Михаил Миков: Демократичен изход от днешната криза е невъзможен

  • 26 юни 2013 20:12

  • 14753
  • 149
Михаил Миков: Демократичен изход от днешната криза е невъзможен
©

Уважаеми съграждани, днешните протести пред Народното събрание показаха, че обстановката в София ескалира и рязко се промени. Днес малобройна група протестиращи демонстрираха насилие. С тези техни действия се поругава достойнството на народните представители. Застрашава се животът и здравето им.

Това каза Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, в специално обръщение към нацията. Обърнах се към министъра на вътрешните работи за осигуряване на нормални условия за работа на Народното събрание, продължи Миков. Поставени сме в невъзможност да изпълняваме това, за което сме избрани. Сега е очевидно, че изборите сами по себе си не решават нищо. Демократичен изход от днешната криза е невъзможен, дори при предсрочни избори. Призовавам президента, всички институции и неправителствени организации за отговорно поведение, каза Миков.

Отварянето на парламента за гражданите е факт. Работи се по всички важни социални сфери. Министърът на икономиката предупреди, че заради нарушените интереси в енергетиката, той очаква тези сблъсъци. Днес трябваше да се обсъди цената на електроенергията. Естествено е, когато става въпрос за частни интереси, да има непримирими отрицатели на този парламент. Но искам да припомня че за тези промени в енергетиката бе постигнато съгласие на Консултативния съвет по национална сигурност преди 4 месеца – на 24 февруари. Искам да попитам президента дали застава зад решенията от тогава? Очевидно е, че днешните протести нямат нищо общо с намеренията, декларирани в началото на годината, заяви Миков.

Очевидно е, че действията днес нямат нищо общо с мирните протести. При тази обстановка Конституцията не съдържа отговор на въпроса как да продължим да работим, обясни Миков. Президентът трябва да отстоява своята конституционно отредена роля – да брани единството та нацията. Убеден съм, че само успокояването на обстановката и търсенето на политическо съгласие с общата воля на всички политически партии, разбира се и на гражданите ще спомогнат за решаването на проблемите. Обръщам се и към медиите. Съзнателно или не, отразяването на случилото се днес пред парламента, покачва напрежението. В момента ни е необходимо спокойствие, за да решим тежките проблеми, стоящи на дневен ред, завърши Миков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
14753 149

Свързани новини

Коментари 149

Добави коментар
ПРОТЕСТИРАЩ

2013.06.28 | 13:03

149
Гадни шушумиги!Вън!!!!Изчезнете завинаги!Не мога да ви дишам нищожества!Не разбирате ли,че предизвиквате ярост у хората,като ви видят простите ,селски,мазни мутри!И тези ще ни представляват в Европа!Ма вие искате да излезем от там!Ноо нямаааааааааа да стане!Маршшшшшшш от тук гадове!Протести до дупка!

2013.06.28 | 07:54

148
Има демократичен изход, Миков, той е само един и вие добре го знаете - подавате си оставката и вкъщи! Не си правете оглушки и не си позволявай да заплашваш българския народ с танковете! Помисли добре с кого ще са полицаите и военните - с народа, или с вас, нагли измекяри!
AJ4A

2013.06.28 | 07:53

147
Другарю Миков, има демократичен изход от създалата се ситуация и съм убеден, че Вие много добре осъзнавате какъв ще е този изход. Ние съвсем демократично ще Ви съдим и осъдим за измяна на народ и Родина в полза на болшевишка Москва!!!! Ще Ви съдим и осъдим съвсем демократично за всички мъки и страдания, които сте причинили на българския народ, за всички престъпления, които сте извършили, мислейки си, че ще сте завинаги недосегаеми!!!! И моля Ви другарю Миков, не си и помисляйте дори, че Вашите болшевишки про-руски мекерета в СЪДЕБНАТА ВЛАСТ ще Ви спасят, чеееееееее и тях съвсем демократично ще съдим с Вас и заедно ще ви пратим, където Ви е мястото!!!!! Не 2, а пет руски кораба да докарате във водите на Черно море и те няма да Ви спасят, че като Ви гледах днес с каква "лекота" напуснахте Народното събрание ........... при това, когато никой за нищо все още не Ви преследваше!!!!

2013.06.28 | 07:52

146
Червените боклуци не искат избори, защото ще ги загубят много. Затова и не променят изборния кодекс и стискат кокала.

2013.06.28 | 07:52

145
Подавайте оставка и заминавайте в Сибир или в Анадола.

2013.06.28 | 07:52

144
Ета, по голям коцуз од тоз мошморок с твърдо "Л" няма, беше министър на МВР од сутрин до пладне, сега пък председател на НС пак од пладне до вечер хахаха
Анонимен

2013.06.28 | 07:51

143
Трябва да има граждански наказателен отряд, и да изчисти няколко от сцената. Тогава ще видим, дали няма да се започне да се работи за народа.
Емилиан

2013.06.28 | 07:51

142
Уважаеми съграждани, днешните протести пред Народното събрание показаха, че обстановката в София ескалира и рязко се промени. Днес малобройна група протестиращи демонстрираха насилие. С тези техни действия се поругава достойнството на народните представители. Застрашава се животът и здравето им. Уважаеми депутати, Вие застрашавате нашия живот от доста време и не само го застрашавате а и отнемате.Вие едни 240 (огромна група) демонстрирате наглост и безсърдечност към гражданите на България.С вашите действия ни обричате на мизерия.Застрашавате съществуването ни като държава.
Протестиращ

2013.06.28 | 07:50

141
Малоумник, хората не ви искат в парламента! Наглеци сте вие! Отвратителни!!!

2013.06.27 | 01:07

26
Това политическо недоразумение ще ми говори за демократичен избор...Ало ананкоолу, нечуваш ли ве хората не ви искат, аз разбирам да сте спечелили изборите, а вие направихте една "уйдурмъ" ама има една приказка "кои копае гроб други му, сам пада в него", след яйцата и доматите, няма да е много демократичен намека!
????

2013.06.27 | 16:26

140
Какви са тези елементарни и просташки анализи. Ти вярваш ли си -че в 21 век в това НС сама политическа сила е възможно да направи Правителство - да имаш много здраве от арменският поп !!! При толкова многобройни партии- вече това не може да се случи без коалиция.А това,че дрънкате глупости за ДПС-много сте назад-това са български граждани. А ГЕРБ отдавна са ни продали на Турция/на Ердоган/

2013.06.27 | 01:04

14
Ти си едно сиво искърско говедо щом разсъждава така.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини