Протест блокира парламента, полиция извежда министрите от сградата (видео+галерии)

  • 26 юни 2013 08:46

  • 43595
  • 197
Протест блокира парламента, полиция извежда министрите от сградата (видео+галерии)
©

Около 300 души се събраха на задния вход на парламента като част от инициативата "На кафе пред парламента". Така протестиращите вече 13 дни разширяват демонстрациите.

Хората носят плакати "Касиране на изборите", развяват български знамена и посрещат всеки депутат от БСП и ДПС с викове "Оставка" и "Мафия". На походна масичка разположена в градинката младежи раздават кафе на протестиращите.

Тук сме, за да покажем че не сме виртуални. Всяко действие на кабинета Орешарски показва дебелокожие - на практика целта бяха само нови назначения, заяви администраторът на събитието Виктор. Той се съгласи с президента Росен Плевнелиев, че вече е пресечена една граница на търпимост и сега единствения въпрос е кабинетът да си подаде оставката.

Пред БТВ Корнелия Нинова обеща, че ще покани протестиращите заедно да изработят новите изборни правила. Множеството я изпрати с мощни скандирания "Оставка". На мястото има много полиция. Служителите на реда носят вече популярните светлоотразителни жилетки с надпис "Антиконфликт".

На влизане в парламента друг депутат от левицата - Мая Манолова, направи безуспешен опит за диалог с протестиращите. Тя бе замерена с яйца и домати. Манолова влезе в парламента, обградена от няколко полицаи. Хората започнаха да хвърлят домати и тоалетна хартия по сградата на НС (Вижте тук опита на Манолова "да пие кафе" с протестиращите).

Много от депутатите решиха да избегнат срещата с избирателите и влязоха през парадния вход. Затова множеството бързо се придвижи и буквално хората обградиха парламента.

Полицията започна да извежда министрите от сградата на Народното събрание, след като протестиращите отново се преместиха при задния вход на парламента, от където влизат и излизат хората от властта. (Вижте тук как бяха извеждани министрите).

Те освиркаха министъра на финансите Петър Чобанов и министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, които излязоха от Народното събрание колите им тръгнаха, охранявани от плътен кордон полицаи.

Преди това вътрешният министър каза, че правителството няма да подава остава, а той знае как да си свърши работата. Около 11.20 часа няколко министерски автомобила, в един от които беше и премиерът Пламен Орешарски, излетяха от паркинга на НС с мръсна газ, последвани от „опашка” от притичващи полицаи в посока „Дондуков” 1 (Вижте тук как премиерът напусна сградата на парламента).

Депутатите също напускат Народното събрание, опитвайки се да не се срещат с протестиращите.

Последвайте канала на

Novini.bg
43595 197

Свързани новини

Коментари 197

Добави коментар

2013.06.30 | 20:00

197
Ако ГЕРБ направи грешка е че не можа да се разправи с олигарсите и се втурна да затяга колана с това „недоразумение" - Дянков и да спасява държавата от банкрут.Една от другите издънки на Борисов е Трайков за който сега не се говори но точно заради него започнаха големите проблеми в енергетиката.За Найденов пък да не говоря защото той излезе че е един от хората които са работили срещу ГЕРБ.

2013.06.30 | 19:59

194
Тиквена семка такава то не остане никой от тая партия. Значи изброи почти всички важни министри, които ги изкара, че са лош материал, като пропусна някои. И все още оставате верни на тиквата и се опитвате да вкарате държавата в нови избори, в които се надявате да влезнат пенсионерите от НФСБойко и да съставите правителство. Не виждам какво ще спечелите с това, ГЕРБ ясно казаха, че няма да вдигнат минималната, колкото и протести да има. Аз трябва да Ви плащам новите избори, не стига че бачкам 6 дена в седмица по 10 часа ми някакви наркомани определят бъдещото ми. Ще ми кипне и ще има траурен ден за всички тикви.

2013.06.30 | 19:59

196
това не са протестиращите които излизат вечер тези си личат че са протестиращи,които са платени, в работен ден. прикриват случките от деня, бареков остана на заден план и разкритията му за сем. плевнелиеви и икономедиа.
Хороводна песен

2013.06.30 | 19:59

195
АТАКА вече се изака и докато Серго я чака и лайното й претака, взе, че сам се наака на Ахмед в конака и нагази с двата крака във батака ! Как мирише ! Майката си трака !

2013.06.30 | 19:58

193
POZDRAVI NA PROTESTIRA6TITE !!! ot 4ujbina
dido

2013.06.30 | 19:58

192
Кога полицията ще въведе ред в София. Писна ми от тези ненормални хора да пречат на движението в града. Защо общината подкрепя протестиращи олигофрени нарушаващи реда в града. Разбирам ,че са платени една част от тях/с работно време от/ 18-23ч/ но сега и през деня .Ние който ходим на нормална работа и си плащаме данъците искаме свободни улици и кръстовища а не болни мозъци да си играят по-тях какво да правим...........
До Дидо

2013.06.27 | 21:12

184
Спорът кой е нормален е доста сериозен и предстои. Засега от кофите за боклук доста замириса на червено.

2013.06.27 | 21:59

186
Всичко това и като прибавиш и амбиции те на БСП и ДПС да продължат да грабят държавата като източват чрез свои фирми ДДС както и борбата им на всяка цена да останат в бизнеса с енергетиката от която печалбите са най големи е видно че не могат да се очакват да се случат чудеса.Бъдете реалисти.Защо мислите Орешарски не иска да издаде властта а иска 1 година отсрочка ами много е просто защото през това време в България трябва да влязат пари от Европа.Нищо друго не е важно за тях.Нито нищетата на народа ,нито борбата с монополите, нито вдигане на заплатите, нито падането на цената на тока.За последното само ще направят няколко промени с които ако сега ви падне цената на тока с 5 лева после ще се вдигне с 10 лева както се правеше с горивата.Продължавайте да си мечтаете и да се заблуждавате че спасението ви е в тройната коалиция.Трябват ни нови избори с свикване на Велико Народно Събрание и нови хора в политиката.
мойте сергии са ми икономиката

2013.06.30 | 19:58

191
Малиии,ама много сте тъпи наистина.Рипайте си ако щете и Ганкиното хоро-все тая.На мене ми дреме.Имам си 9 сергии за овощия и зеленчуци на Женския ,Люлинския и Красно село.Тъкмо от мен ще ги купувате доматите.А зимата,като ви нагъне глада и сметките,ще се молите за надник от 20 лева.Тогава нема да ви е до парламент и избори, щото празен хамбар,политика не прави.Па може и да се смилим.До тогава ще ремонтират и Димитар Петков-ще отворим още 4 сергии.Не се знае-не съм толкова лош.
atakist

2013.06.29 | 23:36

190
boiko borisov igrai v sqnka.no i na nego mu sa peche na gaza.PAK go e STRAAAAH-tikvata shteli da go trepqt.dqdo mu sa go lenchuvali mestnite hora.za kakvo porazrovete se malko v mregata.

2013.06.29 | 23:27

189
Я виж ти, робите се разбунтували...нищо,спокойно....всяко чудо за 3 дни..после пак ще ви увеличават разходите и намаляват приходите,безработицата ще расте и българите ще намалеят още по-рязко,за сметка на мангалите.Планът Ран-ът в пълна сила,няма смисъл да се бунтувате....ще станем макс. 3 милиона! Има много по-важни проблеми...например мизерията и безработицата,мизерните пенсии и т.н. Тъпанари прости-вижте,че искат да ни разделят,за да не може да се концентрира социалната енергия в един основен проблем в БГ-БЕДНОСТТА!

2013.06.27 | 21:12

185
БРАВО СОФИЯ ПРОВИНЦИЯТА Е С ВАС!
Фортуна

2013.06.28 | 14:54

188
Отдавна трябваше да сте с нас, комунистите нарочно се опитват да разделят народа на провинция и столица. Нали столицата е и ваша! Не случайно все внушават:"София не е България!". Ама каквото стане в софия, после и в други градове и села става.

2013.06.26 | 21:57

128
Във вторник, по време на Протестите, (между 20:00 и 21:30) в централата на ГЕРБ е имало банкет, на който Цветанов и Борисов обявили, цитирам: "ЯХНАХМЕ СТАДОТО" !!!! Няма такава Наглост!!! Как не те е срам бе Бойко!!! Докара хората до просешка тояга за да задоволиш алчността си и тази на приятелските кръгчета от олигарси. Остави 500 000 българи без работа и над 100 000 фирми банкрутираха, докато ти направи няколко милиарда, а сега искаш още и още.... Цветанов дори няма да го коментирам, той отдавна трябваше да е в затвора !
МИСЛЕТЕ !!!!!

2013.06.27 | 23:50

187
?Всичките са от едно и също котило,котилото на безцветните хиени,който на различните времеви етапи,след нашенската площадна демокрация",ни е...ават мамата,вече четвърт век.През 90-те имаше една каруца БГ банки,който ни плячкосаха парите и след това "фалираха",но преди това ги раздадоха без никакво обезпечение,на свой хора-тези на който им викат сега-"крупни бизнесмени".Чужденеца винаги граби и стърже до кокал,той за това и нахлува.За разлика от времената на Борис и Асен(тогава са нахлували за територия),сегашните наши продажници,им дадоха законен достъп,с/у стабилно "позлатяване" на собствените ръчички.То и това беше Целта на занятието,прикрито под мантрата ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДНО ДВИЖЕНИЕ НА ХОРА И КАПИТАЛИ.Свободно,ама за мулти банките и транснационалните вериги и корпорации.Кой ще ти разреши да им бъдеш конкурент.Забрави!Затова има ЕС,а ако не слушкаш и не изпълняваш,има и умиротворител-НАТО.Колкото до истинските комунисти, тях просто ги няма(чиста физиология),но подобните на теб все-още ползвате построеното от тях-комуникации,жилищен фонд,инфраструктура,работите в приватизираната промишленост(доколкото е останала).Тези-днешните са третият им ешалон.Отгледан изучил на запад,в най-добрите университети,свикнал с "благините"на тамошната система,която е благосклонна и майка-закрилница,само за богатите.Перфектното и умело използване на световната геостратегическа промяна,осъществена под другата мантра "ПЕРЕСТРОЙКА" на предателя Горби,им позволи да разграбят буквално за 10 години цялата икономическа и финансова мощ на държавата,която се стуктурира и съсердоточи в ръцете на 2 % от населението....'КОЙ КРАЛ КРАЛ!КОЙТО НЕ Е-ДА Е! ОТ ТУКА,НАТАТЪК-ВСЕ ТАКА ЩЕ Е!!!"

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини