Радомир Чолаков: Рая Назарян е изключително почтен човек, не заслужава да бъде свалена

Нова Нюз
share

В България лесно се прави мнозинство за някаква беля. Председателят на парламента Рая Назарян е изключително почтен човек и не заслужава да бъде свалена от поста. Щеше да ми е много интересно как ще се създаде мнозинство за нов председател на Народното събрание. Самият факт, че се е въртяло в нечия глава, говори за нивото на политическа култура. Това каза депутатът от ГЕРБ - СДС Радомир Чолаков в предаването "Офанзива" по Нова Нюз.

"Възможно е да бъде обявен за противоконституционен проектът, с който се забранява на ВСС да избира председатели на ВКС и ВАС. "Продължаваме промяната - Демократична България" бъркаха от прибързаност да наложат волята си. Ако има Бог, той през устата на Конституционния съд каза "недейте да пипате основите на държавата". Наистина поисках да бъда освободен като председател на Конституционната комисия, не исках да участвам в това повече. ГЕРБ няма основание да се извинява, трябваше да подкрепи реформата", коментира той. 

Според него момента нищо не спира ВСС да започне процедура по избирането на нов главен прокурор. "Въпросът е дали е уместно и дали би го направил. Защо започнахме да променяме Конституцията и вкарахме страната в сложен режим, вместо със 133 гласа на "сглобката" да бяхме сменили регулаторите и направили всички реформи. С гласовете на ДПС можехме да имаме нов ВСС и инспекторат. В момента вече не е възможно да изберем нов Съвет, имаме по-малко гласове, дори да бяхме направили нова "сглобка", посочи Чолаков. 

Водещи новини

Още новини