Оставката на кабинета зависела от "Атака" (обновена+видео)

  • 26 юни 2013 10:35

  • 17492
  • 119
Оставката на кабинета зависела от "Атака" (обновена+видео)
© Булфото

Днешното неучастие на "Атака" в работата на парламента много ясно показва, че "Атака" не подкрепя кабинета. Това каза лидерът на Коалиция за България Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на пред журналисти във връзка с проваления пленарен ден на Народното събрание.

Станишев отказа всякакви други коментари с обяснението, че отива на заседание на Парламентарната група на Коалиция за България, след което ще даде изявление.

На брифинг в парламента след заседанието лидерът на Коалиция за България заяви: "Продължаваме много категорично да подкрепяме работата на правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Ние сме готови да работим в парламента не само по промени в изборните правила, но и по плана със спешни мерки, насочени към подобряване на живота на хората", заяви Станишев. Дали ще има работещо Народно събрание, не зависи само от нас". Според Станишев "Атака" трябва да заявят дали искат да работи парламентът или не.  По думите му това, че ПГ на ГЕРБ отсъства от пленарна зала, не е изненада. (Вижте тук какво каза лидерът на БСП).

Ако „Атака” кажат, че няма да участват в работата на парламента, това означава предсрочни избори. На въпрос до кога ще чакат „Атака” да реши дали ще участва в работата на парламента или не, Станишев посочи: „Няма да чакаме дълго”. „Ситуацията е динамична, ще преценяваме съобразно нея. Ако утре „Атака” каже: „Ние не участваме в работата на парламента”, това променя ситуацията и създава условия за предсрочни избори, за които ние сме готови”, заяви Станишев. Той каза, че сигурно днес представители на парламентарната група на Коалиция за България ще се свържат с парламентарната група на „Атака”.  На въпрос дали БСП ще се опита да състави нов кабинет с мандат на партията, ако се стигне до оставка на правителството Станишев отговори: „Това засега е хипотеза. Не виждам нужда да отговарям на този въпрос”.

"Това, което днес се случва пред парламента, изобщо не представлява гласа на българските граждани. Има 200-300 души, сред които доста добре идентифицирани, мотивирани хора, които представляват определени интереси, в това число и икономически. Не случайна е съпротивата и срещу законовите промени, които готвим, които да намалят цените на тока и които да засегнат много икономически интереси. Ние уважаваме протестите, които са спонтанни и граждански. Виждаме все по-голям процент на организация – и политическа, и финансова. В това число едни и същи кукловоди, които са правили сценарии през годините на прехода, които представляват и корпоративни интереси. На това няма да се подадем Имаме готовност да отидем на предсрочни парламентарни избори, но това означава, че нито един от въпросите, които остро засягат живота на гражданите, да не бъде решен”, заяви лидерът на БСП.

Според него ГЕРБ са най-заинтересовани да се отиде на предсрочни избори. „Кукловодите са много. Има съчетание на интереси. Едните са политическа партия ГЕРБ. Те са най-заинтересовани да се отиде на предсрочни парламентарни избори, които да им дадат шанс да останат в управлението. Има и други икономически интереси. ПГ на Коалиция за България изобщо няма самочувствието на кукла на конци. Двете парламентарни групи, които подкрепят правителството, се обединиха около това да има програмно правителство с ясен план за действие", каза още Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
17492 119

Свързани новини

Коментари 119

Добави коментар
asen

2013.07.01 | 19:24

119
izbori idaima pak bsp kolaiciya za bilgariya ste speceli samo oresarski ako nyakoy pise srestu men ste vi yiba putkite mayni
ilya

2013.07.01 | 19:18

118
zasto protesterate pedali sofiyanci samp oresarski i kabineta ste opravi bilgariya samo bsp
vasko

2013.07.01 | 19:13

117
ey bokluk siderov lud tisi za zatvora pedal samo oresarski
Lui 14

2013.06.27 | 20:26

115
Атака няма да подкрепи и това правителство, няма да подкрепи и което и да е правителсво, докато не дойде такова на власт, което ще предложи нови методи на управление и няма да има за цел да граби народа. Атака не подкрепя правителството, но не подкрепя и продажните уш протестиращи, защото протестите и правителството са в тясна взаимовръзка и всичко е един нагласен сценарий.
:)))

2013.06.28 | 14:31

116
Атака подкрепя това правителство със самото си присъствие в пленарна зала им осигурява необходимия кворум. Дори гласувайки "против" или "въздаржал се" всеки представител на Атака в парламента много добре знае, че мнозинството от гласове на БСП и ДПС им дава възможност да гласуват и приемат каквото си искат. Чудя се само кого се опитват да заблудят , гласувайки " въздържал се"???Трябва да си много, ама много тъп, за да не го разбереш!!!
TNT

2013.06.27 | 19:48

114
IGNORATAKA ДО ВСИЧКИ, НОРМАЛНО МИСЛЕЩИ! IGNORATAKA! НЕ ОТГОВАРЯЙТЕ НА КОМЕНТАРИТЕ НА ПИШЕЩИТЕ АТАКИСТИ! САМО ТАКА ЩЕ ПРЕСТАНАТ ДА НИ ЗАЛИВАТ С МАЛОУМНИТЕ СИ МИСЛИ.
СИДЪРС

2013.06.27 | 19:48

113
ВОЛЕН:Ей загубеняци днес няма да има кворум ! СТАНИШЕВ:СИДЕР КВО ТИ СТАНА ПАК ? НАЛИ СЕ РАЗБРАХМЕ... МЕСТАН:Вземи тези 23милиона ,държиш се като примадона когато си алчен. СТАНИШЕВ:ПО-ДОБРЕ ЛИ Е ? ВОЛЕН:ПО-ДОБРЕ !
копие

2013.06.27 | 19:47

109
А пак боздуган?Абе незнам боздуган ли си , вибратор ли си, ама в който и сайт да отворя навсякъде си се заврял и сипеш ли сипеш нечистотии. Ти работа нямаш ли? Поне до тоалетната иди за малко да си почина от теб.И да се пениш и да кряскаш дори, ще ти плащат до следващите избори , в които Юруш няма да влязат в парламента и ще трябва да си търсиш нов началник. В ДПС сигурно ще те вземат. Хайде бай и да се обадиш и на Любчо Ангелов и той да дойде с теб.
Боздуган

2013.06.27 | 19:48

112
Мекере съм на Волен Сидеров. Обичам да ме правят на чеверме
шаро

2013.06.27 | 19:48

111
дааа вижда се ,че атака яко са го закъсали щом станишката почна да им прави пиар или демек ез сега ще ви излъскам малко името а пък в следващия парламент вие ще ми го върните да да усещаме ги ние тези игрички вече и кътни зъби ви познаваме
XXL

2013.06.27 | 19:48

110
Веднага да се намали броя на народните представители в парламента с 40 души и бройката необходима ,за да се приемат предложения става 101,което ви устройва!!!А тези с 97 народни представители да се облизват от страни...Естествено ,ще бъдат от хората,които не си стоят на работните места.
гей-колело

2013.06.27 | 19:47

108
Tука стана големо гъзене.»»Станишев»»Сидеров»»Местан»»Доган»»,остава само да затворят кръга и става чудно колело.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини