Осъдиха литовски и турски граждани за опити за незаконно превеждане на мигранти през ГКПП „Дунав мост 2” при Видин

  • 28 юни 2024 21:08

  • 278
  • 1
Осъдиха литовски и турски граждани за опити за незаконно превеждане на мигранти през ГКПП „Дунав мост 2” при Видин
© Getty images (архив)

Осъдиха двама чуждестранни граждани по две дела, водени от Районна прокуратура – Видин, за опити за незаконно превеждане на мигранти през граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2” при Видин - Калафат, съобщиха от Апелативна прокуратура -  София.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1595

Гражданинът на Литва М.Р. е осъден на 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок за опит за незаконно превеждане на 33-ма сирийци през границата на страната от България в Румъния.

Престъплението е извършено на 14 май т.г., като всички мигранти били без валидни документи за самоличност и без адресна регистрация в България. Сред тях имало и 12 непълнолетни лица.

За превеждането им през границата осъденият М.Р. използвал товарен автомобил с литовски регистрационни номера. В прикаченото към него ремарке бил изграден тайник. Деянието е останало недовършено поради намеса на граничните служители от Гранично полицейско управление– Видин и задържането на извършителя.

За същото престъпление е наложено наказание на турския гражданин С.Ч. На 07 юни т.г. той направил опит да преведе през границата на страната сирийците К.Х. и непълнолетния Х.Д. без разрешение на надлежните органи на властта. За целта обвиняемият използвал моторно превозно средство с турски регистрационни номера, собственост на чуждестранна фирма.

На извършителя на престъпното деяние е наложено наказание от 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложено за срок от 3 години и 6 месеца.

Откриха 21 нелегални мигранти в товарен автомобил на ГКПП Калафат-Видин. Шофьорът ги качил в София

Последвайте канала на

Novini.bg
278 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.29 | 09:32

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини