"Килърите" поискаха делото им да се гледа при закрити врата

Булфото
share

Беров поиска промяна на хода на делото, така че всеки ден да се дава ход на заседанието.

Освен това според него процесът се слуша в друга зала извън съдебната, където се вземат решения за организационно-оперативни мероприятия.

В началото на днешното заседание, което бе отложено от 9.00 до 13.00 часа, съдия Димчо Луков съобщи, че Мария Георгиева, майка на убития Борислав Георгиев, е призована за периода 20-29 юли, като това е станало преди обед по факс. Освен това в 9.10 часа в деловодството на Шуменския окръжен съд е депозирана молба от Мария Георгиева, чрез която тя информира, че е уведомена, че делото ще се гледа от 27 юни до 29 юли и въпреки че е оттеглила пълномощията от адвокат Любомира Гавазка не възразява делото да се гледа в нейно отсъствие.

Освен това ще упълномощи друг адвокат. Тя ще уведоми писмено съда. Адвокат Розалина Апостолова заяви, че не е ясно как молбата на Мария Георгиева е депозирана в Шуменския окръжен съд днес и поиска проверка на това как двете молби на Георгиева – тази от днес и тази от 15 юли са пристигнали в съда.

Адвокат Ивета Анадолска обърна внимание на това, че лишаването на Мария Георгиева от възможността да бъде частен обвинител е процесуално нарушение. Тя допълни, че за пръв път вижда обвинителен акт за трима убити, в който няма нито едно удостоверение за наследници.

Прокуратурата отхвърли исканията на защитата, като според прокурор Ася Петрова те целят забавяне на процеса, тъй като се говорят очевидни неистини, а отказът да се конституира Мария Георгиева като частен обвинител не накърнява правата на обвиняемите. Обвиняемият Петър Стоянов-Сумиста заяви, че 10 месеца чака в ареста справедлив и честен процес и помоли съдът да съди по събраните доказателства, както и да покани майката на Борислав Георгиев като свидетел, за да разбере кой е убил сина й. След 130 минути без процесуално следствени действия, а само процедурни прения съдът се оттегли на съвещание.

Водещи новини

Още новини