България гласува на местни избори: Следете първите резултати

  • 29 октомври 2023 19:00

  • 15828
  • 139
България гласува на местни избори: Следете първите резултати
©
Слушай новината Слушай новината

Днес избираме новите кметове на 265-те общини на страната, 35-те кметове на райони (24 в София, 6 в Пловдив и 5 във Варна), 3042 кметове на кметства и 5053 общински съветници. Избори за кмет на кметство има в населените места, които към датата на обнародване на указа на президента за насрочване на изборите са с население над 100 души с постоянен адрес. В този смисъл в общо 117 села няма да се проведат избори. 

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Novini.bg следи за вас всичко случващо се в деня на местния вот:

Последвайте канала на

23:39 | 29 октомври 2023

Битката за Видин: Цветан Ценков и Александър Матеев отиват на балотаж

Цветан Ценков (СДС, НДСВ, Новото време) води след първия тур на изборите за кмет във Видин с 42,5%. Това сочат данните на "Галъп" при 90% паралелно преброяване.

Прочети още...
23:30 | 29 октомври 2023

Първи резултати: Кюстендил и Дупница избират кмет на балотаж

Очертават се балотажи на 5 ноември в Кюстендил и в Дупница - това е според неофициални резултати от паралелно преброяване, направено от политическите щабове в двата града.

Прочети още...
23:23 | 29 октомври 2023

МВР: Получихме общо 1946 сигнала за нарушаване на изборното законодателство

От началото на кампанията до 21.30 часа днес в СДВР и ОДМВР са получени общо 1946 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Прочети още...
23:07 | 29 октомври 2023

По предварителни данни Валентин Ревански остава кмет на Ямбол

В Ямбол резултатите от паралелното преброяване в партийните централи сочат категорична победа за досегашния кмет Валентин Ревански. Той е издигнат от партия "Пряка демокрация" и подкрепен от ГЕРБ.

Прочети още...
22:44 | 29 октомври 2023

Категорична победа: Златко Живков ще е кмет на Монтана за седми пореден път

Категорична победа за кметското място в Монтана. Жителите на града преизбраха дългогодишния си градоначалник Златко Живков за седми пореден път.

Прочети още...
22:44 | 29 октомври 2023

Шести мандат: Апостол Апостолов отново е избран за кмет на Симитли

Стотици жители на Симитли се събраха импровизирано на централния площад, за да отпразнуват победата на досегашния кмет Апостол Апостолов.

Прочети още...
22:34 | 29 октомври 2023

Ето го доклада на ДАНС, заради който бе премахнато машинното гласуване

Ето го доклада на ДАНС, подписан от заместник-председател на ДАНС, в който се твърди, че е заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнев е свалил на флашка данните от "ХЕШ кода" на машините за гласуване. 

Прочети още...
22:26 | 29 октомври 2023

Първи резултати: И Хасково избира кмет на балотаж

Хаскво избира кмет на втори тур. Това показват първоначалните данни от екзитпола. 

Прочети още...
22:14 | 29 октомври 2023

Изборният ден в София приключи с 35.9% избирателна активност

Изборният ден в София приключи с избирателна активност 35,9%, съобщи за БТА председателят на Общинската избирателна комисия Полина Витанова.

Прочети още...
22:09 | 29 октомври 2023

Корнелия Нинова: След 18 години управление – ГЕРБ вече ги няма

Имаме няколко добри новини. Целта е да разградим модела ГЕРБ и да започнем промяната. Най-яркият пример е София. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Прочети още...
21:53 | 29 октомври 2023

Само 65,7% от електората на ГЕРБ подкрепил Хекимян

83,3% oт електората на БСП е гласувал за Ваня Григорова. Само 65,7% от гласуващите за ГЕРБ са гласували за Антон Хекимян, а цели 10% - за Васил Терзиев. Това сочат данни на социологическата агенция "Тренд".

Прочети още...
21:45 | 29 октомври 2023

Стефан Софиянски: Спорно е кой на кого тежеше повече: ГЕРБ на кандидата или кандидатът на ГЕРБ

Бившият столичен кмет Стефан Софиянски заяви пред Bulgaria ON AIR, че резултатите от местните избори в София са близки до социологическите проучвания.

Прочети още...
21:37 | 29 октомври 2023

Шумен бележи най-ниската избирателна активност

34,44% е избирателната активност в община Шумен, сочат данните на Общинската избирателна комисия.

Прочети още...
21:36 | 29 октомври 2023

Костадин Димитров за битката в Пловдив: "Тракия" след няколко дни ще е най-добрият квартал за живеене

Благодаря на пловдивчани, че гласуваха днес. Благодаря и на тези, които гласуваха за мен, за моята листа. Искам да благодаря и на тези, които не са гласували и да ги мотивираме следващата седмица да упражнят правото си на глас, защото е важен за развитието на града ни. Това каза кандидатът за кмет от ГЕРБ-СДС за Пловдив - Костадин Димитров пред  Bulgaria ON AIR.

Прочети още...
21:34 | 29 октомври 2023

Първи изборни резултати в Плевен

Оспорвана битка на местните избори в Плевен, сочат първите данни на екзитпола на Тренд. 

Прочети още...
21:28 | 29 октомври 2023

Бившият кмет на София Александър Каракачанов: Третото място е тежка загуба за ГЕРБ

Повече от очевидно е, че третото място е тежка загуба за ГЕРБ. Има умора от управлението на ГЕРБ - видя се 10-годишното управление от страна на ГЕРБ, първо Бойко Борисов, а после и едно пдоставено лице за кмет. Не е истина, че са направили метрото. Другата основна причина е грешната тактика на изборите на Бойко Борисов. Той не позволява никой да излезе на повърхността със собствено лица. Това каза бившият кмет на София Александър Каракачанов в ефира на специалното изборно студио на Bulgaria ON AIR "Дебют или класика".

Прочети още...
21:27 | 29 октомври 2023

Кандидатът на ПП-ДБ в Пловдив Ивайло Старибратов: Очаквам зад мен да застанат всички хора, които мислят

Очаквам зад мен да застанат всички хора, които мислят. Аз не мисля, че е редно да се търси силна партийна подкрепа, не считам, че да се казва на хора за кого да гласуват, е достатъчно уважително към тях, заяви кандидатът на ПП-ДБ Ивайло Старибратов, който по данните към момента отива на балотаж с Костадин Димитров от ГЕРБ.

Прочети още...
21:22 | 29 октомври 2023

Лорер за отмяната на машинното гласуване: Истинското разследване предстои и то ще е спрямо ДАНС

Въпросът е за промяна на модела на управление на Варна, което Портних наложи. Не мисля, че ще ни коства много усилия да убедим останалите партии и избиратели, че вече е недопустим. Коцев е правилният избор. Това заяви в ефира на БНТ Даниел Лорер от ПП-ДБ от Варна, където кандидатът на коалицията Благомир Коцев излиза на балотаж срещу настоящия кмет на града – Иван Портних от ГЕРБ.

Прочети още...
21:20 | 29 октомври 2023

ЦИК обяви край на изборния ден

Централната избирателна комисия обяви край на изборния ден.

Прочети още...
21:14 | 29 октомври 2023

Славчо Атанасов не вярва, че е отпаднал от битката за Пловдив: Отивам на балотаж!

Претендентът на "Съединени за Пловдив" Славчо Атанасов е убеден, че той, а не Ивайло Старибратов от ПП-ДБ отива на балотаж. Екзитполовете му дават 18%, а на Старибратов - 22 и отреждат на математика второ място след Костадин Димитров от ГЕРБ, който води убедително с 10%.

Прочети още...
21:06 | 29 октомври 2023

Първи резултати: Калин Каменов е избран за кмет на Враца

Калин Каменов отново е избран за кмет на Враца. 

Прочети още...
21:04 | 29 октомври 2023

ЦИК: Нека членовете на СИК да бъдат много внимателни, да не бързат и да преценяват всяка бюлетина

Росица Матева, говорител на Централната избирателна комисия призова членовете на секционните избирателни комисии да бъдат много внимателни, да не бързат и да преценяват всяка бюлетина и да спазват указанията на ЦИК. Пред журналисти в ЦИК тя посочи, че членовете на СИК трябва да проверят дали протоколите са попълнени вярно и едва тогава да отиват в общинските избирателни комисии, за да няма струпване на хора там.

Прочети още...
21:04 | 29 октомври 2023

Ваня Григорова: Имаме волята да продължим до край и ще го направим!

Благодаря на гражданите, които повярваха на нашите идеи и ни подкрепиха. Благодаря на градската организация на БСП, колегите. През цялата кампания усещах подкрепата на гражданите. Това заяви кандидат-кметът от БСП Ваня Григорова по време на брифинг тази вечер, предаде репортер на Novini.bg.

Прочети още...
20:49 | 29 октомври 2023

Първи резултати в Перник: Категорична победа за Станислав Владимиров

Искам да благодаря на всички, че излязоха да гласуват. През целия си мандат усещах положителната енергия, бяхме като семейство. Тази енергия се пренесе към мен и моя екип и ми даде увереност да се кандаитирам за нов мандат. 

Прочети още...
20:46 | 29 октомври 2023

Терзиев с първи думи след победата на първи тур: Благодаря на всички софиянци!

Искам да благодаря на всички софиянци, които днес излязоха да гласуват, и особено на тези, които ни подкрепиха в този тъй важен ден. Благодаря им, че гласуваха за една по-различна София, тази, за която мечтаем, тази, за която говорим как да бъде управлявана от хора, които я обичат, за да може този град да стане по-хубав, по-зелен и по-уреден. Искам да благодаря и на политическите партии и организации, които застнаха зад моята кандидатура. Това сподели пред журналисти кандидатът на ПП-ДБ и „Спаси София“ за кмет на София Васил Терзиев след победата си на първи тур на местните избори, предаде репортер на Novini.bg.

Прочети още...
20:32 | 29 октомври 2023

Първи изборни резултати за Кърджали

Ерол Мюмюн, кандидатът за кмет на Кърджали, издигнат от ДПС, печели убедително с близо 30 % преднина, пред втория по гласове Никола Чанев, кандидат на ПП ГЕРБ. Това сочат данните от екзит-пола, който социологическата агенция „Галъп интернешънъл Болкан“ проведе в община Кърджали по поръчка на БНР.

Прочети още...
20:30 | 29 октомври 2023

Първи резултати в Благоевград: Илко Стоянов и Методи Байкушев отиват на балотаж

Според екзитпола на социологическата агенция "Галъп" към 20:00 ч. ще има балотаж в Благоевград. С най-много гласове е настоящият кмет на града Илко Стоянов, който преди две години спечели извънредните местни избори в Благоевград като кандидат на ИТН, сега е издигнат от инициативен комитет.

Прочети още...
20:28 | 29 октомври 2023

Министър Стоянов към ЦИК: МВР не е транспортна фирма

Коментарите, изречени вчера от ЦИК по адрес на МВР, бяха изключително некоректни. Членове на ЦИК и говорителят опитаха да злепоставят МВР. Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов в ефира на БТВ.

Прочети още...
20:23 | 29 октомври 2023

Първи данни: Живко Тодоров е преизбран за кмет на Стара Загора

Досегашният кмет на Стара Загора Живко Тодоров печели изборите на първи тур с 51,2%. Т ова сочат данните от екзитпола  на "Алфа рисърч". 

Прочети още...
20:11 | 29 октомври 2023

Първи резултати: Димитър Николов отново е избран за кмет на Бургас

Димитър Николов отново ще бъде кмет на Бургас, показват резултатите от екзитпол на агенция “Галъп”. 

Прочети още...
20:11 | 29 октомври 2023

Ивайло Вълчев: Не сме разочаровани от резултата

Първи местни избори за ИТН, благодарим на всички, които гласуваха за нас. Това заяви пред бТВ Ивайло Вълчев от "Има такъв народ". 

Прочети още...
20:11 | 29 октомври 2023

Първи резултати: Димитър Николов отново е избран за кмет на Бургас

Димитър Николов отново ще бъде кмет на Бургас, показват резултатите от екзитпол на агенция “Галъп”. 

Прочети още...
19:58 | 29 октомври 2023

Първи резултати във Варна: Портних печели на първи тур, всичко ще се реши на балотажа

По данни на „Галъп“ досегашният кмет на Варна Иван Портних от ГЕРБ печели с 27,1% Морската столица в сблъсък с претендента на ПП-ДБ Благомир Коцев, който печели 26,7% от доверието на варненци.

Прочети още...
19:57 | 29 октомври 2023

Първи изборни резултати за Велико Търново

Първи изборни резултати за Община Велико Търново. 

Прочети още...
19:57 | 29 октомври 2023

Първи резултати в Пловдив: Костадин Димитров и Ивайло Старибратов отиват на балотаж

Пловдив ще избере кмет на балотаж. По първоначални данни от екзитпола на "Тренд". 

Прочети още...
19:51 | 29 октомври 2023

Първи резултати в Русе: Битката ще се реши на балотаж

Кандидатът за кмет на коалицията "БСП за България" Пенчо Милков спечели най-много гласове в Русе – 35%. Иван Иванов, кандидат на ГЕРБ остава втори с 17,5%, а трети към момента е Рена Стефанова - ПП-ДБ – 11,7%, показват данните на "Маркет линкс" за БТВ.

Прочети още...
19:48 | 29 октомври 2023

Първи резултати: Васил Терзиев печели първия тур на изборите в София, балотажът – на кантар

Кандидатът на "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") за кмет на София Васил Терзиев печели убедително първия тур на местните избори в София с 37%, показват резултати от екзитпол.

Прочети още...
19:41 | 29 октомври 2023

Член на СИК е ударил избирател и не му е позволил да гласува в Благоевград

Един по-сериозен сигнал за нарушаване на изборните права е подаден в ОИК-Благоевград и препратен към полицията и прокуратурата.

Прочети още...
19:38 | 29 октомври 2023

Доц. Киселова отговори има ли опасност да се касират изборите

Тъй като се създаде малко усещане за хаос в петъчния и съботния ден, то днес, след като бяха отворени изборните помещения, съвсем спокойно всички можехме да упражним избирателното си право. Ако има основание за касиране на изборите, те трябва да бъдат търсени в рамките на изборния ден - там, където е имало данни за извършени нарушения и престъпления. Това каза преподавателят по конституционно право в Софийския университет доц. Наталия Киселова в специалното изборно студио на Bulgaria ON AIR "Дебют или класика".

Прочети още...
19:27 | 29 октомври 2023

Лили Иванова гласува, получи роза от членовете на СИК

Примата на българската музика Лили Иванова упражни правото си на глас в Националното музикално училище "Любомир Пипков" в столицата. 

Прочети още...
18:32 | 29 октомври 2023

Доц. д-р Татяна Буруджиева за Novini.bg: ПП-ДБ вземат София, но ГЕРБ-СДС ще имат най-много кметове и общински съветници в страната

Нужна ли е радикална промяна на изборния процес у нас, коя политическа партия къде печели на местния вот днес и как те ще управляват с такава ниска легитимност? Разговарям с доц. д-р Татяна Буруджиева, политолог, преподавател, бивш депутат от БСП на днешните избори.

Прочети още...
18:21 | 29 октомври 2023

По искане на Сарафов: Кандидат-кмет е привлечен като обвиняем

Кандидат за кмет и общински съветник в Ябланица е привлечен като обвиняем по искане на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов.

Прочети още...
18:12 | 29 октомври 2023

Председателят на ОИК-София: Не сме взимали решение да се гласува машинно

ОИК-София не е взимала решение да се гласува машинно, както се тиражираше. Това заяви председателят на Общинската избирателна комисия в столицата Полина Витанова.

Прочети още...
17:57 | 29 октомври 2023

Асен Василев: Не успях да гласувам, получих мотивиран отказ

"Не успях да гласувам. Получих мотивиран отказ, за да ми е издаде разрешение за гласуване". Това заяви пред журналисти финансовият министър Асен Василев.

Прочети още...
17:38 | 29 октомври 2023

Двама задържани за търговия с вот в Сливенско

Двама са задържани по подозрения за търговия с вот в сливенското село Тополчане, съобщават от сливенската полиция.

Прочети още...
17:33 | 29 октомври 2023

Агресия от застъпник срещу журналисти в „Столипиново“

Избирателната активност в Пловдив на местния вот не е висока. Не такава обаче е в квартал „Столипиново“, където опашките пред изборните секции са от сутринта. Екипът на БТВ се опита да разбере хартиените бюлетини ли върнаха хората пред урните. Застъпник на партия обаче не позволява да разпитваме хората и се държи агресивно към екипа.

Прочети още...
17:22 | 29 октомври 2023

Росица Матева, ЦИК: Асен Василев няма избирателни права за местни избори

Доколкото разбрах, настоящият адрес на г-н Асен Василев е извън страната, а това означава, че той няма избирателни права за местни избори. Това коментира на брифинг на ЦИК говорителят Росица Матева.

Прочети още...
17:19 | 29 октомври 2023

Душене и заплахи за убийство в изборна секция в Асеновградско

В Общинска избирателна комисия Асеновград е постъпил сигнал в 12:55 часа от упълномощен представител на партия за неправомерни действия от кандидат за кмет на Кметство с. Боянци.

Прочети още...
17:15 | 29 октомври 2023

ЦИК обяви избирателната активност към 16.00 ч.

Избирателната активност към 16 ч. е 34,16%, като тя е най-висока в Община Челопеч – 75,15% и най-ниска в Добрич – 23,18%. Това обяви Росица Матева на брифинг на Централната избирателна комисия.

Прочети още...
17:02 | 29 октомври 2023

Семейно: Лена Бориславова и Мирослав Иванов гласуваха с бебето на ръце

Гласувахме! Гласувай и ти, за да не позволим на Хартиената коалиция и купеният вот да победи! Това написа във "Фейсбук" Лена Бориславова, която упражни правото си на глас. 

Прочети още...
16:38 | 29 октомври 2023

Нов скандал в Буковлък: Кандидат-кмет твърди, че член на СИК показвал за кого да се гласува

Лют скандал се разрази в плевенското село Буковлък. Кандидат за кмет на Плевен твърди, че член на СИК показвал на избирател как и за кого да гласува.

Прочети още...
16:33 | 29 октомври 2023

"Информационно обслужване" към ЦИК: Проблем с кода за гласуване няма

От "Информационно обслужване" са изпратили писмо до ЦИК, с което уверяват, че проблем с кода за гласуване няма. Става въпрос за разпространения от някои медии сигнал срещу зам.-министър Михаил Стойнов, в което подателят Георги Коларов твърди, че Стойнов е разменял софтуерни кодове за машините за гласуване с изпълнителния директор на държавната фирма "Информационно обслужване" Ивайло Филипов. Тази фирма е официален преброител на изборите.

Прочети още...
16:31 | 29 октомври 2023

Кандидат за кмет на Кюстендил не може да гласува за себе си

Кандидат за кмет на Кюстендил не може да гласува за себе си, защото има регистрация по настоящ адрес в чужбина, казаха за БНР от Общинска администрация. Това е валидно и за хората с двойно гражданство, чийто постоянен адрес е в Кюстендил или в някое от 70-те села. 

Прочети още...
16:23 | 29 октомври 2023

Заплашиха министър Юлиян Попов с анулиране на вота заради снимка

"Гласувах. В старото си 20-то основно училище в София (до Големите пет кьошета), след като се изпокарах с една Бена, която ми каза, че ще анулира изборите, защото съм се снимал", това написа министърът на околната среда и водите Юлиян Попов в профила си във "Фейсбук".

Прочети още...
16:21 | 29 октомври 2023

17 души са привлечени като обвиняеми за нарушения на изборния процес

С цел създаване на организация за гарантиране на политическите права на гражданите и за законосъобразно провеждане на изборите на 29.10.2023 г.  за общински съветници и за кметове, както и за осигуряване на бърза и адекватна реакция срещу престъпления, свързани с изборния процес, със съвместна заповед на и.ф. главен прокурор на Република България Борислав Сарафов, министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев през м. септември 2023 г. бе създадено Национално междуведомствено звено.

Прочети още...
16:16 | 29 октомври 2023

МВР с последна информация за протичането на изборния ден

От началото на кампанията до 15.30 часа днес в СДВР и ОДМВР са получени общо 1649 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите, съобщава МВР.

Прочети още...
16:07 | 29 октомври 2023

Ген. Атанасов: Тези, които организираха този компот с машините, направиха лоша услуга на себе си

За всички свободни хора е много важно парите от нашите данъци да се управляват справедливо и да бъдат използвани по предназначение, защото в последните дълги години на управление на София точно в това отношение имаше много тежки злоупотреби. Това заяви пред БТА ген. Атанас Атанасов, съпредседател на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България", който упражни правото си на глас в Националната търговско-банкова гимназия.

Прочети още...
15:58 | 29 октомври 2023

ОИК - Балчик се произнесе по два сигнала за нарушения в изборния ден

По два сигнала се е произнесла до момента Общинската избирателна комисия (ОИК) в Балчик, сочат решения, публикувани на сайта ѝ.

Прочети още...
15:41 | 29 октомври 2023

Изненадващо писмо до ЦИК: Дете търси начини да стане кмет

10-годишно момче от Благоевград търси начини да стане кмет.

Прочети още...
15:38 | 29 октомври 2023

Младоженци гласуваха навръх сватбата си

Новото семейство Бакалови – Стела и Мирослав избраха днешния ден, за да направят сватбата си. Тяхната връзка е с 9-годишна история и е започнала на днешния ден. Навръх Нова година са си казали: „Да”. В присъствието на кумовете си Иван и Силвия пред паметника на Асеневци във Велико Търново те направиха своята фотосесия.

Прочети още...
15:14 | 29 октомври 2023

Свършиха бюлетините в мездренското село Върбешница

В секционна избирателна комисия в мездренското село Върбешница са свършили бюлетините и в момента се чака да пристигнат нови, казаха за БТА от Общинската избирателна комисия.

Прочети още...
15:01 | 29 октомври 2023

Корнелия Нинова гласува за това парите на софиянци да се харчат честно и открито

Корнелия Нинова гласува, предаде репортер на NOVINI.BG.

Прочети още...
14:56 | 29 октомври 2023

Сигнал за нарушение от страна на СИК: Майка и синът ѝ унижени, не им дават да гласуват

Прочети още...
14:45 | 29 октомври 2023

Засилено полицейско присъствие в Ново Паничарево

ОИК Приморско иска засилено полицейско присъствия пред изборна секция в село Ново Паничарево.

Прочети още...
14:42 | 29 октомври 2023

Сигнали за кандидати, които стоят пред избирателна секция в Златоград

Сигнали за кандидати, които стоят пред избирателна секция, са подадени в ОИК-Златоград.

Прочети още...
14:29 | 29 октомври 2023

Председателката на ОИК-Димово почина след инфаркт

Ганка Илиева, председателката на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Димово, област Видин, е получила инфаркт и е починала на път за болница, предаде Дарик.

Прочети още...
14:20 | 29 октомври 2023

Божанков: Лекарството срещу кметовете феодали е масовото гласуване

Има едно лекарство срещу хартиената задруга. Срещу кметовете феодали. Масово гласуване. Това написа в своя Фейсбук профил депутатът от „Продължаваме промяната”-„Демократична България” Явор Божанков.

Прочети още...
14:19 | 29 октомври 2023

Асен Василев: Малко ме разхождаха по институциите, но няма проблем

„Оказа се, че от 2000 г. в базите данни на ГРАО има запис, че имам адрес извън страната и този запис не е заличен.

Прочети още...
14:10 | 29 октомври 2023

Сигнал за отворени бюлетини в урна на територията на община Доспат

Сигнал за отворени бюлетини в урна на територията на община Доспат, е бил подаден в Районното управление на полицията в Девин.

Прочети още...
14:07 | 29 октомври 2023

Скандал в СИК: Председател пил над час кафе

Хора, които са застъпници, не можело да вземат своите протоколи, тъй като председателя на СИК в Пловдив го нямало.

Прочети още...
13:51 | 29 октомври 2023

Радев с първи думи за "кодгейт" и кой отговаря за ДАНС

"Гласувах за развитието на София като модерна и европейска столица, която всички българи мечтаем да видим".

Прочети още...
13:40 | 29 октомври 2023

Любомир Стефанов за отмяната на машинния вот: Махленско безчинско мероприятие

Случилото се в петък, когато ДАНС сигнализира за манипулация на машините за вота, политологът д-р Любомир Стефанов определи като “махленско безчинско мероприятие, известно в нашите географски ширини като активно мероприятие”.

Прочети още...
13:34 | 29 октомври 2023

В 15 населени места в област Русе има само по един кандидат за кмет

В 15 населени места в област Русе има само по един кандидат за кмет, показва справка на БТА от осемте Общински избирателни комисии в региона. 

Прочети още...
13:34 | 29 октомври 2023

Кандидат за общински съветник в Симитли е бил нападнат и бит от представители на друга партия

Кандидат за общински съветник в Симитли е бил нападнат и бит от представители и кандидати на друга партия. Преди това му е предлаган подкуп за осигуряване на техни хора в секционните комисии, предаде БНР.

Прочети още...
13:31 | 29 октомври 2023

Недостиг на бюлетини в две села

"Има две преписки в прокуратурата, по които ще се произнесем по-късно през деня. Получили сме и сигнал за неправомерна агитация пред Второ основно училище, чакаме резултати от проверката“.

Прочети още...
13:00 | 29 октомври 2023

Скандал на изборите в плевенското село Буковлък

Със скандали протича гласуването в плевенското село Буковлък, предаде БНТ.

Прочети още...
12:48 | 29 октомври 2023

Делян Добрев: Изборите са вот на доверие към управлението

Депутатът Делян Добрев гласува в родния си град Хасково заедно със съпругата си.

Прочети още...
12:35 | 29 октомври 2023

Асен Василев не успя да гласува, заличен е от избирателните списъци

Финансовият министър Асен Василев, който е родом от Хасково, не е успял да упражни правото си на глас, тъй като е заличен от избирателния списък.

Прочети още...
12:24 | 29 октомври 2023

МВР: Изборният ден започна при нормална обстановка

Изборният ден започна при нормална обстановка.

Прочети още...
12:01 | 29 октомври 2023

Вили Лилков: Отмяната на машинния вот - голям изборен гаф

Вили Лилков, кадидат за кмет на ИК "Синя София" гласува за "чиста София". Това обяви той, след като подаде своя вот тази сутрин в столичното 41 ОУ "Свети Патриарх Евтимий" за местните избори.

Прочети още...
12:00 | 29 октомври 2023

Бойко Борисов гласува: На нас ни беше най-приятно да побеждаваме с машини

 Бойко Борисов гласува в Банкя. 

Прочети още...
11:38 | 29 октомври 2023

Ето каква е избирателната активност към 11 часа

12,3% е избирателната активност в страната към 11 часа.

Прочети още...
11:33 | 29 октомври 2023

Росен Желязков: Редно е да има сериозни промени в ИК

Росен Желязков, председател на Народното събрание, упражни правото си на вот.

Прочети още...
11:30 | 29 октомври 2023

Първи сигнал за заснет вот: Избирател снимал бюлетината си

Сигнал за заснет вот е постъпил в ОИК Ямбол.

Прочети още...
11:25 | 29 октомври 2023

Илияна Йотова:Правителството да осигури нормален и прозрачен вот

Гласувах за моя град, за една различна София, в която малките деца ще имат възможност спокойно да избират своята детска градина, а не да чакат с години, да живеят в един град с чист въздух. За град, в който да няма разлика в това дали живееш в центъра или в крайните кварталите.

Прочети още...
11:24 | 29 октомври 2023

ЦИК: Валидни са и бюлетините с отпечатък от вот върху други такива

ЦИК взе решение при отчитането да се смятат за валидни онези бюлетини, върху които има отпечатък от нанасяне на вота върху другия вид бюлетина, когато е била поставена върху първата. 

Прочети още...
11:08 | 29 октомври 2023

Денков: Гласувах затова София да бъде управлявана по-добре

Премиерът Николай Денков гласува. 

Прочети още...
11:00 | 29 октомври 2023

Христо Иванов призова: Излезте и гласувайте

Председателят на "Да, България" и съпредседателят на политическото обединение "Демократична България" Христо Иванов упражни правото си на глас в 93 средно училище “Александър Теодоров - Балан" в столицата. 

Прочети още...
10:59 | 29 октомври 2023

Кандидатът за кмет на Бургас Димитър Николов гласува за 5-ти мандат

Кандидатът за кмет на община Бургас от ГЕРБ Димитър Николов гласува тази сутрин в Професионалната гимназия по транспорт.

Прочети още...
10:48 | 29 октомври 2023

Деян Николов упражни правото си на глас

Гласувам за по-справедлива София, каза Деян Николов, след като упражни правото си на вот. 

Прочети още...
10:43 | 29 октомври 2023

Десислава Атанасова гласува

"Гласувах за приемственост, развитие и стабилност в местната власт!", написа във Фейсбук Десислава Атанасова. 

Прочети още...
10:11 | 29 октомври 2023

Скандал след вота на Бонев, той: Гласувах за истинска промяна на София

Борис Бонев упражни правото си на глас в 35 СЕУ „Добри Войников“ в „Лозенец“. 

Прочети още...
10:02 | 29 октомври 2023

Хекимян: Нагледахме се на достатъчно хаос, време е София да бъде още по-добре управлявана

Прочети още...
10:00 | 29 октомври 2023

Георги Георгиев: Днес гласувах, за да може София да продължи да се развива

Днес гласувах, за да може София да продължи да се развива, написа Георги Георгиев. 

Прочети още...
09:56 | 29 октомври 2023

ЦИК: Всички машини са прибрани в склада, призоваваме всички да гласуват

Надяваме се, че решението за гласуване само с хартиена бюлетина няма да повлияе на избирателите, призоваваме всички да отидат да гласуват. Това заяви Росица Матева, говорител на ЦИК.

Прочети още...
09:52 | 29 октомври 2023

Кирил Петков: Гласувайте като машини, макар и с хартия

 Кирил Петков от "Продължаваме промяната - Демократична България" упражни правото си на вот.

Прочети още...
09:46 | 29 октомври 2023

Цветанов: Излезте и гласувайте!

"Днес в 8:13 часа направих своя избор, въпреки опитите за манипулации и опорочаване на деня за размисъл.

Прочети още...
09:45 | 29 октомври 2023

Румен Христов: Гласувах за една по-добра София

Председателт на СДС Румен Христов упражни правото си на глас.

Прочети още...
09:45 | 29 октомври 2023

Ивайло Вълчев: Гласувам за това София да бъде такава, каквато всички си я представяме

 

Прочети още...
09:33 | 29 октомври 2023

Настимир Ананиев: Излезте да гласувате, за да им объркаме сметките!

"Аз гласувах! Гласувайте и вие, за да можем да объркаме сметките на онези, които спряха машинното гласуване", заяви зам.-председателят на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България" Настимир Ананиев.

Прочети още...
09:30 | 29 октомври 2023

Ивайло Старибратов: Гласувах за промяната и развитието на Пловдив

Гласувах за промяната и развитието на Пловдив. Това заяви кандидатът за кмет на Пловдив от „Продължаваме Промяната”-„Демократична България” Ивайло Старибратов.

Прочети още...
09:22 | 29 октомври 2023

Фандъкова: Оставям на наследника си град със стабилни финанси

Гласувах за това София да продължи да се развива, работата да продължи. Това заяви Йорданка Фандъкова, която гласува в 73 СУ "Владислав Граматиков.

Прочети още...
09:17 | 29 октомври 2023

Първан Симеонов: България затъва в дискредитиране на изборната процедура

"Доколкото изборният ден зависи от избирателите, нямаме опасения, но доколкото зависи от политиците – имаме. Политиците биха могли да истеризират каквито и да било резултати от изборния ден или каквото и да е протичане. Бавно, но неотклонно България затъва в дискредитиране на изборната процедура. Тъжно, но изключително незаслужено." Това мнение изрази пред БНР изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл болкан" Първан Симеонов.

Прочети още...
09:04 | 29 октомври 2023

Васил Терзиев: Гласувах за по-добра София

Гласувах за една по-добра, по-уредена София. За София, която обичат тези, които я управляват. За един град, в който сме горди и щастливи, че живеем в него. Аз съм оптимист за бъдещето на града.

Прочети още...
08:24 | 29 октомври 2023

Костадин Димитров: Днес ще научим как сме се представили на това състезание

Костадин Димитров, кандидат-кмет на град Пловдив от ПП ГЕРБ,  упражни правото си на вот, предаде репортер на NOVINI.BG.

Прочети още...
07:59 | 29 октомври 2023

Ваня Григорова: Очаквам да победя, а не да ида на балотаж

Призовавам всеки от нас да не се смята за ням свидетел на това, което се случва в неговия живот. Не сме статисти, участници сме в политиката и сега е времето да покажем какво искаме и какво не искаме да се случва в София. Това заяви Ваня Григорова, кандидат за кмет на София, пред журналисти, след като упражни правото си на вот рано сутринта.

Прочети още...
07:37 | 29 октомври 2023

Нормално започна изборният ден в Пловдив

Изборният ден в Пловдив започна нормално.

Прочети още...
07:30 | 29 октомври 2023

Без нарушения на изборния ден започнаха изборите в страната

Без нарушения на изборния ден започнаха изборите в страната. Това съобщиха от МВР.

Прочети още...
06:00 | 29 октомври 2023

България избира нови кметове и общински съветници

Днес избираме новите кметове на 265-те общини на страната, 35-те кметове на райони (24 в София, 6 в Пловдив и 5 във Варна), 3042 кметове на кметства и 5053 общински съветници. Избори за кмет на кметство има в населените места, които към датата на обнародване на указа на президента за насрочване на изборите са с население над 100 души с постоянен адрес. В този смисъл в общо 117 села няма да се проведат избори. 

Novini.bg
15828 139

Свързани новини

Коментари 139

Добави коментар

2023.10.29 | 23:58

139
Горещи момичета ви очакват на - - - Meetme.pw

2023.10.29 | 15:11

51
Хахахахаха, къв избор само, между КИРО ПРОСТОТО и БОКО ТЪПОТО, хахахаха, кого ли да избера??????? хахахахаха.
у софето вече ги онодаха

2023.10.29 | 20:39

138
Хахахаха и бсп-то онодаха хехимяна, хахахаха, тиква па ти цепнаха сВинтера, хахахахах, тиввуне да не скъсаш па некой минискус.
у софето вече ги онодаха

2023.10.29 | 20:30

137
Когато видите гербераст онождайте го,болшевика герберас се оножда за здраве и берекет на държавата, колкото повече квичи комуниста герберас толкова по голям ще е берекета.

2023.10.29 | 20:19

136
Хахахаха и бсп-то онодаха хехимяна, хахахаха, тиква па ти цепнаха сВинтера, хахахахах, тиввуне да не скъсаш па некой минискус.

2023.10.29 | 19:54

135
Хахахаха и бсп-то онодаха хехимяна хахахахаха, тиква па ти цепнаха сВинтеру а, хахахахаха, да не скъсаш некой минискус пак ве тиква.

2023.10.29 | 19:54

134
Хахахаха и бсп-то онодаха хехимяна хахахахаха, тиква па ти цепнаха сВинтеру а, хахахахаха, да не скъсаш некой минискус пак ве тиква.
МАХНЕТЕ

2023.10.29 | 19:43

132
ВЕЧЕ СТРАНИЦАТА ......ПЪЪЪЛНА Е С ЛААААЙЙЙНА ...И ТРУДНО СЕ ОТВАРЯ ДАЖЕ .......,АААРРРЕЕЕ ..... ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ ......,АААААРРРРРРЕЕЕЕРР

2023.10.29 | 19:11

128
От га няма машини избирателната активност у маалите се повиши със 100% хахахахаха.

2023.10.29 | 18:58

127
Хахахаха от много тарикатлъци, да не ги отвее копейката на другите избори, хахахаха.

2023.10.29 | 18:54

126
От га няма машини избирателната активност у маалите се повиши със 100% хахахахаха.
BANKIANSKO GOVEDO..PEDOFILFIL

2023.10.29 | 18:39

125
МАИАк ти

2023.10.29 | 18:38

124
От га няма машини избирателната активност у маалите се повиши със 100% хахахахаха.

2023.10.29 | 18:14

122
От га няма машини избирателната активност у маалите се повиши със 100% хахахахаха.

2023.10.29 | 18:14

121
От га няма машини избирателната активност у маалите се повиши със 100% хахахахаха.

2023.10.29 | 18:14

120
От га няма машини избирателната активност у маалите се повиши със 100% хахахахаха.

2023.10.29 | 18:13

119
От га няма машини избирателната активност у маалите се повиши със 100% хахахахаха.

2023.10.29 | 18:13

118
От кога няма машини избирателната активност у маалите се повиши със 100% хахахахаха.

2023.10.29 | 18:11

117
От кога няма машини избирателната активност у маалите се повиши със 100% хахахахаха.

2023.10.29 | 18:06

116
Перник вода нема............ахахахахаха

2023.10.29 | 17:57

114
А сега ЦИК ще бъдат ли арестувани и съдени за съботиране на изборите.

2023.10.29 | 17:51

112
А сега ЦИК ще бъдат ли арестувани и съдени за съботиране на изборите.

2023.10.29 | 17:49

111
А сега ЦИК ще бъдат ли арестувани и съдени за съботиране на изборите.

2023.10.29 | 17:49

110
А сега ЦИК ще бъдат ли арестувани и съдени за съботиране на изборите.

2023.10.29 | 17:32

107
А сега ЦИК ще бъдат ли арестувани и съдени за съботиране на изборите.

2023.10.29 | 17:31

106
А сега ЦИК ще бъдат ли арестувани и съдени за съботиране на изборите.

2023.10.29 | 17:31

105
А сега ЦИК ще бъдат ли арестувани и съдени за съботиране на изборите.

2023.10.29 | 17:31

104
А сега ЦИК ще бъдат ли арестувани и съдени за съботиране на изборите.

2023.10.29 | 17:23

103
А сега ЦИК ще бъдат ли арестувани и съдени за съботиране на изборите.

2023.10.29 | 17:23

102
А сега ЦИК ще бъдат ли арестувани и съдени за съботиране на изборите.

2023.10.29 | 17:23

101
А сега ЦИК ще бъдат ли арестувани и съдени за съботиране на изборите.

2023.10.29 | 17:23

100
А сега ЦИК ще бъдат ли арестувани и съдени за съботиране на изборите.

2023.10.29 | 17:23

99
А сега ЦИК ще бъдат ли арестувани и съдени за съботиране на изборите.

2023.10.29 | 17:22

98
А сега ЦИК ще бъдат ли арестувани и съдени за съботиране на изборите.

2023.10.29 | 17:22

97
А сега ЦИК ще бъдат ли арестувани и съдени за съботиране на изборите.

2023.10.29 | 17:21

94
А сега ЦИК ще бъдат ли арестувани и съдени за съботиране на изборите.

2023.10.29 | 17:21

93
А сега ЦИК ще бъдат ли арестувани и съдени за съботиране на изборите.

2023.10.29 | 17:21

92
А сега ЦИК ще бъдат ли арестувани и съдени за съботиране на изборите.

2023.10.29 | 17:21

91
А сега ЦИК ще бъдат ли арестувани и съдени за съботиране на изборите.

2023.10.29 | 17:21

90
А сега ЦИК ще бъдат ли арестувани и съдени за съботиране на изборите.

2023.10.29 | 17:21

89
А сега ЦИК ще бъдат ли арестувани и съдени за съботиране на изборите.

2023.10.29 | 17:20

88
А сега ЦИК ще бъдат ли арестувани и съдени за съботиране на изборите.

2023.10.29 | 17:20

87
А сега ЦИК ще бъдат ли арестувани и съдени за съботиране на изборите.

2023.10.29 | 17:20

86
А сега ЦИК ще бъдат ли арестувани и съдени за съботиране на изборите.

2023.10.29 | 17:19

85
А сега ЦИК ще бъдат ли арестувани и съдени за съботиране на изборите.

2023.10.29 | 17:19

84
А сега ЦИК ще бъдат ли арестувани и съдени за съботиране на изборите.

2023.10.29 | 17:17

83
А сега ЦИК ще бъдат ли арестувани и съдени за съботиране на изборите.

2023.10.29 | 16:57

72
А тиквуня като го хванаха с хилядите фалшиви бюлетини в Костинброд що не отмениха хартията, хахахахаха.

2023.10.29 | 16:26

58
А може и с търкане на билетчета да го избираме.

2023.10.29 | 16:04

54
Хахахаха, България има най добрата политическа и изборна система, за когото и да гласуваш, получаваш винаги пеевски, хахахахаха.

2023.10.29 | 15:46

53
А тиквуня като го хванаха с хилядите фалшиви бюлетини в Костинброд що не отмениха хартията, хахахахаха.
ПОЗОР ЗА СОФИЯ

2023.10.29 | 19:46

133
ЩОМ ИМА ЧЕРРВЕНИТЕ СФФФИИИНЕ ДА ГЛАСУВАТ ЗА БСП И ТЕРЗИЕВ
ДО НОВА ТВ

2023.10.29 | 19:35

129
......ЗАЩО ГОВОРИТЕ ГЛУПОСТИТЕ НА ДЕНКОВ ....., КАК НЕ СТЕ ЗАГРИЖЕНИ,ЧЕ ОНЯ ЗАМ МИНИСТЪРА СНИМАЛ ....,А СТЕ ЗАГРИЖЕНИ ЗА ..ЧЕ НЯКОЙ ПРАВИЛ "ПОЛИТИЧЕСКА ПОРЪЧКА" В ДАНС ...КОЕ Е ДОСТОВЕРНОСТТА В НОВА ТВ

2023.10.29 | 19:39

131
Ми щото си бая прост, не разбрали, че тва дето е снимал се оказа, че си можело да се снима.
АМСТЕРДАМА

2023.10.29 | 17:56

113
Ша ти уБИЕМЕ ЕВНУСИТЕ И ОНААС КРИФАТА ГЛАФА.... К..О..П..Е..Л..Е ПОЖармикарско е..б ..но
Медиите с

2023.10.29 | 17:49

109
пълна подкрепа на кандидатите на управляващата мафи я и съзнателно Затъмнение на кампанията на кандидата на истинската промяна- Ваня Григорова!
Медиите с

2023.10.29 | 17:47

108
пълна подкрепа на кандидатите на управляващата мафи я и съзнателно Затъмнение на кампанията на кандидата на истинската промяна- Ваня Григорова!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини