Адвокатката на Брендо: Абсурдно е да се твърди, че е кацнал в България на изоставено летище

  • 28 юни 2024 19:44

  • 4947
  • 2
Адвокатката на Брендо: Абсурдно е да се твърди, че е кацнал в България на изоставено летище
© Булфото (архив)

Евелин Банев-БрендоБрендоЕвелин Банев-Брендо е роден е на 8 октомври 1964 г. в Тополовград.   През 1985 г. постъпва се яви пред Софийския градски съд, където решиха той да остане в ареста. Адвокатът му Силвия Найденова определи като абсурдни думите на вътрешния министър Калин Стоянов, че е кацнал със самолет на изоставено летище. Найденова обаче не даде отговор на въпроса как точно според нея е преминал българската граница.

На този фон съдът реши да приеме опасенията на прокуратурата, че Банев може да бъде предсрочно освободен и да се укрие преди да излежи присъдите от чужбина или да бъде предаден на другите държави.

Малко преди 12:00 часа Евелин Банев-БрендоБрендоЕвелин Банев-Брендо е роден е на 8 октомври 1964 г. в Тополовград.   През 1985 г. постъпва се изправи пред съда. За да чуе, че докато е в затвора ще има и мярка „задържане под стража".

Калин Стоянов: Брендо е влязъл в България по времето на Бойко Рашков

Адвокатът му коментира решението пред Нова телевизия.

„Прокуратурата, с цел да предотврати бъдещо негово изчезване отново, поиска това задържане под стража. Съдът, макар и първоначално да определи, че представлява правен нонсенс, впоследствие промени решението си и прие, че може да изпълни мярка за неотклонение "задържане под стража", посочи Найденова.

Хипотезата, че е кацнал на летището край село Буховци, до Търговище, през юни 2022 г., беше отхвърлена от адвоката на Банев. „Това е абсурдно. Не мога да коментирам такова нещо, но не е вярно, според мен. Нямам никаква представа кога е преминал границата, питайте него. Нямам представа изобщо дали е преминавал граница", заяви тя.

Твърденията, че Банев е покровителстван от чужди служби звучат по-скоро невероятно за вътрешния министър Калин Стоянов. „Абсурдно е, ако това се чува, че някой е агент на която и да е служба, няма смисъл да се коментира, защото този човек е осветен", категорично каза той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4947 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Емѝ...Гълтам сперма от ЯД-МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ КАТИЛА

2024.06.29 | 00:49

2
КАТИЛА СИ Е ПСИХИЧНО БОЛЕН ПЛЪХ, КОЙТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ КАСТРИРАН, ЗАЩОТО Е СЛУГА НА ОКУПАТОРА САЩ.
Благоизтезар

2024.06.28 | 21:54

1
АБСУРДНО.Е.НО.Е.ВЕРНО

Добави коментар

Водещи новини