В Бургас ще строят нов квартал - „Кьошето“

  • 09 май 2024 14:44

  • 10111
  • 2
В Бургас ще строят нов квартал - „Кьошето“
© Bulfoto

Първото разрешение за строеж в най-новия квартал на Бургас – „Кьошето“ /Ъгъла/ е издадено. Това съобщава Флагман.бг.

Известният предприемач Евгени Танчев ще започне изграждането на две двуетажни къщи - близнаци. Те се намират в един от източните парцели на местността – до бункера на Солниците.

Проверка показа, че книжата му са напълно готови, а първата копка ще бъде направена през септември – след изтичането на строителната забрана.

В същото време има още няколко проекта, които са значително напреднали и до края на годината също ще имат издадени разрешения за строеж.

Още един инвеститор с мерак да строи тузарски комплекс край Варна

Опитът досега в Бургас показва, че когато влезе багерът на първия инвеститор, следва ефектът на доминото. Поне това се случи в другите нови квартали на Бургас – кв. „Хоризонт“ (зад мол „Бургас плаза“) и кв. „Мадика“ (зад студентските общежития).

„Кьошето“ определено е най-атрактивната зона и има реален потенциал да се превърне в бургаската Ривиера. Дори най-отдалечените парцели са на пешеходно разстояние от морския бряг, където според приетия устройствен план ще има много заведения и зони за отдих.

По съществуващата сега алея може да се стигне пеша до Морската градина за петнайсетина минути, под 10 минути е разстоянието до кв.“Сарафово“.

Работата по този проект започна преди 15-ина години – в бума на строителството, но световната икономическа криза тогава спря урбанизирането на зоната, а впоследствие, след като се раздвижи имотния пазар, се наложиха други модели.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
10111 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.09 | 18:04

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.05.09 | 15:54

1
каква е тая платена статия, тъпи журналя??? Поне я маркирайте като такава

Добави коментар

Водещи новини