Водещите новини! Васил Терзиев: Вътрешният министър ме заплашва, чакам служители на МВР да ме арестуват. МС: Страната ни твърдо подкрепя Украйна (и още…)

  • 28 юни 2024 19:09

  • 1166
  • 0
Водещите новини! Васил Терзиев: Вътрешният министър ме заплашва, чакам служители на МВР да ме арестуват. МС: Страната ни твърдо подкрепя Украйна (и още…)
© Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 28 юни   

 

„Превод“ на обяснението: съдът е наредил спиране на новата организация на движението и новата организация е спряна. Никъде не е казано, че трябва да се връща старата. 

Проблем няма, но заплахи има. 

„Всички действия са преустановени.

Какво е престъплението, в което ме обвинявате, г-н Министър и заплашвате в ефир с арест?“, попита кметът.

„Твърденията на министъра за съществуваща опасност за гражданите, към настоящия момент не мога нито да коментирам, нито да адресирам, защото до момента никой не е чул какви точно са те и никой не успява да ги дефинира в конкретика“.

Васил Терзиев: Вътрешният министър ме заплашва, чакам служители на МВР да ме арестуват

***


„Междувременно Брендо се прибра. Кой каза, че успелите българи не се връщали в страната? Поради явно наложената от МВР система за самообслужване – като на каса в Лидл – на Брендо му се наложи сам да се открие, сам да се прибере, сам да се залови и сам да се предаде на властите“.

… един известен рецидивист, който през 2023 г. преби до неузнаваемост и изхвърли навън една жена, сега е успял да я убие. Нея вече я няма, мъртва е, както мнозина предположиха, че ще се случи, ако никой не вземе мерки срещу насилника, който редовно заплашвал с убийство и други, редовно и пребивал други. Няколко жени се престрашиха да кажат, че са били бити и заплашвани от него. Никой не взе мерки. Едната от жертвите умря. Сега всички се правят на тъжни и изненадани. Важното е, че виновни няма.

Междувременно, вътрешният министър отиде да провери колчетата на „Патриарха“ и напълно отрече това да е ПР акция в полза на една определена партия“.

Брендо „някак си“ се оказа в България, известен рецидивист насилник уби жена, министърът проверява колчетата на „Патриарха“ (и още…)

***


Рашков отвърна на удара: Калин Стоянов не знае къде се намира! Да не се прави на Шерлок Холмс!

***


България остава изцяло ангажирана със силния и единен отговор на НАТО, ЕС и международната демократична общност на бруталната руска военна агресия срещу Украйна. Страната ни твърдо подкрепя Украйна в нейната справедлива кауза да отстоява правото си на свобода и независимост и самостоятелно да избира собствените си гаранции за сигурност. Мирен изход от войната не може да бъде за сметка на териториалната цялост на Украйна. Русия следва да спазва международното право. Агресията на Русия срещу Украйна е конфликт между тези две държави и НАТО не следва да бъде пряк участник в тази война. България е за препотвърждаването на подкрепата на НАТО за Киев – с военнотехнически средства, с обучение на личен състав извън територията на Украйна.

МС разкри каква ще е позицията на България на Срещата на върха на НАТО, която отказа Радев от пътуването до САЩ

***


„Президентът трябваше съвсем ясно да посочи с какво точно не е съгласен. Влизаме в хипотеза, в която Радев отказва да изпълнява конституционните си задължения и да защитава позицията на страната", обясни, обаче, той. 

Доц. Шаламанов за отказа на Радев да участва в Срещата на върха на НАТО: Отказва да защитава позицията на България

***


Софийският градски съд наложи постоянен арест на Евелин Банев-Брендо, въпреки че е в затвора. Това стана по искане на база две заповеди за арест, заради присъди на Банев в Италия и Румъния.

Дори и за кратко, по процедура Банев трябва е с мярка постоянен арест.

Съдът наложи постоянен арест на Евелин Банев-Брендо

***


… присвоил пари – собственост на дружеството, в размер общо на 1 441 000 лв.

СГП поиска постоянен арест за Нико Тупарев, стана ясно в какво е обвинен

***


Пуснаха Нико Тупарев на свобода

***


Настоящият президент на САЩ Джо Байдън не се оттегля от предизборната надпревара след дебата с Доналд Тръмп, съобщи говорителят на кампанията на Байдън Сет Шустър, пише The Hill, цитиран от „Фокус".

Байдън няма да се оттегли от предизборната надпревара

***


„Русия извади от музеи оръдия, използвани до 50-те години на ХХ век, и ги прати на фронта в Украйна", това написа киевското издание УНИАН.

„Причините за това се две. Първата - руската артилерия понесе големи загуби в хода на агресията си срещу Република Украйна. От началото на пълнощабната инвазия (24 февруари 2022 г.) силите на Москва и техните съюзници се лишиха от 14 483 артилерийски установки", добави медията.

Втората причина е в „помощта", която диктаторът на Корейската народнодемократична република (КНДР) Ким Чен-ун оказва на руския си колега Владимир Путин", посочи още цитираната медия.

Властите в Пхенян предоставиха на Москва снаряди с калибър 130 милиметра. Руските въоръжени сили обаче нямаха такива оръдия в наличност. Заради това се наложи подходящите за "помощта" от Северна Корея оръжия, използвани до средата на миналото столетие, да бъдат извадени от музеите и пратени в Украйна“.

Русия извади от музеи оръдия от 50-те години

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1166 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини