Продължава издирването на 44 работници, затрупани след срутване на сграда в Южна Африка

  • 09 май 2024 14:04

  • 555
  • 1
Продължава издирването на 44 работници, затрупани след срутване на сграда в Южна Африка
© Getty Images архив

Роднините на 44-те строителни работници, останали затрупани в срутила се сграда в южноафриканския град Джордж, днес прекарват четвърти ден в очакване близките им да бъдат спасени, докато тежка техника разчиства отломките, надпреварвайки се с времето, за да намери оцелели, съобщи Ройтерс.

81 души са били на място, когато пететажната сграда се срути в понеделник. Осмина са загинали, 29 са живи, като 16 от тях са в критично състояние, според последните данни  на местните власти.

Самоличността на изчезналите не се съобщава, но списък на имената се предава сред групата роднини, струпали се край местопроизшествието, отчаяно очакващи новини за близките си.

26 души са спасени, след като сграда се срути в Южна Африка

На място са пристигнали земекопни машини, които разчистват циментови отломки и стоманена арматура. Докарани са и кучета за издирване.

Спасителните екипи са чули затрупани оцелели, съобщи във вторник служител, който отговаря за разчистването, но оттогава не е имало нови данни, предава БТА.

Причините за срутването все още се установяват. Президентът на Република Южна Африка Сирил Рамапоса призова да се проведе разследване.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
555 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.09 | 18:05

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини