Деница Златева: Европа е в криза

  • 15 март 2017 07:49

  • 3091
  • 3
Деница Златева: Европа е в криза
©

Позицията на външно министерство след предизборната агитация на турския посланик беше изключително навременна. То реагира и го извика, след това имаше и реакция по отношение на изказване на турски министър. Това каза вицепремиерът Деница ЗлатеваДеница Златева Деница Златева е служебен заместник министър-председател по подготовката на българското в ефира на БТВ.

Тя коментира и фактът, че Турция има претенции избирателните секции да не са само 35. "Виждаме коментари на Турция по отношение на българското законодателство, а това е недопустимо. Ние сме суверена държава. Българските власти реагираха изключително адекватно. Решението за броя на изборните секции в чужбина е по преценка на ЦИК", каза Златева. Тя добави, че се надява да няма намеса по отношение на вота. „Ако има - ние ще се намесим“, категорична бе тя.

По повод уволняването на журналиста Иван Гарелов, който бе медиен съветник на премиера Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то, Златева заяви: „Ресорният премиер взима решения кой да е част от екипа му. Не знам какви са мотивите. Не очаквайте да коментирам решения по отношения на политическия кабинет. Съжалявам, че се е стигнало до това решение“.

„Европа е в криза“, призна Деница ЗлатеваДеница Златева Деница Златева е служебен заместник министър-председател по подготовката на българското по повод Брекзит и последните събития с Турция. „Популистките партии набират популярност и скорост в Холандия и Франция. Надявам се, че проевропейските партии ще спечелят. Това е сигнал за Европа. България няма да отсъства от този дебат по повод Бялата книга на Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето. Тези пет сценарии, които бяха описани в нея, не са добри за нас. За нас като равноправна държава-членка, която ще председателства Съвета на ЕС за нас има червени линии, от които няма да отстъпим, като кохезионната политика и общата европейска политика по миграцията“, подчерта Златева.

От думите й стана ясно още, че ЕС ще командирова служители за председателството ни в ЕС. Златева каза, че хората, които работят по подготовката ви за председателството на ЕС са изключително мотивирани и има мобилизация.

"От април почваме да работим по националната програма - кохезионата политика, бежанците, Черноморския район, Да покажем, че можем да бъдем водещи", каза още тя.
 


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3091 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
абтал

2017.05.13 | 18:44

3
ДЕНИЦА ЗЛАТЕВА Е НАД ВСИЧКИ! Качествен човек, и това е изказване на много еродирани хора-юристи, лекари, учители и от западни държави, дори и вашият дресьор Бойко Борисов. Пробвайте се вие дето я плюете и ще разберете какъв коефициент на интелигентност имате(под 85), и с имен
Умник Гюро

2017.05.13 | 18:35

2
Руска предателка.
РЕАЛИСТ

2017.05.13 | 18:35

1
МНОГО Е НЕУГЛЕДНА ГОРКАТА. СЪВСЕМ СЕЛСКА ФИЗИОНОМИЯ. НА ТАКЪВ ФАСОН И ДУМИТЕ НЕ ТЕЖАТ, КОЙ ПО СВЕТА ЩЕ Я ПРИЕМЕ НА СЕРИОЗНО.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини