Надежда Нейнски: Нямам връзки с Алексей Петров, Цветанов е опасен

share

Когато един вътрешен министър си позволява да фабрикува слухове и да ги разпространява е опасно за демокрацията. Защо не извади доказателства, а разработва активно мероприятие с Борис Марков и да прави внушение от националните телевизии. Това заяви лидерът на „Единство“ Надежда Нейнски на въпрос дали работи с Алексей Петров.

Миналата седмица вицепремиерът Цветан Цветанов каза, че Алексей Петров се договаря със структурите на Надежда Нейнски за предстоящите избори.

„ГЕРБ се стреми да дискредитират лидерите на десницата и да осуетят обединяването им. Имал ли е мандат Борис Марков да проведе среща с Алексей Петров и дали е уведомил НИС на СДС за това“, попита Нейнски. Заради подобен разговор изтеглих кандидатурата на Пламен Орешарски за кмет на София, припомни бившият лидер на СДС. Тогава в медиите се появиха слухове, че Орешарски се е срещнал с Васил Божков.

ГЕРБ подчинява СДС, за да може да обслужват управляващите до края на мандата. Те наричат СДС марка, т.е. необходим им е сертификат за демократичност, предположи Нейнски.

„Ние преминахме през тежък процес на равносметка. За мен и моите колеги на ДСБ обединението е единствената формула, за да не бъдат подменени демократичните принципи“, каза Нейнски. Лидерите на ГЕРБ твърдят, че преходът в България е бил криминален, а сега от СДС твърдят, че този период е едва ли не най-големия провал. Истината за реформите е капитал, който трябва да се съхрани, призова Нейнски.

Не сме герои в Листопад, за да си прощаваме. Така лидерът на „Единство“ отговори на въпроса дали са си простили с Иван Костов. На изборите за европейски парламент, когато СДС и ДСБ се явиха поотделно не успяха да спечелят дори едно място, припомни Нейнски. Тогава листата на СДС се водеше от Петър Стоянов, а след загубата той подаде оставка като председател на партията. След това се явихме като Синя коалиция и спечелихме две места в Европейския парламент, припомни Нейнски.

От Синята коалиция в момента отсъства само СДС. Това е нещо, което е естествено. Аз съм против коалициите на интереса и на оцеляването, смята Нейнски. В Синята коалиция има близки оценки за миналото и това как да продължи управлението оттук нататък. Свалянето на една дреха и обличането на друга не те правят десен, каза Нейнски визирайки Меглена Кунева и Бойко Борисов, които бяха част от управлението на НДСВ.

Сигурно имам много грехове като политик, призна лидерът на „Единство“. Когато се направи грешка и човек има силата да се поправя това е положително, каза Нейнски.

Водещи новини

Още новини