Кандидатът на ПП-ДБ в Пловдив Ивайло Старибратов: Очаквам зад мен да застанат всички хора, които мислят

  • 29 октомври 2023 21:27

  • 1019
  • 2
Кандидатът на ПП-ДБ в Пловдив Ивайло Старибратов: Очаквам зад мен да застанат всички хора, които мислят
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Очаквам зад мен да застанат всички хора, които мислят. Аз не мисля, че е редно да се търси силна партийна подкрепа, не считам, че да се казва на хора за кого да гласуват, е достатъчно уважително към тях, заяви кандидатът на ПП-ДБ Ивайло Старибратов, който по данните към момента отива на балотаж с Костадин Димитров от ГЕРБ.

На въпрос на „24 часа“ какво ще стане, ако опонентът му потърси партийна подкрепа за втория тур и я получи, Старибратов все пак даде заявка, че ще има разговори с други партии. „Аз не казвам категорично, че няма да търся партийна подкрепа, а че това ще става явно и открито. Ако приоритетите не съвпадат, аз нямам против да седнем на разговори, но не и да си правим уговорки някъде“, каза той.

Старибатов добави, че е не може да обясни напълно преднината на кандидата на управляващата от години Пловдив партия. „Считам, че има някаква инерция, която продължава с години, и че промените се случват доста бавно в страната. Не зная как можем да се борим с тази инерция“, заяви той.

Славчо Атанасов не вярва, че е отпаднал от битката за Пловдив: Отивам на балотаж!

Той се е надявал след забраната на машинното гласуване целият електорат да излезе да гласува, но това не се е случило. „Ученическата ваканция е тази, която намали избирателната активност. Но като че ли хората са доволни от живота си, щом не излизат да гласуват“, каза още кандидатът на ПП-ДБ. Според него Пловдив е бил празен днес, установил го, докато се разхождал из града. Репортер на „24 часа“ го попита ниската избирателна активност в Пловдив не означава ли, че хората просто не са припознали свой кандидат сред 18-те претенденти, и той допусна, че това е възможно. „Може и това да е, хората да не са припознали личността, за която биха гласували“, допълни Старибратов.

Той очаква поне 10 на сто по-висока избирателна активност на втория тур.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1019 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.29 | 22:21

2
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto

2023.10.29 | 21:33

1
Ако мислеха щяха да гласуват с кол и въже.

Добави коментар

Водещи новини