Ивелина Василева

Ивелина Василева

Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас.

През 1988 г.  завършва Английска Езикова Гимназия „Гео Милев” в Бургас. През 1993 г. се дипломира като магистър по специалността „Английска филология” в Софийския Университет „Св. Климент Охридски”.

Специализирала е „Управление на Проекти” в Институт за управление на проекти в град Карлсберг, Швеция, (1999). През 2006 г. получава следдипломна квалификация по Отчетност, контрол и анализ на фирмената дейност от Стопанска Академия "Д.А. Ценов” в Свищов.

През 2007 г. е на стаж в Европейския парламент в Страсбург - обучение по парламентарна работа: правила и процедури; работа на парламентарни комисии; връзки с обществеността.

2007 г. получава следдипломна професионална квалификация по „Подготовка, разработване и управление на проекти, финансирани от Европейския съюз” в УНСС

Професионалния си път започва през 1992 г. като стажант в „Консорциум Прагма”. През 1995-1997 г. работи в „Ериксон Телекъмюникейшънс България” ЕООД като маркетингов сътрудник. 1992-1994 е асистент по проекта "Дивелъпмънт Алтърнативс Инкорпорейтед”.

В периода 1997-2003 г. е регионален мениджър за Югоизточна България и акаунт мениджър за продажба на услуги в „Ериксон Телекъмюникейшънс България” ЕООД, Бургас.

През 2004-2007 г. е директор на звеното за Управление на проекти в Бургас, след което е мениджър в Европейски информационен център в Бургас.

През 2012 г. е заместник-министър в Министерството на околната среда и водите.

Избрана за министър на околната среда и водите в правителството на ГЕРБ и Реформаторския блок с министър-председател Бойко Борисов на 7 ноември 2014 г. от 43-ото Народно събрание.

Новини

още

Галерии

още

Водещи

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?