Румен Радев: България има своето доказано място на световната карта като целогодишна туристическа дестинация

  • 17 май 2024 20:02

  • 624
  • 2
Румен Радев: България има своето доказано място на световната карта като целогодишна туристическа дестинация
© Булфото, архив

България има своето място на световната туристическа карта като целогодишна дестинация и затова трябва да обогатим представата на хората по света за нашата страна. Това заяви президентът Румен Радев в Несебър, където под патронажа на държавния глава бе открит летният туристически сезон за 2024 г. 

В събитието, което се проведе пред Портите на Старинен град Несебър, участваха служебният министър на туризма Евтим Милошев, кметът на Несебър Николай Димитров, както и ръководители на дипломатически представителства у нас.

"Най-голямото богатство на България са хората“, подчерта президентът като открои усилията на представителите на местната власт и туристическия бранш у нас, които въпреки последните трудни години за целия свят, полагат огромни усилия България да отстоява своето име на първокласна и сигурна туристическа дестинация. Държавният глава посочи, че средата в туризма е силно конкурентна и затова държавата следва да положи усилия, за да бъдат оползотворени всички предимства на страната ни като туристическа дестинация и да бъдат привлечени туристи от различни държави с високо качество на услугите в сектора, което би допринесло за родната икономика.

Служебният министър на туризма: Очакванията ми за летния сезон са много добри

Държавният глава поздрави кмета на Несебър Николай Димитров за начина, по който изглежда градът и за грижите, които екипът на общината полага, за да заема Несебър достойно място в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. "Едва ли има по-подходящо място за днешното събитие от несебърския бряг - тук съжителстват хилядолетната история на нашите земи с комфорта на модерните туристически услуги, великолепието на нашата природа с прословутото гостоприемство на местните хора“, посочи Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Президентът се обърна към чуждестранните гости и медии на събитието с призив да споделят със своите приятели, колеги и аудитория, че са добре дошли в България, където могат да се насладят на незабравимо лято през 2024 г. В рамките на посещението си в Несебър президентът Радев разгледа Старинния град, посети църквите "Йоан Алитургетос“ и "Св. Стефан“ и присъства на концерт на площад "Месамбрия“ с изпълнения на местни състави. Държавният глава бе придружаван от своята съпруга Десислава Радева.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
624 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:59

2
❤️ Г­о­­р­­е­щ­и­­ ­­м­­о­­­м­­­и­­­ч­­е­т­а­­ ­в­и­­­ ­­­о­ч­­а­­к­­в­­а­­т ­-­­ X­­1­­­8­.­F­­­U­­N
Фико

2024.05.18 | 05:45

1
Отново сме в паралелната реалност, хитро

Добави коментар

Водещи новини