От днес започва изплащане на украинската помощ за фермерите

  • 09 май 2024 07:57

  • 771
  • 4
От днес започва изплащане на украинската помощ за фермерите
© Novini.bg/Canva

Седмица по-рано от обещаното от служебното правителството днес започва изплащане на украинската помощ към земеделските производители.

Над 51 000 фермери ще получат 295 млн. лева компенсаторната помощ заради негативите, предизвикани от войната в Украйна.

Средствата са разпредели в две направления: 166 млн. лв. от тях са за градинари, животновъди, пчелари, производители на плодове и зеленчуци, винени лозя, маслодайна роза и тютюн.

Останалите 129 млн. лв. са насочени към зърнопроизводителите.

Осигуряването на украинска помощ стана възможно след преструктуриране на средства на ДФЗ и осигурени допълнителни средства от националния бюджет.

ЕК удължава с шест месеца мерките в подкрепа на фермерите

Последвайте канала на

Радина Лазарова
771 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 06:31

4
❤️ Г­о­­­р­­­е­щ­и­­­ ­­м­­о­­м­­и­­ч­­е­­­т­­­а­­ ­­в­­­и­­ ­­­о­ч­а­к­­­в­­а­­­т ­­-­­ X­­­1­­8­.­­F­­U­N

2024.05.09 | 09:51

3
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
ИБАНИЯ ОЛИГОФРЕН МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛКАТА

2024.05.09 | 09:26

2
Жената, заради която отвлече автобуса, не иска да го види 33-годишният Мирослав Блажев – Атилката, който на 27 януари т. г. (2009 ) -отвлече автобус с 37 пътници, двама шофьори и стюардеса, за кратко време е станал звезда в Ловешкия затвор. Пандизчиите са готови пари да броят, за да го видят. Все им е в устата. За едни е герой, за други – глупак. И първите, и вторите обаче го жалят по причина, че от каквито и мотиви да се е водил, ще има да мачка пандиз чийската кушетка. „Съжалявам за стореното. Каквото реши съдът, ще го приема. Направих спонтанно това деяние поради невъзможността да получа справедливост за бременната си приятелка Розинка, която миналата година Петър Ганев от с. Хераково удари с кола. Действах под напрежение от този инцидент. Не исках да наранявам никого в автобуса. Пишман терористът ,се посещава само от майка му Рени Димитрова. Жената, заради която беше отвлечен автобусът, е заявила, че не иска да се среща с него. Психолог и психиатри извършват специално наблюдение над Атилката. Целта е да се установи дали не страда от разстройство на личността-шизофрения. Възможно е травмата, която е получил през 1997 г., да е отключила психичните му проблеми. След нараняването преди години Атилката се оплаквал от напрежение, тревожност, емоционална лабилност и невъздържаност.
ддд

2024.05.09 | 08:47

1
А за мене защо няма помощи!!!!!!????

Добави коментар

Водещи новини