Според ИТН ключът за сформирането на редовен кабинет е в ГЕРБ-СДС

  • 03 август 2024 12:46

  • 2023
  • 9
Според ИТН ключът за сформирането на редовен кабинет е в ГЕРБ-СДС
© Булфото

Дали ще се ходи на избори зависи в момента от вас, заяви председателят на парламентарната група на „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ (ИТН) Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. по време на разговорите с преговорния екип на ГЕРБ-СДС за реализирането на третия мандат и сформирането на редовно правителство. Според Йорданов ключът към това да има редовен кабинет е именно в най-голямата по численост парламентарна група. 

„С ваша подкрепа би могло да се състави редовно правителство, което, уверен съм, и вие знаете, че е по-добрият вариант, отколкото да отидем на поредните избори. После да се окажем в същата ситуация, или дори по-лоша“, каза той в началото на днешните разговори, провеждащите в сградата на бившия Партиен дом. 

„Ще ви представим нашите приоритети, които смятаме за важни. Надявам се да чуем вашите, надяваме се на диалог, да намерим общи точки, където имаме разминаваме“, каза още той. От ИТН посочиха също, че ако от ГЕРБ-СДС счетат за правилно да се състави кабинет, при последващи разговори ще се обсъжда програмата и кои да са хората, които да изпълняват поставените приоритети. 

Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети от ГЕРБ-СДС посочи, че от формацията разглеждат инициативата за разговори като начин да се възстанови политическият диалог между парламентарните групи. От името на политическата сила той отправи три въпроса към ИТН. 

Започна срещата на "Има такъв народ" с ГЕРБ-СДС в търсене на вариант за реализация на третия мандат

„Какво е отношението на ИТН към участието в мнозинство, което има за цел да преподреди домовата книга, метафорично казано, на президента, минавайки през свалянето на председателя на Народното събрание и избор на нов такъв, който да бъде, съгласувано с президентската институция, посочен за служебен министър-председател? Ако се формира такова мнозинство и то е било предмет на вчерашна среща, проведена не пред камерите на медиите, тя е била за мнозинство на редовно правителство или мнозинство за служебно правителство? Защо на тази среща, ако е била за редовно правителство, ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не е поканен да участва?“, попита Желязков. 

„Няма как да се участва в два паралелни политически процеса – за сформиране на мнозинство за редовно правителство и процес за формиране на мнозинство за инженеринг на служебно правителство“, посочи той. 

Живеем в свободна страна, в която всеки може да се среща с когото прецени. Единствените разговори, които водим, са за реализация на третия мандат на широка основа“, отговори Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г.. Той препрати към поста на лидера на формацията Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в по темата. 

Слави Трифонов: Пълна глупост е, че участвам в завера за сваляне на Рая Назарян

Двете формации преминаха към обсъждания на конкретни политики. След края на разговорите се очаква да има изявления, в които да бъдат обобщени резултатите от тях.  

Последвайте канала на

Весела Найденова
2023 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Още един

2024.08.03 | 14:20

9
редовен кабинеткато ще е пагубен за страната
????

2024.08.03 | 14:06

8
ВЪПРОСЪТ е,А,ЗАЩО ПАРАШУТИСТИТЕ от "дпс-итн" НЕ ПОДКРЕПИХА предложеното правителство от ШАЙКАТА ОПГ"герб"???? Защо тогава НЕ МОЖЕШЕ,а сега да МОЖЕ ????
Анонимен

2024.08.03 | 13:46

7
Ще има да чакате и надявате
ПАПАЗА

2024.08.03 | 13:39

6
БРЯ.ДА ГО.НАВРА.НА.МАЙКАТИ.МОДЕ РАТОРСКА
Ха, ха, ха

2024.08.03 | 13:05

1
По-просто казано, чегъртачите на режима на тиквата сега му ближат г.ъ.з.о.

2024.08.03 | 13:22

5
Тиквата е велик. Ще му се молят накрая и ще го търсят след време
тошко юрданов

2024.08.03 | 13:14

4
за много пари и лайната на тиквата са вкусни
LOS ANGELES

2024.08.03 | 13:09

2
тАшко-австралопитека от НГДЕК с източнобългарски акцент се опитва да прави правителство - ХАХАХАХА. Колко мъдър бях , че напуснах болшевишката кочина Б.улгаристан още през 1992!l

2024.08.03 | 13:14

3
Спирай да четеш и форумите и забравяй българския, така и така си почнал да се демаймунизираш, еманципирай се докрай.

Добави коментар

Водещи новини