Генералният директор на БТА Кирил Вълчев: Трябва ни център, около който да се обединим - обречени сме да бъдем заедно

  • 28 юни 2024 22:01

  • 957
  • 1
Генералният директор на БТА Кирил Вълчев: Трябва ни център, около който да се обединим - обречени сме да бъдем заедно
© БНТ

Между 50 и 60 000 българи живеят в Одеса, подложени са на бомбардировки, имаше шест въздушни тревоги за трите дни в които бяхме в Измаил, Одеса и Болград. Това каза в интервю за "Панорама" генералният директор на БТА Кирил Вълчев. 

"Това са хора, които обичат България. Хора, които са българи и на български мечтаят за България. Най-хубавите думи, които чухме за България в предаването, са от английския посланик?!?", изумен е той. 

Поетът Стефан Цанев: Свободата е мъчна участ, много хора предпочитат лесното - да пляскат на тираните

"Ние сме общност с тези хора, съпричастни сме с това, което изживяват по време на войната. Мястото на журналистите е, където са събитията. С тревога наблюдаваме как на място, на което се води война, няма журналисти. Новините за войната не научаваме от военни кореспонденти на място, а от комюникета на воюващите страни. Трябва пряка информация", убеден е генералният директор на БТА.

"Медиите, обединени, трябва да окажем по-голям натиск върху политиците, да се включват в дебати на ниво политически лидери", заяви  Вълчев.

Българи има не само в България, отбеляза представителят на омбудсмана на Върховната рада на Украйна Мария Попова

Най-големият въпрос е как да си върнем и задържим децата, категоричен е той. "Без хора - не можем да направим нищо.Най-вече ни трябва център, около който да се обединим. Обречени сме да бъдем заедно, включително политическите ни лидери да са заедно в това студио", заяви генералният директор на БТА. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
957 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.29 | 09:31

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини