Хасан Адемов: Правителството не плаща пенсиите

  • 25 юли 2013 13:42

  • 1987
  • 3
Хасан Адемов: Правителството не плаща пенсиите
©

Размерът на пенсиите се определя със Закона, а не с постановление на министерски съвет. Това обясни на колегите си от ГЕРБ социалният министър Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва в парламента по време на обсъждането на актуализацията на бюджета.

Ако сравните парите, които са разходи за пенсии в правителството на ГЕРБ и парите по времето на Иван Костов, ще видите, че разходите значително са се увеличили. Коректният прочит на числата означава съвсем друго нещо, заяви Адемов.

11% са увеличени по времето на ГЕРБ разходите за пенсии. По въпроса кой плаща пенсиите, това са парите от осигурителните вноски, данъците. Правителството не плаща пенсиите. Правителството не плаща пенсии. НОИ е обществена институция, тя определя принципите и правилата. Пенсиите се плащат за сметка на осигурителните вноски и данъците, заяви министърът.

Според отчета на Държавното обществено осигуряване ръстът на разходите за пенсии в периода 2005-2009 г. е в рамките на 72%. Разбрахме, че колегите от ГЕРБ са против актуализацията на бюджета, което е доказателство, че те за първи път се признават за опозиция в парламента. Обявявайки се против актуализацията, сте длъжни да заявите по какъв начин ще се финансират тези 40 милиона лева, които ги няма в бюджета, заяви Адемов.

Последвайте канала на

1987 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
dido

2013.07.26 | 00:28

1
а сега де, откъде дойдоха тези 11% повече за пенсии, след като до вчера ревахте че не ги е повишил с една стотинка. кой вдигна пенсиите на пенсионерите и ако ги е вдигнал бойко му дължите едно голямо извинение, ако ли не е той кой тогава ги вдигна и защо ги вдигна и откъде пари за това повишение
wolf

2013.07.30 | 01:10

3
чети внимателно става въпрос за разход с 11% за раздаването а не увеличение на самата пенсия, АНАДЪМНО

2013.07.26 | 00:28

2
Чекайте да драснем 2 реда за ГЕРБ и Бойко ей тъй да дразним Платените и да видите как ша лудне боздугана и кви глупости ше пише - цял ферман Глейте Ся "Браво Бойко Браво ГЕРБ - Вие сте най Харесваната Партия в БГ и Победители на избори 2013"

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини