репортер на Novini.bg

 

Вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас ПекановАтанас ПекановАтанас Пеканов е икономист в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO), във Виена, изрази подкрепа за проектопромените, които предвиждат нов начин на функциониране и съставяне на антикорупционната комисия.

Министерството на правосъдието (МП) предлага нов начин за избор и назначаване на членове на новата антикорупционна комисия.

Приветствам активната работа на МП по тези ключови въпроси. Някои неща търпят критики от години и наша отговорност е да си свършим работата, подчерта вицепремиерът по управление на европейските средства. 

Крум Зарков оповести нов законопроект за КПКОНПИ – комисията се разделя на две

Представители на ЕК вече ни дадоха знак, че това е правилният подход. Отговорност на следващото Народно събрание  е реформите да се случат. Депутатите трябва да намерят консенсус и тези стъпки да бъдат приети, вместо да се извиняваме с политическа турболенция, добави още Пеканов.

Последвайте канала на

Владимир Василев
568 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Дончо.

2022.09.14 | 16:10

1
Този малко ЛБГ ми се вижда.

Добави коментар

Водещи новини