След два часа разговори: ДПС разкри какво са обсъждали с ГЕРБ и ПП-ДБ

Novini.bg
share

Мустафа Карадайъ заяви пред медии в парламента, че Движението за права и свободи няма да участва в проектокабинета на акад. Денков и Мария Габриел, предаде репортер на Novini.bg

„Не сме обсъждали кабинет, няма да участваме в кабинет. Разговаряхме за конституционни реформи. Бяхме потърсени за подкрепа на конституционните реформи, които сме предложили преди 1,5 г., но за да се реализират, се изисква парламентарно време. Затова ние няма да пречим да се състави кабинет“, обясни лидерът на ДПС.

Акад. Денков: Всички Национални съвети на партиите в ПП-ДБ приеха състава на правителството

Надявам се, че в този кабинет няма да има рамбовци, но ние не участваме в този кабинет и в съставянето на този кабинет, подчерта още веднъж Карадайъ.

Припомняме, че в продължение на два часа представители на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ водеха разговори в парламентарната стаичка на Движението за права и свободи. На разговорите присъстваха съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и номинираният за премиер акад. Николай Денков, кандидатът за министър-председател на ГЕРБ Мария Габриел, Десислава Атанасова и Томислав Дончев, както и съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

Водещи новини

Още новини