ОИК - Балчик се произнесе по два сигнала за нарушения в изборния ден

  • 29 октомври 2023 15:58

  • 760
  • 1
ОИК - Балчик се произнесе по два сигнала за нарушения в изборния ден
© novini.bg
Слушай новината Слушай новината

По два сигнала се е произнесла до момента Общинската избирателна комисия (ОИК) в Балчик, сочат решения, публикувани на сайта ѝ.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Единият сигнал е свързан с това, че кандидат за кмет на кметство е пред изборната секция и отмята имена от списък. След проверка на ОИК – Балчик е констатирано, че лицето не е в непосредствена близост до изборната секция, в действителност има списък с имена, но не влиза в пряк контакт с гласоподавателите. На лицето е направено устно предупреждение.

ОИК – Балчик приема сигналът за допустим, но не е доказан. Не са установени действия, които да нарушават изборното законодателство и налагащи ангажиране на административно наказателна отговорност на лицето. Комисията оставя сигнала без уважение като недоказан.

В другия сигнал упълномощено лица сезира ОИК – Балчик за това, че кандидат за общински съветник е извършвал предизборна агитация във Фейсбук. Комисията оставя сигнала без уважение поради липса на нарушение на Изборния кодекс, тъй като социалните мрежи не представляват медийна услуга по смисъла на закона.

Избирател в столичния квартал „Надежда“ е получил предварително попълнена бюлетина

Последвайте канала на

Novini.bg
760 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.29 | 19:31

1
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини