Дебатът за Бургас

  • 15 март 2017 08:15

  • 1947
  • 1
Дебатът за Бургас
©

ГЕРБ няма да се откаже от модернизацията на страната. Хората са в центъра на нашата управленска програма, както и развитието на икономиката, което ще ни осигури по-добър живот. Това каза бившият министър на околната среда и водите и кандидат-депутат от ГЕРБ Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва в предизборен дебат по БТВ.

„БСП пренареди приоритетите си. На първо място е икономиката и обръщаме най-голямо внимание на доходите“. Това каза Петър Кънев от БСП.

Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 от Обединени патриоти заяви, че тяхната програма се припокрива с тази на БСП. „На първо място ние също поставяме икономиката и доходите, но и борбата с престъпността“.

По темата за намесата на Турция и тримата кандидат-депутати бяха категорични, че това е недопустимо.

„Държава не може да се меси във вътрешните работи на друга държава“, заяви Василева.

„Реакцията на сегашното правителство бе плаха. Би трябвало позицията ни да е по-строга, защото това не е единичен акт от страна на Турция. Това е пореден провокативен акт, на който трябва да се противопоставим“, подчерта Симеонов.

„Това, което прави турският посланик заслужава по-строга санкция. Турският посланик е изключително нагъл и трябва да бъде поставен на мястото си“, смятат от БСП.

Кандидатите за следващото Народно събрание дебатираха и по темата за развитието на Бургас.

„Бургас е прекрасно място. ГЕРБ направи много за да върне самочувствието на бургазлии. За нас това е морската столица на България. Имаме регионална програма за Бургас. Икономическите показатели на региона са изключително добри, но това трябва да се надгражда. Стремим се да развиваме Бургас като екологично чисто място, разкриване на работни места и високи заплати“, заяви Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва. „Туризмът също е приоритет. Той трябва да се развива още. Важно е да работим за хората и за доходите им“, добави кандидатът на ГЕРБ.

„В Бургас има диспропорция между развитието на икономиката и туризма. Има липса на работни места и ниски заплати. Младите хора ще се върнат в Бургас, едва когато се подобри бизнес средата“, смятат от БСП. Тук Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва не се съгласи.

Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 заяви, че трябва да се промени това, че в Бургас конкурсите се печелят от големите фирми. Той не се съгласи, че има много свободни работни места, напротив, няма достатъчно хора, които да заемат свободните работни места. По-скоро не трябва да се забравя Странджа, той е като едно черно петно в региона“, посочи той.

По отношение на правосъдието от ГЕРБ обещаха да продължи реформата в съдебната система, както и да има усилена борба с корупцията.

„В следващото НС трябва да се намери консенсус по въпроса със съдебната система. Трябва да има поне един политик, който да влезе в затвора. Липсата на правосъдие е уникална“, каза Петър Кънев.

Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 добави, че по отношение на съдебната реформа е имало много сериозни постижения в 43-то НС и той се гордее. Конституцията дори беше променена, припомни политикът.

Василева не се съгласи, че малкият и среден бизнес е изолиран от икономиката и даде за пример програмата за саниране. Тя се обърна към Кънев и го попита дали е имало натиск към него и негови фирми при участие в обществени поръчки. Отговорът му беше не. Той попита от своя страна опонента си от ГЕРБ защо в различните региони на страната цената за саниране е различна. Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва уточни, че за всяка една сграда се прави обстойна оценка, след което се подменят различни елементи в сградата, което може да оскъпи санирането. Тя увери, че програмата ще продължи, защото е полезна за хората. „По програмата има отчетност, надзор и най-вече граждански контрол“, категорична бе Василева.

Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 поздрави опонента си от ГЕРБ и каза, че тя е била един от най-добрите министри в правителството.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1947 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.03.15 | 09:55

1
Медийната машина имитира борба между ГЕРБ и БСП, а те дружно ограбват България! Какво говорят цифрите? Само 5% от произведената в АЕЦ се консумира в България! Останалите 95% се изнасят от частни фирми на БСП и ГЕРБ! АЕЦ печели 1млн., износителите печелят 500млн. За европейска

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини