Греков: Сложихме правила на играта със зърнопроизводителите

  • 08 август 2013 12:00

  • 2833
  • 4
Греков: Сложихме правила на играта със зърнопроизводителите
© Булфото

Сложихме едни правила на играта с колегите зърнопроизводители. Стигнахме до един конструктивен тон, който ще бъде финализиран с едни добри резултати. Това заяви земеделският министър Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по след срещата със зърнопроизводителите в Министерски съвет.

Текат теренни проверки. Искаме да направим първото заплащане без да има поставени проценти. Договорката ни със земеделците е средствата да се изплатят на две транша, но това е пряко свързано с актуализацията на бюджета. До края на февруари трябва да бъдат разплатени всички евросредства. Другото, което се договорихме е да се търсят начини за освобождаване на ДДС на горивото за земеделците. Имаме уверение от премиера, че ще бъдат отделени 70 млн. за гориво за всички земеделски производители, каза още Греков. 

По думите му след актуализацията на бюджета ще има друга среща с тях.

Представители на сектора заявиха, че не толерират ДДС измами.

Греков заяви още, че трябва да се направи бърза проверка за всички заявени площи и да се разплатят средствата, защото те натежават на бюджета. Трябва да оправим нашите стопански правила, за да получават производителите парите си в същата стопанска година, каза още земеделският министър.

Той подчерта, че всеки лев, който се даде на земеделците, ще е от полза.

Попитани за цените на зърното, представители на бранша отговориха, че никой не е по-голям от пазара и те се съобразяват с него.

Последвайте канала на

2833 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.08.08 | 21:02

4
Субсидий и пара ще има само до приближените производители на БСП и Д(п)С.Другите ще зачакат.

2013.08.08 | 18:33

3
Комунисти и правила на играта,отгоре на това и те ги били създали. Сигурно и извънземните ви се смеят на тъпотиите. НЕ ВИ ВЯРВАМ НА НИТО ЕДНА ДУМА ! МАХАЙТЕ СЕ!!!
зърноконсуматор

2013.08.08 | 16:51

1
КАТО ИМ ДАВАТЕ НЯКАКВИ СОБСИДИИ ,КОИТО ЕС. ГИ ДАВА , А НИЕ СИ ПЛАЩАМЕ ЧЛЕНСТВОТО С ДАНАЦИТЕ,НАРОДА КАКВА ФАЙДА ИМА ,ЧЕ НА НЯКОГО СТЕ МУ ДАЛИ 25ЛВ НА ДЕКАР. ДА СЕ ЗАДЪЛЖАТ ДА ПРОДАВАТ НЯКАКВА ЧАСТ ОТ ЗЪРНОТО,НА НИСКА ЦЕНА,А ОТ ТАМ ЩЕ ПАДНЕ ЦЕНАТА НА ХЛЯБ,ОЛИО ,МЕСО,МЛЯКО.А ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ РЕКОЛТАТА ,АКО ИСКАТ ДА Я ПРОДАВАТ НА МАРСИАНЦИТЕ И ПО 1000 ЕВРО КГ.

2013.08.08 | 18:25

2
Всички се съобразяват с тях.Всички! 20 фирми държат 9,5 МИЛИОНА дка.ниви и прилапват над 89% от евросубсидирането.Там е голямата врътка- почти 1 МИЛИАРД,годишно.Трохите са за лакомия Андрешко,който взема по 30-40 л.олио и 200кг.брашно,като аренда.Сега била ниска цената-НЕДОВОЛНИ,когато е висока-тотален износ.А другата мафия,внася камилско жито от египет.Само един от тях,през 2011 е получил субсидия=на 31,5 МИЛИОНА лева.Глупавите германци,след сливането,вкараха закон-НЕ може да притежаваш и обработваш повече от 10 хиляди дка.За да има конкуренция.Ати си сади квото ти е кеф-ако щеш жито,ако щеш марули.Тези супер-латифундисти,диктуват тотално цени на хляб,месо,млечни роизведения.На цялата верига последващи производители-при тях е основата-зърното.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини