Журналистът Валерия Велева: Пеевски няма как да сложи край на ерата на Доган, ДПС е част от националната сигурност на страната

  • 03 юли 2024 18:59

  • 16294
  • 16
Журналистът Валерия Велева: Пеевски няма как да сложи край на ерата на Доган, ДПС е част от националната сигурност на страната
© БНТ

Журналистът Валерия Велева постави цялата политическа класа под общ знаменател и обобщи: тази партийна система върви към своя крах с бързи темпове.

В интервю за БНТ тя критикува политиците за проявената от тях пълна липса на лидерство. 

“Новите избори са най-малкото, което може да ни се случи - те няма да донесат нищо ново. Имаме нужда от нова кръгла маса и преформатиране на политическото в България. Трябва да се промени избирателна система”, убедена е Велева. 

По думите ѝ това е един много сложен процес. “Въпросът е, че няма кой да го направи. Тези партийни “лидери”, които видяхме днес, не са в състояние да направят нищо. Видяхме грозен театър - политически глутници, всяка от които се грижи за много тесен кръг около своя лидер”, коментира журналистът. 

Пеевски заплаши с изключване депутатите от ДПС, които не подкрепиха проектокабинета "Желязков"

“Борисов не успя и няма да успява, ако продължава така. Той успява да спечели избори, но не успява да съставя правителство от 2020 г. насам”, каза още тя. 

За нея новината от деня е зрелищното разцепление в ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с

“Това също предвещава сериозна нестабилност. Стабилността на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с е част от националната сигурност на страната с оглед на това какво значение има ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с като партия на българската политическа сцена. Изненада ме начинът, по който се случи - че Пеевски и Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от публично оспориха своето лидерство. Правейки това, те взривиха отвътре партията. Необяснимо за мен остана защо точно днес г-н Доган разцепи парламентарната група. Свикнали сме, тъй като той е изключително сериозен политик, да изразява позициите си, ако не лично, чрез писма”, коментира журналистът.

Пеевски vs Доган: кой лагер подкрепиха депутатите от ДПС?

Пеевски няма как да сложи край на ерата на Доган. “Никой не може. Той е абсолютен стожер, никой не може да го измести от мястото му”, категорична е Велева. 

Политологът Любомир Стефанов определи случващото се като “катастрофа на политическото”. “Има измислени аргументи кой е по-виновен и защо е по-виновен. Хората в парламента не са политици и трябва да спрем да ги наричаме така”, коментира той. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
16294 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар

2024.07.04 | 13:03

16
ЗАВЪРШЕН ИДИЪТ

2024.07.04 | 06:37

15
Дъртата продажница работи за ДПС.И по турско е имало алчни чорбаджии, дори са приемали исляма и са предавали българите .Защо я канят незнам.
!!!

2024.07.03 | 22:59

14
Мадам В. пак няма да остане на сухо! Нейният човек в сараите няма да се даде!
до 11

2024.07.03 | 22:58

13
Бързо вземай розовите хапчета и си лягай, че ще станеш още по-зле!
един ще си замине

2024.07.03 | 22:56

12
Никога, сарайското чудовище, "Проклятието на България", няма да се даде без бой! Чудовището е не само хитро и много коварно, но то е обучено в школите на КГБ и ДС! А там празно няма, тоест, онзи или го самоубиват, или пада от висок етаж, или катастрофира, или умира от инфаркт, предизвикан със съответните лекарства! Шиши е свършен, да му мисли Киряк Данчо Ментата Стефчов!

2024.07.03 | 22:31

11
България се събужда. България НЕ Е ЕВРОНАТОВСКА. ДПС СЪЩО НА 35% НЕ Е ЕВРОНАТОВСКО. ВСИЧКИ от АЗЕРБАЙДЖАН, ГРУЗИЯ до ЧЕРНА ГОРА, до АВСТРИЯ и до СЛОВАКИЯ НЕ СА ЕВРОНАТОВСКИ. 90 % от ГРАЖДАНИТЕ на БЪЛГАРИЯ НЕ СА ЕВРОНАТО, освен 10% (ГЕРБЕРИ + 65% ЕВРОНАТО ДПС на ПЕЕВСКИ). И ДА ВИ Е ЯСНО ТУРЦИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ 65% от ЕВРОНАТО ДПС на ПЕЕВСКИ и ГЕРБ на БОРИСОВ! ТУРЦИЯ НЕ ИСКА ВОЙНА и ПРАВИ НЕОБХОДИМОТО! СЕГА Е ВРЕМЕ ВЕЧЕ и БЪЛГАРИЯ ДА ЗАЯВИ НЕ НА ЕВРОНАТО ВОЕННОЛЮБЦИТЕ и ВОЙНАТА! ДА ПОДКРЕПИМ 15-те СМЕЛИ ДЕПУТАТА ОТ ДПС КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА БЪЛГАРИЯ ПРОТИВ ЕВРОНАТО!

2024.07.03 | 21:57

10
Старата чанта още е гладна и жадна!
Снежко Снежев

2024.07.03 | 21:14

9
МЪдам Въ... сутринта в телевизия "Евронюз" бабуваше едно, а в БНТ смени плочата... ей, кОрвата тоалетите си може и да мени, ама душата кОрвенска... никога:)))!
тиквата

2024.07.03 | 20:32

8
циганската партия дпс не съществува
Анонимен

2024.07.03 | 20:09

7
Кукумявка

Добави коментар

Водещи новини