120 кучета разкъсали чичото на Ким Чен Ун?

share

Чичото на севернокорейския лидер Ким Чен Ун и втори управляващ Чан Сон Тек е бил екзекутиран, като е бил хвърлен на глутница гладни кучета. Това твърди сингапурският вестник Straits Times, който се позовава на две китайски издания, свързани с правителството в Пекин, цитиран от "dnevnik.bg".

Чан Сон Тек беше екзекутиран на 12 декември по обвинение в държавна измяна. До този момент той беше смятан за "силния човек в сянка".

За екзекуцията му досега няма официална информация, като се предполагаше, че тя е била извършена по обичайния за страната начин – чрез разстрел на картечен взвод.

Седмици по-късно Straits Times публикува ужасяващ репортаж, според който Тек е бил съблечен гол и хвърлен заедно с петима от най-близките си сътрудници в клетка със 120 ловджийски кучета, които не били хранени от три дни. Това се наричало "quan je" или "екзекуция чрез кучета".

Екзекуцията е продължила около един час, за което време осъдените били изядени живи. Ким Чен Ун наблюдавал процедурата заедно с 300 висши държавни служители.

В новогодишното си обръщение към нацията севернокорейският лидер заяви, че страната е станала по-силна, след като е била прочистена от "фракционната мръсотия".

 

Показният арест на Чан Сон Тек

Водещи новини

Още новини