Димитър Греков: В Министерство на земеделието няма политическа чистка

  • 13 август 2013 08:07

  • 2518
  • 9
Димитър Греков: В Министерство на земеделието няма политическа чистка
©

Политическа чистка в Министерството на земеделието и горите няма.

Уволнили сме 19 човека и ще има уволнения, когато хората не работят в интерес на българското земеделие, каза в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия министърът на земеделието Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по.

„При нас работят около 22 хиляди души и правим промените в назначенията бавно и плавно. Трябва назначенията да се разглеждат от двете страни – не само отрицателните черти на един човек, но и положителните му. Ще преразгледаме каквото е необходимо, за да няма напрежение", обясни министърът по повод назначението на Петко Арнаудов за шеф на Горското стопанство в Царево.

Той заяви, че земеделците имат проблеми не от година или две, а от цели 20 години. "Имаме изключително добри климатични условия, за да развиваме земеделието си", посочи министърът.
„Това, което постигнахме до този момент е 13% обвързана подкрепа за традиционни отрасли като зеленчукопроизводството. От втория месец направихме проверка по границите и борсите. Това, което трябва да направим е да дадем възможност на нашите земеделски производители да се явят на пазара. 80% от продукцията на зеленчуци и плодове е вносна продукция”, обясни министърът.

Греков заяви, че иска, ако има актуализация на бюджета, да се разплатят около 20% от европейските субсидии на земеделците предварително. "20% от населението на България се занимава със земеделие", поясни още Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по. Той заяви, че е важно в момента да се чуят исканията на хората. "Не е въпросът обаче само да искаш. Трябва и да се дава", каза още Греков.

Относно българските яйца, министърът каза, че е нормално българските птицевъди да ги изнасят при условие, че зад граница те ги предлагат на по - високи цени.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2518 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
dfre

2013.08.13 | 19:06

1
Областните директори и началниците на общинските служби ,до един да ги няма ,защото такива поразии направиха в областа на земеделието ,че и господ не може да ги оправи Те абдикираха се от функциите и задачите си ,Превърнаха службите в политически клубове и частни фирми ..Не осъществяваха ,каквато и да е кореспонденция и комуникация с държавни и общински институции Имаха чувството ,че бяха господари ,недосегаеми и служиха единствено в интерес на близки и роднини , но неи на закона и българското земеделие .
XXL

2013.08.14 | 06:24

9
За всичко,което се случва в България са виновни Борисов и Герб...

2013.08.13 | 21:48

8
ДА УВОЛНИШ КАТО НАЧАЛО 19 НАЧАЛНИКА ОТ ЕДНО МИНИСТЕРСТВО НЕ Е ПОЛИТИЧЕСКА ЧИСТКА! АБЕ ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ ИЛИ СЕ ПРАВИТЕ НА ЛУДИ!

2013.08.13 | 21:48

7
НЕЗАБАВНА ОСТАВКА!
иара

2013.08.13 | 21:48

6
Назначението на МАЙДЪН САКАДЖИЕВ ,НЕГРАМОТЕН ЧЛЕН НА ДПС СЪЩО ЛИ НЕ Е ПОЛИТИЧЕСКО ? СВЪРШИХА ЛИ ГРАМОТНИТЕ ХОРА В ТАЗИ ДЪРЖАВА, ОСЪЗНАЙТЕ СЕ ГОСПОДИН МИНИСТЪР НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО!КАК ДА ВИ ПОДКРЕПИМ КАТО ДИСКРИМИНИРАНИ СМЕ ВЕЧЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА!
изпълнителен директор

2013.08.13 | 21:47

5
НАЗНАЧЕНИЕТО НА ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР НА ИАРА МАЙДЪН САКАДЖИЕВ ОТ ДПС НИКОПОЛ НЕ Е ЛИ ПОЛИТИЧЕСКО НАЗНАЧЕНИЕ?В ИМЕТО НА ТОВА ДА СТЕ НА ВЛАСТ ПРОДАДОХТЕ И ПОСЛЕДНАТА КАПКА ДОСТОЙНСТВО КОЯТО НАДАЛИ ИЗОБЩО СТЕ ИМАЛИ.

2013.08.13 | 21:47

4
Toя фейс е точно за земеделското, ама за чистач, не за министър.
ДИМИТРАГУШ ГРЕКОВОГЛУ

2013.08.13 | 21:47

3
Абе няма политическа чистка ,има ЕТНИЧЕСКА ЧИСТКА! Всеки ,който не е с турско име и фамилия ,ще бъде отстранен . Нищо лично - просто бизнес!

2013.08.13 | 21:00

2
Абе, някой да чул някой да си признае, че има политичестка чистка. Никога никъде. Такъв въпрос е безсмислен, защото отговора е ясен.

Добави коментар

Водещи новини