Заседанието на парламента под въпрос

  • 27 юни 2013 07:02

  • 1597
  • 3
Заседанието на парламента под въпрос
© Булфото

Ще има ли заседание на парламента днес? Кворумът е под въпрос заради неяснотата дали "Атака" ще влезе в пленарната зала. Вчера липсата на необходимите 121 депутата за стартиране на заседанието провали работата на парламента и гласуването на промени в кабинета и назначаването на Даниела БобеваДаниела Бобева Даниела Николова Бобева е икономист. Доктор на науките. Родена на 8 септември 1958 г. в София. за вицепремиер.

В парламента отсъстваха депутатите от ГЕРБ и от „Атака”. ГЕРБ спазиха линията от последните дни да не влизат в парламента. В залата нямаше и нито един депутат от "Атака". Ако националистите оттук нататък не участват в заседанията, това означава, че се върви към предсрочни избори, заяви лидерът на левицата Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

От „Атака” не съобщиха какво ще е парламентарното им поведение в следващите дни. Заместник-председателите на партията проф. Станислав Станилов и Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година  обявиха, че още няма решение дали националистите ще влязат в залата. От "Атака" смятат, че докато не бъдат осигурени нормални условия за работа на Парламента, не би трябвало да се правят опити за свикване на заседание. Отговорността за нормалната работа на Народното събрание според тях е на управляващите.

Междувременно втори ден софиянци са готови да пият сутрешното си кафе пред парламента. Началото на акцията е 8.30 ч. За да не се стига до напрегнати ситуации МВР обяви, че създава разширена зона за сигурност. От полицията призовават гражданите да се придържат към мирния характер на протеста.

В първия ден на ранните протести се събраха стотици. На моменти напрежението ексалираше, тъй като се наложи полицейски кордони да охраняват евакуацията на депутатите. Снощи председателят на Народното събрание Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно направи обръщение, с което призова президента, всички институции, политически партии и неправителствени организации за отговорно поведение в тази изключително сложна обстановка.

Миков поиска отговорно поведение и от медиите и журналистите, като по думите му съзнателно или не, избраният от много телевизии начин за отразяване на случващото се около Народното събрание допринася за ескалиране на напрежението. Той заяви, че очаква президентът да определя поведението си съобразно конституционно определената му роля, на изразяващ единството на нацията – на тези, които протестират, на тези, които не протестират и на тези, които са против протестите. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1597 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Гражданин

2013.06.27 | 20:12

3
КОМУНЕТА 42 НС НЯМА ВСИЧКО СВЪРШИ ЧЕСТИТО ОТ ЛАКОМИЯ САМИ СИ ГО НАБИХТЕ И НАПРАВИХТЕ ПОЖАРНИКАРА КАПИТАН
Боздуган

2013.06.27 | 20:12

2
Тикво,бандит Борисов,ще влезеш в пандиза,а не парламента!От пандиза ще те пратим при авера ти Мишо бирата!Изрод!
БЪЛГАРИЯ

2013.06.27 | 20:12

1
СМЪРТ НА КОМУНЯГИТЕ БЪЛГАРИ ОТСТОЯВАЙТЕ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини