Румен Радев се срещна с председателя на ЕИСК Оливер Рьопке

  • 28 юни 2024 19:03

  • 330
  • 1
Румен Радев се срещна с председателя на ЕИСК Оливер Рьопке
© Президентство

Подобряването на социално-икономическата среда в България е ключов фактор за овладяване на негативните демографски процеси. Това ще доведе и до стимулиране на повече млади хора да развиват потенциала си в страната ни.

Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по време на среща днес в президентската институция с председателя на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) Оливер Рьопке, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Оливер Рьопке обсъдиха предизвикателствата пред общия европейски трудов пазар в условията на дигитална трансформация и преход към зелена икономика. ЕИСК е орган на Европейския съюз, който гарантира, че прилаганите политики и правни положения в рамките на общността са съобразени с икономическите и социални условия на отделните страни членки. 

Президентът Радев разговаря с еврокомисар Иванова

Държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на заяви, че преходът към зелена икономика следва да се основава на баланс, като се отчитат социалните ефекти и без да се ощетява благосъстоянието на европейските граждани и конкурентоспособността на икономиката на ЕС. „Интегрирането на зелени политики не трябва да се осъществява по начин и скорост, които биха влошили стандарта на живот на хората, а напротив – необходимо е да се предприемат подходи за подобряването му“, посочи президентът. Държавният глава заяви, че сред сериозните икономически предизвикателства са и военните действия в близост до границите на ЕС, на които трябва да се търси мирно решение, съобразно международното право.   

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Оливер Рьопке споделиха обща позиция, че приемането на България в Шенгенското пространство и по сухопътни граници ще окаже положителен ефект върху  икономическата среда не само в България, но и в Европа. Президентът Радев открои привличането на устойчиви инвестиции като значим фактор за стабилност на трудовия пазар, предвидимост за бизнеса и създаването на перспективи в различни сектори от икономиката.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
330 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Емѝ...

2024.06.28 | 21:28

1
Духам само на люляка истински. Обичам го. Това че, циганите от Ловешкия затвор ми пълнят анала със сперма, няма никакво значение.

Добави коментар

Водещи новини