Скок на продажбите на употребявани автомобили във Великобритания през първото тримесечие

  • 09 май 2024 14:30

  • 309
  • 2
Скок на продажбите на употребявани автомобили във Великобритания през първото тримесечие
© Getty Images

Над 1,9 милиона употребявани превозни средства са продадени във Великобритания през първото тримесечие на годината. Това сочат най-новите данни на британската организация Общност на производителите и търговците на автомобили (SMMT), предаде ДПА.

Продажбите на този пазар са се увеличили с 6,5 на сто, което е най-значителното му нарастване на годишна основа от предпандемичната 2019 година.

Продажбите на британския пазар на употребявани автомобили се увеличават за 16-ти пореден месец. Сред основните фактори за този ръст са повишените продажби на нови превозни средства, заради което расте и предлагането на коли втора употреба. Това посочва Общността на производителите и търговците на автомобили, която отчита скок на продажбите на употребявани превозни средства, задвижвани изцяло чрез батерии (BEV). 

Спад на продажбите на нови автомобили в ЕС през март с 5,2%, но ръст в България с 29,2%

През последните месеци на британския пазар са пласирани 41 505 електрически превозни средства втора употреба, което представлява повишение с над 66 на сто, сочат данните. 

Продажбите на употребяваните хибридни автомобили (HEV) и на плъгин хибридите (PHEV) също са увеличили, по данни на британската Общност на производителите и търговците на автомобили, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
309 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
група пенсионери/ не британски/

2024.05.10 | 06:06

2
Хит е "Ролс пойс" с газово .

2024.05.09 | 18:04

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини