Димитър Лазаров: Когато БСП не могат да допринесат за държавата, те намират други начини за политика

БНТ
share

Този вот на недоверие няма да мине, това е ясно. Той ще се състои през януари, заради Европредседателството. Това е лош сигнал за другите държави и институции. Всичко това става, въпреки че се предложи декларация, че страната ни е готова за Шенген. Когато не могат да допринесат за държавата, БСП намират други начини за политика. Това заяви депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров в дебат с депутата от БСП Крум Зарков в сутрешния блок на БНТ.

"Търсят се някакви ефекти. БСП се кани да внесе вот на недоверие от много време. По темата за Техноимпекс, ние изнесохме официални документи, а не компромат", допълни още Лазаров.

"Ние подхождаме много сериозно към този вот на недоверие, той е свързан с корупцията. Разбрахме се, че трябва да мине дебатът за държавния бюджет и след това да го внесем. Важно е вотът да бъде подготвен добре и солидно, за да може да бъде сериозен. Не можем да обвържем вътрешната политика с Европредседателството ", каза депутатът от БСП .

"Предполагам, че имаме достатъчно време за закона за корупцията. Този закон е прах в очите на хората и на тези в Европа. В най-добрия случай ще доведе до селективно разследване на хора. Хората са обезверени защото постоянно ги лъжем. Създаваме нагласата в хората, че нещо ще се промени", каза още Зарков.

"Не съм сигурен до колко са официални документите изнесени за Техноимпекс", завърши Крум Зарков.

Водещи новини

Още новини