Радев към младите гвардейци: Уважавайте учителите си! Знанията, които ви дават, са залогът за бъдещите ви успехи

  • 06 май 2024 13:18

  • 433
  • 5
© Булфото, архив

За мен е огромно удоволствие и чест именно днес - в Деня на храбростта и Празника на Българската армия, да ви посрещна в президентската институция. Първо, искам да изразя признателността си към ръководителите на младежките гвардейски отряди. Чудесно е, че вече имаме 20 младежки гвардейски отряди и 4 гвардейски оркестри. Заявките за създаването на нови такива се множат. Вие, младите гвардейци, трябва да бъдете горди! Поздравявам ви, че с гордост носите вашите гвардейски унформи!С тези думи президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на се обърна към ученически гвардейски отряди, които посрещна в Гербова зала на Президентството.

"В тях нашето общество вижда един от символите на българската държавност, въплъщение на родните традиции още от времето на Българското Възраждане и борбите на нашия народ за национално освобождение и обединение.Символ на чест и доблест, на славните победи на Българската армия", добави той.

Денят на храбростта: празникът на Българската армия бе отбелязан с водосвет на бойните знамена и три прелитащи МиГ-29

"Не забравяйте, че отличният успех в училище е мощен стимул за вас и връстниците ви, но вече сте във фокуса на общественето внимание в родния ви град и следва да бъдете за пример както в учението, така и в делата си, продължи Радев, като пожела на младите гвардейци да са любознателни, ученолюбиви, да вярват в себе си, силите и възможностите си.

"Уважавайте учителите си. Знанията, които те ви дават, са най-голямото богатство и залогът за бъдещите ви успехи. Учете се от делата на строителите на съвременна България и следвайте техните завети. Растете като добри хора и достойни българи, отговорни към нашето общество и държава. Не забравяйте, че всички ние разчитаме на вас, защото сте бъдещето и надеждата на България!", завърши държавният глава. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
433 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Ба

2024.05.07 | 02:16

5
х ти Живковото копеленце

2024.05.06 | 14:20

2
САЩ и Англия да ни върнат Македония, беломорска Тракия и западните покрайнини. Иначе да се махат от тук.
Поп Гундяев - милиардер во Христе

2024.05.06 | 16:25

4
КаПу.тински пе.дера.сти , вървете на майка си в ,утк.ата мръсна болш.евишка .
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР !!!

2024.05.06 | 14:56

3
Да си взимат базите и да се разкарат от Родината ни !

2024.05.06 | 13:37

1
цял ли ден ще го слушаме тоя идиот рашистки бе?

Добави коментар

Водещи новини