Хасан Адемов: При нас се случват чудеса

share

В рамките на нашето правителство се случват чудеса. Това заяви в Исперих министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов. Министърът, областният управител Стоян Ненчев и кметът на Исперих Бейсим Басри направиха първа копка на европроекта с най-голяма стойност в област Разград.

Над 49.7 млн. лв. е стойността на „Интегрирания проект за водния цикъл на Исперих". Това е над три пъти повече от общинския бюджет, който е 15 000 000 лева. Проектът ще се реализира за две години и е значителен за регион като Исперих, където живеят 12 000 човека.

По първия етап от проекта - строителство на канализационната мрежа и реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа" ще работи консорциум „ВиК Исперих 2013", в който влизат пет фирми - унгарската „Кейлет" и българските „Стройкопроект"-Търговище, „Газстроймонтаж"-София, „Ивенистрой"-София, „Заприлово"-Асеновград.

„През следващите 21 месеца ще бъдат открити около 120 работни места", съобщи шефът на консорциума Георги Запрянов. За общите работи основно ще се наемат безработни хора от региона.

Водещи новини

Още новини