Джевдет Чакъров цитира думи на Доган отпреди 10 години: "Еднополюсният модел на света не може да остане в този си вид с категоричната доминация на САЩ"

БНТ
share

Председателят на Движението за права и свободи Джевдет Чакъров цитира почетния председател на Движението Ахмед Доган. Анализът му е от декември 2015 г. 

“Европейският съюз (ЕС) в момента няма дълбока мотивация за развитие или даже - за запазването си. Няма необходимия за развитието си инвестиционен ресурс. Еднополюсният модел на света не може да остане в този си вид с категоричната доминация на САЩ, Китай и Русия се развиват сериозно и агресивно на фона на пасивната политика на ЕС. Русия ще направи всичко възможно тази линия да продължи, дори силово. Задаваме въпроса за НАТО: адекватна система за отбрана ли е?”

Журналистът Валерия Велева: Пеевски няма как да сложи край на ерата на Доган, ДПС е част от националната сигурност на страната

“Би следвало да се чуват всички. Едно е видно - че в ДПС през последните дни има много натрупано напрежение. То се натрупа с оглед на това, че бяха нарушени демократичните принципи във функционирането на ДПС. Едноличното управление доведе до това напрежение. Израз на това беше гласуването, което се проведе в парламента за предложеното от страна на ГЕРБ-СДС правителство. Колективните ни органи не функционират, трябва да си направим съответните изводи”, обясни Чакъров.

Хенри Кисинджър и "Новият световен ред" - не е нещо ново

Ахмед Доган не може да бъде бламиран, подчерта той. “Има много сериозна активност от много структури. Ще чуем позицията на Доган, ще я видим, в следващите дни, когато той реши. Има ли някой, който да знае какво мисли Доган? Той е един от изключителните лидери. В европейски мащаби има дефицит на лидери”, каза още председателят на Движението. 

Водещи новини

Още новини