Димитър Греков: Българското месо ще е по-скъпо, защото е по-качествено

  • 28 ноември 2013 17:01

  • 2135
  • 6
Димитър Греков: Българското месо ще е по-скъпо, защото е по-качествено
©

Няма да има повишение на цената на хляба след Нова година, това каза пред журналисти в Пловдив земеделският министър проф. Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по. Според него въпреки повишената цена на пшеницата хлябът няма да поскъпне, както и не поевтиня при ниските цени на зърното в началото на жътвата, предава "Дарик".

Министърът отбеляза, че има ръст в консумацията на свинско месо в страната за последната година и продукцията на свиневъдите заема 25 на сто от българския пазар. "И за Коледа и за Нова година ще ядем български плодове и зеленчуци, каза още земеделският министър". Той отбеляза, че 25% от месото на пазара ще бъде със сигурност българско.

"В някои случаи българската стока е по-скъпа, но качеството и е гарантирано, добави той. Затова нека хората не се плашат от по-високите цени. На пазара всеки може да избира дали да яде българско, или вносно месо", каза министърът.

По думите на проф. Греков, проверките в големите вериги магазини не са спирали. "Правят се проверки както на нашата, така и на вносната продукция". Той каза още, че големите вериги у нас са готови да изкупят цялата реколта на картофопроизводителите, но те не са готови за това - не е ясно колко са ранните картофи, колко са средноранните и късните. Затова е трудно да се направи план.

До май-юни догодина трябва да бъдат ясни всички мерки, които ще се предприемат по новата селскостопанска политика. По думите на Греков ще има по-малко програми с изключително опростени процедури.

Министърът на земеделието и храните проф. Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по пристигна в Пловдив за откриването на национален семинар на зърнопроизводителите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2135 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
киро

2013.12.06 | 09:06

2
пълен глупак

2013.12.06 | 09:08

6
Ама нас да не прави на глупаци. Всеички знаем, че българските производители са в неравностойно положение спрямо чуждестранните, защото държавата не им плаща субсидии в нужния размер, нито им ги плаща навреме, а често изобщо не им ги плаща!!!!!!!!!!!!!!

2013.12.06 | 09:08

5
ZASHTOTO E 4ERVENO 4ERVENO TA 4ERVIVO
Бай Ви Тоз

2013.12.06 | 09:07

4
Г-н министъра може да е голям аграрен учен но това не означава че е и пенкилер .Явно неможе да се оправя в пазарната действителности говори за качество.Въпроса е кой ще осведомява купувача кое е вносно и кое българско месо...освен етикета които му лепи продавача.Великата глупост на един министър ,който различните гилдии си премятат както искат.Затова ли животновъдите получават помощи и от ЕС.Има ли въобще качество в радиоактивно заразените земеделски почви в БГ,това едно а десетките Е-та в храната ни много от които са забранени на запад.Пример с оцета просто няма друг освен ментето с канцерогената киселина от катран Е-260.Дали това което пиша ще го прочете г-н Греков..едва ли.

2013.12.06 | 09:06

3
Teia praseta vzemete i si gi navrete otzad....

2013.12.06 | 09:06

1
др.Греков това месо дане е от прасетата които сте хранили с хора след 1944г.в затворите Белене?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини